Καλώς ήρθατε στο House of Wine! | Σύνδεση | Εγγραφή | Επικοινωνία |

House of Wine

Σεμέλη

Η εταιρία Σεμέλη ιδρύθηκε το 1979 με στόχο τη δημιουργία κρασιών υψηλής ποιότητας που θα ήταν αποτέλεσμα του οράματος, της αγάπης για την ελληνική γη και της τεχνολογικής πρωτοπορίας.

Η αρχή έγινε στους πρόποδες του Πεντελικού όρους, όπου δημιουργήθηκε ένας πρότυπος αμπελώνας, με ποικιλίες αλλά και μεθόδους καλλιέργειας καινοτόμες για την εποχή. Στη συνέχεια, η εταιρεία προχώρησε στην απόκτηση αμπελώνων στην Πελοπόννησο, σε Νεμέα και Μαντινεία, και στην κατασκευή ενός νέου, εντυπωσιακού οινοποιείου στη Νεμέα. Οι πρώτες σοδειές που παράγονται εκφράζουν τα χαρακτηριστικά των ποικιλιών τους και της περιοχής παραγωγής τους και σύντομα αποκτούν αφοσιωμένους υποστηρικτές. Γίνονται ταυτόχρονα τα αγαπημένα ενημερωμένων και έμπειρων οινόφιλων, τόσο στην Ελλάδα, όσο και εκτός συνόρων.

Σήμερα, η έμφαση δίνεται πλέον στην ανάπτυξη ελληνικών γηγενών ποικιλιών, ενισχύεται συστηματικά η προσπάθεια για μια καλή σχέση ποιότητας – τιμής, ενώ σταθερές αξίες για την εταιρεία παραμένουν ο ανθρώπινος παράγοντας, η καλή πρώτη ύλη και η τεχνολογική πρωτοπορία.

Το όνομα "Σεμέλη"

H Σεμέλη ήταν μητέρα του Διόνυσου, του προστάτη της αμπέλου στα αρχαία χρόνια, ο οποίος ανακάλυψε το κρασί και διέδωσε την καλλιέργεια του αμπελιού. Ήταν ο καρπός του κρυφού γάμου της Σεμέλης με τον Δία.

Όταν η Ήρα έμαθε ότι ο Δίας ήταν κρυφά παντρεμένος με τη Σεμέλη οργίστηκε και έβαλε σκοπό να την εκδικηθεί, κάτι που κατόρθωσε προκαλώντας τον θάνατό της όσο ακόμη κυοφορούσε τον Διόνυσο.

Ο Δίας πικραμένος από τον άδικο χαμό της, πήρε τον αγέννητο ακόμα Διόνυσο από την κοιλιά της και τον έραψε στον μηρό του για να τρέφεται από το αίμα του ώσπου να γεννηθεί.

Οινοποιεία & Αμπελώνες

Η δουλειά ενός οινοποιείου ξεκινά από το αμπέλι. Η θέση των αμπελιών, το κλίμα, και το έδαφος δίνουν τα πρώτα, φυσικά, βασικά χαρακτηριστικά στο κρασί.

Κύριος στόχος της Σεμέλης είναι να καλλιεργήσει και να διατηρήσει αυτά τα χαρακτηριστικά με τον πιο ευγενικό και φυσικό τρόπο, παράγοντας κρασιά που είναι πιστά στην ποικιλία τους, ισορροπημένα και ταυτόχρονα πολύπλοκα, με χαρακτήρα, φινέτσα και κομψότητα.

Στους αμπελώνες της Σεμέλης, καλλιεργούνται ελληνικές και διεθνείς ποικιλίες: Αγιωργίτικο Νεμέας, Μοσχοφίλερο Μαντινείας, Ροδίτης, Σαββατιανό, Cabernet Sauvignon, Chardonnay, Merlot, Gewurztraminer.

Παρακαλώ περιμένετε...

{{var product.name}} προστέθηκε στο καλάθι

{{var product.qty}} Συνέχεια αγορών
ή
Συνέχεια αγορών