Δίπλα στην Τέχνη: Τα εγκαίνια της έκθεσης της Μαρίας Σταμάτη Από την Aλίκη Δανάλη
Σύμβουλο Δημοσίων Σχέσεων

  Δίπλα στην Τέχνη
Με μεγάλη επιτυχία εγκαινιάσθηκε η έκθεση ζωγραφικής της Μαρίας Σταμάτη με θέμα «στη μέση της Νύχτας – στη μέση της Μέρας», την Δευτέρα 9 Ιανουαρίου, στην Titanium Yiayiannos Gallery. Φιλότεχνοι από όλη την Αθήνα, φίλοι και επώνυμοι καλεσμένοι, παρευρεύθηκαν για να απολαύσουν τις δημιουργίες της Μαρίας Σταμάτη και να την συγχαρούν, που μέσα απο τα έργα της κατάφερε να μας εμπλέξει σε ένα παιχνίδι θεατού και αθέατου, σε ένα παιχνίδι αλήθειας, ψέματος και μεταφορικότητας.

Το βαθύχρωμο ερυθρό Αβαντίς Syrah, ένα κρασί γεμάτο και τανικό, με πλούσια και πικάντικη αρωματικότητα, που ήταν χορηγία του House of Wine, που επίσης απολάμβαναν, σχεδόν ασταμάτητα οι καλεσμένοι, και συνόδευε τις αναλύσεις των έργων και βοηθούσε στην απελευθέρωση της σκέψης και του λόγου, ώστε ο θεατής / παρατηρητής να αφήνεται να τον παρασύρουν τα χρώματα, τα σκίτσα, οι εικόνες και η ποιητική αναφορά στα έργα.

Μια όμορφη βραδιά, όπου το χαμόγελο, οι ευγενικές χειραψίες, η αθρόα προσέλευση του κόσμου, σου έδινε την εντύπωση ότι ζεις στην Ελλάδα που όλοι γνωρίζαμε και που σχεδόν έχουμε ξεχάσει με την προβληματική καθημερινότητα.

Η έκθεση θα συνεχισθεί ως τις 30 Ιανουαρίου και σας προτρέπουμε να την επισκεφθείτε, για να διαπιστώσετε ιδίοις όμμασι «πόσο αλλάζουν τα πρωινά όταν κοιταζόμαστε στον καθρέφτη» όπως χαρακτηριστικά αναφέρει για κάποια έργα της η Μαρία Σταμάτη.

To House of Wine με το πρόγραμμα χορηγιών του "Δίπλα στην Τέχνη" προσδοκά να φέρει το ελληνικό κρασί στους χώρους της Τέχνης, αποκαθιστώντας ένα δεσμό που υπήρχε τόσο στην αρχαιότητα όσο και στην πιο πρόσφατη ελληνική παράδοση.

Παράλληλα, ήδη προετοιμάζουμε οινικά events και παρουσιάσεις οίνων που θα γίνουν επίσης σε χώρους Τέχνης, δίνοντας ένα πιο ενεργητικό ρόλο στον Οίνο στη σχέση Οίνου και Τέχνης. Όσοι φιλότεχνοι και ταυτόχρονα φίλοι του οίνου, παρακολουθείστε τις δημοσιεύσεις και ανακοινώσεις μας στο HOW Club, στην ενότητα "Δίπλα στην Τέχνη".

Μπορείτε να δείτε φωτογραφίες από τα εγκαίνια της έκθεση παρακάτω.

1 .


2 .


3 .


4 .


5 .


6 .