Δίπλα στην Τέχνη: Εγκαίνια έκθεσης Γιάννη Κουτσούρη Από την Aλίκη Δανάλη
Σύμβουλο Δημοσίων Σχέσεων

  Δίπλα στην Τέχνη

 Αγαπητοί οινόφιλοι και φιλότεχνοι, στο πλαίσιο του προγράμματος του House of Wine «Δίπλα στην Τέχνη» την Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012 και ώρα 8:00μ.μ. θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε στα εγκαίνια της έκθεσης του Γιάννη Κουτσούρη στην Titanium Yiayiannos Gallery. Η έκθεση ζωγραφικής του, θα διαρκέσει έως και το Σάββατο 31 Μαρτίου 2012.

Σε ένα διάλογο ανάμεσα στο παρελθόν και το μέλλον, το υπαρκτό και το ανύπαρκτο, που ο δημιουργός αποδίδει φόρο τιμής σε μία αγάπη τριάντα και πλέον χρόνων που τώρα βρίσκει τη θέση στη ζωγραφική του, δεν θα μπορούσε να λείπει το κρασί, που θα μας ταξιδέψει σε ένα κόσμο γεμάτο αλλόκοτα πλάσματα που ακροβατούν σε χώρους φανταστικούς και επικοινωνούν μαζί μας μ’ έναν τρόπο σαρκαστικό, διασκεδαστικό ή ακόμα και σοβαρό, μα πάνω απ’ όλα ειλικρινή.

Πουλιά, ζώα, έντομα, ψάρια μεταμορφωμένα σε πολύχρωμες υπάρξεις, φλερτάρουν με την υπερβολή και τη μετάλλαξη. Τα έργα του Γιάννη Κουτσούρη, είναι τόσο διαφορετικά μεταξύ τους, αλλά και τόσο αρμονικά δεμένα, όσο και τα αρώματα φρέσκων κόκκινων φρούτων, μπαχαρικών και βανίλιας του Σεμέλη - Ερυθρός 2010 (Αγιωργίτικου και Cabernet Sauvignon)  που θα γευτούν όσοι παρευρεθούν στα εγκαίνια της έκθεσης.

Λίγα λόγια για τον καλλιτέχνη:


Ο Γιάννης Κουτσούρης σπούδασε στη σχολή ΑΤΙ (Δοξιάδη) με δασκάλους τους Α. Τάσσο, Α. Αστεριάδη, Η. Δεκουλάκο, Γ. Γεωργιάδη, Σ. Λυδάκη και παράλληλα για τρία χρόνια υπήρξε μαθητής και βοηθός του Σπύρου Βασιλείου.

Μέχρι το τέλος της δεκαετίας του ’60, ασχολήθηκε με τη ζωγραφική, τη γελοιογραφία και την εικονογράφηση παιδικών βιβλίων και περιοδικών, ενώ η κύρια δραστηριότητά του για περίπου 30 χρόνια ήταν η δημιουργία ταινιών κινουμένων σχεδίων, με τις εταιρίες «Κουνούπι» και «Κουάκ». Από την μέχρι τώρα δημιουργική του πορεία αποκόμισε επανειλημμένες διακρίσεις και τρία πρώτα βραβεία.