House of Wine: Χορηγός στις δράσεις "ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ" με κρασιά Μπουτάρη Από την Aλίκη Δανάλη
Σύμβουλο Δημοσίων Σχέσεων

  Δίπλα στην Τέχνη
Κάπου ανάμεσα σε μια υπο κατασκευή κυβέρνηση, υπο κατασκευή αναννέωση, υπο κατασκευή καλοκαίρι (γιατί ακόμη και ο καιρός το σκέφτεται), υπο κατασκευή εκλογικών αποτελεσμάτων, κάπου εκεί ανάμεσα, υπάρχει και η πραγματική πρωτότυπη και καινοτόμος ιδέα των δράσεων ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ γεμάτες ελπίδες και όνειρα.

Θα μου πείτε, τι μας λές, τι εννοείς, τι είναι όλα αυτά περί της φράσης ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ. Εξηγούμαι λοιπόν.

Νέοι άνθρωποι με ιδέες και γνώσεις, αρχιτέκτονες, σκηνοθέτες, φωτογράφοι, εικαστικοί, υπο διαρκή αναζήτηση, οραματίστηκαν την σύμπραξη δράσεων μεταξύ θεατών και δημιουργών, με την χρήση υλικών της καθημερινότητας, έσμιξαν την γνώση και την έκφραση με την τέχνη, με στόχο να ενεργοποιήσουν την φαντασιακή μας δυναμική, σ’ένα κόσμο επιθετικής αντιπαλότητας . Επέλεξαν λοιπόν έναν ιδιαίτερο χώρο όπως είναι το παλιό Βυρσοδεψείο στον Βοτανικό, για να τον μετατρέψουν σε ένα ζωντανό πόλο έλξης για το κοινό της πόλης, προσκάλεσαν ακαδημαικούς, επιστήμονες, επαγγελματίες καλλιτέχνες, οι οποίοι μέσα απο μια διαδικασία ανταλλαγής ιδεών με το κοινό, θα παρουσιάσουν «πολιτισμικές εικόνες» έξω απο την φθορά της καθημερινότητας και της συνήθειας.

Εκθέσεις έργων τέχνης, καλλιτεχνικά εργαστήρια όπου οι εικαστικοί θα δημιουργούν επι τόπου τα έργα τους με την συμμετοχή του κοινού, εργαστήρια φωτογραφίας, βιντεοτέχνης και μόδας σε συνδυασμό με νέες διαδραστικές τεχνολογίες, σύγχρονος χορός, προβολές ταινιών, ανοιχτές διαλέξεις και συζητήσεις, μουσικά γεγονότα, είναι μερικές απο τις δράσεις που θα φιλοξενηθούν στο Βυρσοδεψείο, με τίτλο ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ απο τις 28 Μαίου ώς και τις 17 Ιουνίου.

Σε ένα τέτοιο πλαίσιο πολιτιστικών δράσεων, δεν θα μπορούσε να λείπει το κρασί, που λύνει αισθήματα και τρόπο έκφρασης, που ωθεί σε δημιουργία, που δροσίζει , που γίνεται βιολογικό με χρήση νέων τεχνολογιών, που δένει άρρηκτα με την τέχνη και την αφαιρετικότητα, που δημιουργείται απο φυσικά υλικά και συμπράττει με τον τρόπο του στην φυγή απο τα τετριμμένα.

Ετσι το House of Wine υποστηρικτής πάντα σε πολιτιστικές και πολιτισμικές δράσεις, αλλά υποστηρικτής και των καινοτόμων προτάσεων που καλύπτουν όλο τα φάσμα των τεχνών, θα είναι εκεί. Θα είναι Χορηγός με τα νέα κρασιά της Μπουτάρη Α.Ε. την σειρά «Σημεία Στίξης» τα οποία απηχούν τη νέα νοοτροπία που η εταιρεία φιλοδοξεί να εμφυσήσει στα προϊόντα της. Τα «Σημεία Στίξης» περιλαμβάνουν το Λευκό, με σήμα το θαυμαστικό (!) -Μπράβο παιδιά συνεχίστε με ενθουσιασμό για την ζωή και ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο !-, Ερυθρό με σήμα την άνω κάτω τελεία (:) : -με την χρήση υλικών της καθημερινότητας- και Ροζέ με σήμα το ερωτηματικό (;) -Και ίσως ποιός ξέρει?- μας δείξετε τον δρόμο για μια καλύτερη ζωή στην Ελλάδα μας.

Επισκεφθείτε το πρόγραμμα του ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ www.ypokataskevi.gr και ελάτε στο Βυρσοδεψείο, Ορφέως 174, Βοτανικός, απο 28 Μαίου ώς και τις 17 Ιουνίου ...γιατί είμαι σίγουρη ότι ο καθένας μας έχει την ανάγκη, να μάθει, να δεί, να θαυμάσει, να αναρωτηθεί, να συμπράξει, να ξεχαστεί και να ζήσει για κάποιες ώρες την προσωμίωση παραγωγής πολιτισμού εν έτει 2012.