(15/05/2017) Ο Βαγγέλης Γεροβασιλείου παρουσιάζει την Οινική του πορεία

Βαθμολογία:
90 % of 100
45,00 €
Διαθεσιμότητα: Εξαντλημένο
Οι θέσεις για την εκδήλωση έχουν εξαντληθεί. Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας αν επιθυμείτε να σας ενημερώσουμε σε περίπτωση ακύρωσης κάποιας κράτησης.
SKU
VP0029
Ο Βαγγέλης Γεροβασιλείου επιλέγει από τη προσωπική του κάβα τα αγαπημένα του κρασιά από το 1975 μέχρι σήμερα και μας τα παρουσιάζει σε μια μοναδική γευσιγνωσία. Με όχημα τη μοναδική αμεσότητα και απλότητα του μεγάλου οινοποιού μας και με οδηγό μας τον ίδιο, θα συνταξιδέψουμε την Δευτέρα, 15 Μαΐου 2017 στην οινική του πορεία μέσα από 16 υπέροχα κρασιά από την προσωπική του συλλογή, κρασιά-σταθμούς τόσο για τον οινοποιό Βαγγέλη Γεροβασιλείου όσο και για την ιστορία του Ελληνικού κρασιού. Ένα σπάνιο όσο και κορυφαίο οινικό γεγονός, μια διπλή εμπειρία απόλαυσης και γνώσης δοσμένης από έναν μεγάλο του Ελληνικού κρασιού που κανένας οινόφιλος δεν πρέπει να χάσει!
Οι φωτογραφίες που εμφανίζονται είναι ενδεικτικές
Δεν υπάρχει κάτι πιο απολαυστικό για ένα πραγματικό φίλο του κρασιού από το να ακούει το Βαγγέλη Γεροβασιλείου να μιλά για τα κρασιά του και την οινική του πορεία από την εποχή που ξεκίνησε οινοποιός στο κτήμα Πόρτο Καρράς μέχρι σήμερα. Και η απόλαυση αυτή μετατρέπεται σε μια μοναδική εμπειρία όταν ταυτόχρονα συνοδεύεται από γευσιγνωσία αυτών των εξαιρετικών κρασιών

Για πρώτη φορά ο Βαγγέλης Γεροβασιλείου ανοίγει την προσωπική του συλλογή κρασιών και μας δίνει την ευκαιρία να δοκιμάσουμε 16 μοναδικά και αντιπροσωπευτικά της οινικής του πορείας κρασιά, δημιουργίες του ίδιου από το 1975 μέχρι σήμερα...

Τα κρασιά της Εκδήλωσης

Chateau Porto Carras
Chateau Carras 1975, 1985 & 1995

Escapades
Sauvignon Blanc 2015 & Pinotage 2013

Κτήμα Κόκκαλη
Mova 2012, Trilogia 2011

Βιβλία Χώρα
Λευκό 2016, Όβηλος Λευκό 2009, ΕΤΟΣ Merlot 2009

Κτήμα Κατσαρού
Cabernet Sauvignon 1991

Κτήμα Γεροβασιλείου
Museum Collection Λευκό 2014 Μαλαγουζιά 2015, Chardonnay 2005 Avaton 2004 & Ερυθρό 1992



Ο Οινοποιός

Ο Βαγγέλης Γεροβασιλείου γεννήθηκε στην Επανομή Θεσσαλονίκης. Φοίτησε στη Γεωπονική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου απ’ όπου το 1975 πήρε το πτυχίο του Γεωπόνου - και στη συνέχεια στο Πανεπιστήμιο του Bordeaux, απ’ όπου πήρε το Δίπλωμα της Οινολογίας, του Δοκιμαστή Κρασιών, της Αμπελουργίας και της Τεχνολογίας Οινολογικών Μηχανημάτων. Από το 1976 μέχρι τις αρχές του 1999 κατείχε τη θέση του οινολόγου του Κτήματος Porto Carras, όπου, μαζί με τον καθηγητή Αμπελουργίας Βασίλη Λογοθέτη, αναβίωσαν τις παλαιές ελληνικές ποικιλίες Μαλαγουζιά, Λημνιό, (Θραψαθήρι).

Από το 1981 ξεκίνησε την αναβίωση του οικογενειακού αμπελώνα στην Επανομή. Μέσα στον αμπελώνα κατασκεύασε το σύγχρονο οινοποιείο, όπου το 1986 εμφιαλώθηκαν τα πρώτα κρασιά του Κτήματος. Το 2001 με τον οινολόγο Βασίλη Τσακτσαρλή δημιούργησαν το Κτήμα Βιβλία Χώρα στο Κοκκινοχώρι Καβάλας. Είναι ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος της Ένωσης Οινοπαραγωγών του Aμπελώνα της Β. Ελλάδος. Είναι παντρεμένος με τη Σόνια Τζιώλα, έχουν τρία παιδιά και ζουν στην Επανομή.


Μια πραγματικά μοναδική απολαυστική ομιλία και γευσιγνωσία στην οποία σας καλούμε να συμμετάσχετε, την Δευτέρα, 15 Μαΐου στις 7:30 μμ., στο #inthehouse Bar του House of Wine. Το αντίτιμο συμμετοχής είναι 45 Ευρώ/άτομο.

Οι συμμετοχές θα είναι αναγκαστικά περιορισμένες, γι' αυτό... προλάβετε!


Θα είναι μεγάλη χαρά μας να σας έχουμε κοντά μας!


Στοιχεία Εκδήλωσης:

Ημερομηνία: Δευτέρα, 15 Μαΐου 2016
Ώρα έναρξης: 7:30 μμ
Χώρος: #inthehouse Bar του House of Wine, Εθνικής Αντιστάσεως 40, Χαλάνδρι

Κρατήσεις: Μέσω Internet  ή τηλεφωνικά -210 6773315- ή με αντικαταβολή.
Ως αντικαταβολή νοείται η πληρωμή στα γραφεία του House of Wine, Εθνικής Αντιστάσεως 40, Χαλάνδρι τις εργάσιμες ημέρες και ώρες από 9:00 έως 21:00.

Αντίτιμο συμμετοχής: 45 Ευρώ/άτομο



Θέσεις περιορισμένες, θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας. Οι συμμετοχές στην εκδήλωση θα κλείσουν με την συμπλήρωση της συμμετοχής των ατόμων που προβλέπονται.

Η κράτηση θέσεων επιβεβαιώνεται ΜΟΝΟ με την καταβολή του αντιτίμου της συμμετοχής.


Γράψτε τη Δική σας Αξιολόγηση
Μόνο οι εγγεγραμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν αξιολογήσεις. Παρακαλώ, συνδεθείτε ή δημιουργήστε ένα λογαριασμό