House of Wine και Κτήμα Γκλίναβος δίπλα στην Ελληνική Δράση για την ΑφρικήVein Wine Cheese Wine Bar: Έρωτας με την πρώτη ματιά…Γράφει η Αλίκη Δανάλη


Η Ελληνική Δράση Αφρικής είναι μια Μη Κυβερνητική Οργάνωση με βασικό μέντορα και υποστηρικτή την κα Μέρω Κεσεσίογλου, Πρόξενο της Ακτής του Ελεφαντοστού που δραστηριοποιείται στην Αφρική πάνω από 25 χρόνια.

Προσέξτε, όχι μια ακόμα μη κυβερνητική οργάνωση, γιατί το έργο της δεν είναι στα χαρτιά, αλλά απτό και πραγματικό! Στο σύνολό του εντυπωσιακό, με ίδρυση αλλά και χρηματοδότηση της λειτουργίας σχολείων, νοσοκομείων, και τελευταία ορφανοτροφείου για 450 παιδιά!

Εμείς εντυπωσιαστήκαμε και ευαισθητοποιηθήκαμε, το ίδιο και το Κτήμα Γκλίναβος, και θα ενισχύσουμε την εκδήλωση της 13ης Νοεμβρίου στο Σαρόγλειο με τα κρασιά του Κτήματος Γκλίναβου.

Περιμένουμε και από τους φίλους μας να κάνουν το ίδιο, και να παρευρεθούν στη θαυμάσια εκδήλωση, ενισχύοντας με το εισητήριό τους τους σκοπούς της Οργάνωσης!


House of Wine


Διανύοντας μια σκοτεινή εποχή όπου η μοναξιά, το άγχος της καθημερινότητας και η αβεβαιότητα πρωταγωνιστούν όλο και σε περισσότερες γωνιές του πλανήτη, πολλοί συνάνθρωποί μας στερούνται των βασικών προϋποθέσεων για να επιβιώσουν. Ιδιαίτερα στους λαούς της Αφρικής η απόλυτη φτώχεια, η έλλειψη νερού και μια σειρά θανατηφόρων ασθενειών κυρίως το AIDS μαστίζουν τους ανθρώπους και κυρίως μικρά παιδιά και ωθούν τους πληθυσμούς στην απόλυτη εξαθλίωση.

Η Ελληνική Δράση Αφρικής μια Μη Κυβερνητική Οργάνωση με βασικό μέντορα και υποστηρικτή την κα. Μέρω Κεσεσίογλου Πρόξενο της Ακτής του Ελεφαντοστού και Πρόεδρο της Οργάνωσης, δραστηριοποιείται στην Αφρική πάνω από 25 χρόνια και έχει θέσει ως βασικούς στόχους την επαρκή σίτιση, την περίθαλψη, την εκπαίδευση και την απασχόληση, προς όλες τις χώρες της Αφρικανικής Ηπείρου. Με έναρξη των δράσεων της το 1980 συνεχίζει μέχρι και σήμερα να προσφέρει όχι μόνο φαρμακευτικό υλικό ή χρήματα στους λαούς της Αφρικής, αλλά κυρίως επικεντρώνεται στον βασικότερο σκοπό της, να τους δώσει τα εφόδια να σταθούν αξιοπρεπώς στις δικές τους δυνάμεις.

Έχει ιδρύσει μεταξύ άλλων το ορφανοτροφείο με την επωνυμία ΕΛΛΑΣ όπου φιλοξενούνται 450 παιδιά των οποίων οι γονείς πέθαναν από HIV/AIDS και τα ίδια είναι φορείς. Παράλληλα με την χωρίς αντάλλαγμα παροχή βοήθειας και αγάπης προς τους λαούς της Αφρικής, η Οργάνωση δημιουργεί ένα αδιάρρηκτο δεσμό μεταξύ της Ελλάδας και των χωρών της Αφρικής και προωθεί ενεργά την διάδοση της ελληνικής παράδοσης, οργανώνοντας ετήσιες εβδομάδες ελληνικού πολιτισμού και ιδρύοντας ελληνικές βιβλιοθήκες.

Στις 13 Νοεμβρίου, στα πλαίσια της προσπάθειας για οικονομική ενίσχυση των δραστηριοτήτων της Οργάνωσης, η Ελληνική Δράση Αφρικής διοργανώνει μία φιλανθρωπική εκδήλωση στην επιβλητική αίθουσα δεξιώσεων του Σαρόγλειου Μεγάρου (Λέσχη Αξιωματικών) στην Αθήνα. Για την οργάνωση του καλλιτεχνικού μέρους της εκδήλωσης η Πρόεδρος της οργάνωσης κα Κεσεσίογλου προσκάλεσε τον νέο και ταλαντούχο μουσικό, ερμηνευτή και ενορχηστρωτή Μαυρίκιο Μαυρικίου και τους εξαίρετους και καταξιωμένους καλλιτέχνες Julie Massino και Παναγιώτη Πετράκη, να παρουσιάσουν ένα μουσικό πρόγραμμα που δημιούργησε ο Μαυρίκιος Μαυρικίου, με τραγούδια από το ευρύ ρεπερτόριο, ενορχηστρωμένα και διασκευασμένα σε jazz ύφος και διάθεση.

Στο κάλεσμα της κας. Κεσεσίογλου ανταποκρίθηκε με μεγάλη χαρά και το House of Wine που θα προσφέρει ως Χορηγός Δεξίωσης τα κρασιά του Κτήματος Γκλίναβου. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με τη θαυμάσια Ντεμπίνα σαν welcome, από εκείνα τα κρασιά που κάθεσαι να τα πιεις και δε καταλαβαίνεις πότε έχει αδειάσει η φιάλη. Ελαφρύ, δροσιστικό, με αναζωογονητικό-ήπιο αφρισμό, η semi sparkling Ζίτσα του Γκλίναβου είναι πραγματικά απολαυστική. Η Ντεμπίνα χαρίζει το φρουτώδη χαρακτήρα της που θυμίζει αχλάδι και πράσινο μήλο, μαζί με τραγανή οξύτητα, βάζοντας τα γυαλιά στα περισσότερα Prosecco της γειτονικής Ιταλίας.

Στη συνέχεια θα συνοδεύσει το φαγητό το εξαιρετικό λευκό του κτήματος Primus Ζίτσα 2013, -επίσης από την ποικιλία Ντεμπίνα- ένα κρασί μοναδικής φρεσκάδας, παιχνιδιάρικο, φρουτώδες και ευκο