Παρουσίαση βιβλίου «Το Αγγιγμα» του Εκτορα Δέλτα Από την Aλίκη Δανάλη
Σύμβουλο Δημοσίων Σχέσεων

  Δίπλα στην Τέχνη

Σεπτέμβριος...... τι μου θυμίζει, τι μου θυμίζει? τέλος στις βουτιές και στην ανεμελιά, κλείνουν τα θερινά σινεμά, αρχίζουν τα σχολεία, καινούργια σάκα, κασετίνα, μολύβια, στυλό, τετράδια, φόρμα γυμναστικής, αθλητικά, αααα!!!! και βιβλία, πολλά βιβλία, για να μάθουμε, να γεμίσουμε γνώση, να γίνουμε ανώτεροι και καλύτεροι άνθρωποι.

Τώρα θα μου πείς, πώς δένει το βιβλίο με το κρασί...

Αν εξαιρέσουμε τα περισσότερα απο τα παραπάνω, που μας θυμίζει ο Σεπτέμβριος (λόγω ηλικίας και μόνο), τα βιβλία είναι τα μοναδικά που μας συνοδεύουν σε όλη μας τη ζωή.

Οπότε τι καλύτερο, απ’το να διαβάζεις το αγαπημένο βιβλίο σου, σε ένα χώρο που έχεις επιλέξει για να απομονωθείς έστω για λίγο, να αφεθείς, όπου παράλληλα θα μπορείς να απολαύσεις το αγαπημένο σου κρασί.

Οπότε τώρα που ήρθε ο φθινοπωρινός Σεπτέμβρης, το βραδάκι της 22ας Σεπτεμβρίου, θα βρεθούμε στο βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ, στην Αίθουσα παρουσιάσεων βιβλίων, στο πλαίσιο της Εκθεσης Βιβλίου που γίνεται στο Ζάππειο, με την ευκαιρία της παρουσίασης του βιβλίου «Το Αγγιγμα» του Εκτορα Δέλτα, από τις εκδόσεις Αγγελάκη. Ένα μυθιστόρημα με συναισθήματα αντιφατικά, δυνατά, μα πάνω απ’ όλα αληθινά.

Το House of Wine θα είναι εκεί, ξεκινώντας το νέο κύκλο χορηγιών στα πλαίσια τη δράσης «Δίπλα στην Τέχνη» με δύο υπέροχα κρασιά του Κτήματος Αβαντίς: Το πρώτο, το Κτήμα Αβαντίς - Ερυθρό 2009, ένα Grenache/ Syrah/ Mourvedre, όπου το κλασικό χαρμάνι του Νότιου Ροδανού βρίσκει εδώ την ποιοτική του επιβεβαίωση, με τον 'Rhone-Ranger' της Ελλάδας, Απόστολο Μούντριχα να δημιουργεί ένα εντυπωσιακό, γλυκόποιοτο και ισορροπημένο κρασί. Το δέυτερο, το Κτήμα Αβαντίς - Lenga 2011 ένα λευκό κρασί σπάνιο όσο και τα ευαίσθητα λουλουδάτα αρώματά του, όπου η ευωδιαστή ποικιλία Gewurztraminer "μεταναστεύει" από την Αλσατία στην Εύβοια, για να μας δώσει ένα φίνο, μυρωδάτο κρασί που παίζει όμορφα παιχνίδια με την όσφρηση και τη γεύση μας σε κάθε απολαυστική γουλιά, θα είναι οι Χορηγοί Οίνων, που θα περιμένουν τους καλεσμένους για ένα ακόμη γευστικό ταξίδι.

Στην παρουσίαση του βιβλίου «Το Αγγιγμα» του Εκτορα Δέλτα, ανάγνωση των κειμένων θα απολαύσουμε απο τους ηθοποιούς, Βάσω Λασκαράκη, Ανδρέα Κοντόπουλο, Δημήτρη Χαβρέ.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα


Ο Έκτορας Δέλτα γεννήθηκε στην Αθήνα το 1971. Σπούδασε στο πανεπιστήμιο του Σικάγο, computer science, ενώ ταυτόχρονα τελείωσε τις μουσικές του σπουδές στη σύνθεση και στο πιάνο. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα ασχολήθηκε επί σειρά ετών με την παραγωγή και ηχογράφηση δίσκων.

Έχει συνθέσει και ενορχηστρώσει μουσική για θεατρικά έργα, ταινίες, αλλά και διαφημιστικά σποτ. Τα τελευταία χρόνια διδάσκει ηχοληψία και παραγωγή. Με τη συγγραφή ασχολείται από μικρή ηλικία, λόγω όμως των επαγγελματικών του υποχρεώσεων δεν προχώρησε σε κάποια έκδοση.

Το Άγγιγμα” είναι το πρώτο από μία σειρά μυθιστορημάτων που θα ακολουθήσουν.

Απόσπασμα απο το «Αγγιγμα»

Ο βαθύς άγριος ωκεανός απλωνόταν μπροστά του, γκρίζος και απειλητικός. Άναψε ένα τσιγάρο και φύσηξε με λύπη τον καπνό χαζεύοντας τον, πριν χαθεί για πάντα στον συννεφιασμένο ουρανό σαν παιδική ανάμνηση.

Ο παγωμένος αέρας είχε από ώρα στεγνώσει τα δάκρυα στο κουρασμένο του πρόσωπο. Τα χέρια του όμως έτρεμαν ακόμα από οργή. Πως φτάσαμε ως εδώ, αναρωτήθηκε ξανά. Πως φτάσαμε ως εδώ…

Για μία στιγμή σκέφτηκε να βάλει ένα τέλος σε όλα αυτά. Το μόνο που χρειαζόταν να κάνει, ήταν ένα βήμα… Ένα βήμα στο κενό. Ίσως να ήταν καλύτερα έτσι. Είχε χάσει τα πάντα. Είχε χάσει εκείνη. Ένιωσε όμως πάλι το μίσος μέσα του να θεριεύει, να τον καίει ζωντανό. Ένα μίσος που τρεφόταν λαίμαργα από το κουφάρι της αγάπης που κάποτε ένιωθε.

Η βαθιά τρομακτική φωνή δόνησε το μυαλό του για μία ακόμα φορά, «Σπάστην, μικρό όμορφο αγόρι… Σπάστην και θα λυτρωθείς». Γύρισε την πλάτη του στην μανιασμένη θάλασσα και σφίγγοντας με λύσσα τις γροθιές του χάθηκε στην παγωμένη νύχτα.

Πως μπορείς να αντιμετωπίσεις έναν εχθρό, που δεν γνωρίζει από οίκτο. Πως μπορείς να πολεμήσεις ένα πλάσμα, φτιαγμένο από οδύνη και σκοτάδι. Πως μπορείς να νικήσεις αυτό που ζει μέσα σου…Περισσότερες πληροφορίες:

Ημέρα / ώρα / τόπος εκδήλωσης :
Στο βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ- Σταδίου 24, στην αίθουσα παρουσιάσεων βιβλίων, το Σάββατο 22/9, στις 7 το απόγευμα .

Καλό μας Φθινόπωρο με γνώση και γεύση !!!