Σάββατο 22 Σεπτεμβριου, απογευματάκι στον Ιανό.... Από την Aλίκη Δανάλη
Σύμβουλο Δημοσίων Σχέσεων

  Δίπλα στην Τέχνη
Σάββατο 22 Σεπτεμβριου, απογευματάκι στον Ιανό....

Τι κι’αν η πορεία δυσκόλευε πολύ την πρόσβασή μας και εγώ τουλάχιστον έκανα απο το Παλαιό Φάληρο περίπου 45 λεπτά να φθάσω στον προορισμό μου, τι κι’αν οι δρόμοι του κέντρου της Αθήνας ήταν κλειστοί και άδειοι και μόνο η παρουσία κάποιων ανθρώπων που όπως έδειχνε, το σπίτι τους είναι το πεζοδρόμιο, θύμιζε ότι η πόλη δεν ήταν ερημωμένη, το βιβλιόφιλο κοινό ήταν εκεί.

Εφθασα με λίγη καθυστέρηση, σε ένα ΙΑΝΟ κατάμεστο απο κόσμο, -θάμασταν περίπου 150 και κάτι άτομα-, όπου με υποδέχθηκε η υπεύθυνη της διοργάνωσης Κωνσταντίνα Γελαδάκη και ο αδελφός της Γιώργος Γελαδάκης απο το acropolistreet.gr, με ένα απο τα πιο ζεστά χαμόγελα, που έχω αντικρίσει σε διοργανωτή.

Το House of Wine ήταν και αυτό εκεί, στα πλαίσια τη δράσης «Δίπλα στην Τέχνη», με τα κρασιά του  Κτήματος Αβαντίς, το Κτήμα Αβαντίς - Ερυθρό 2009, ένα Grenache/Syrah/Mourvedre, και το Κτήμα Αβαντίς - Lenga 2011, στημένα, στην ωραία μπάρα του χώρου, περίμεναν το κοινό να τα απολαύσει, αμέσως μετά την παρουσίαση.

Το κοινό, άνθρωποι της τέχνης απο τον χώρο του κινηματογράφου, της μουσικής, του θεάτρου, φίλοι του Εκτορα Δέλτα, φίλοι του βιβλίου. «Το Αγγιμα» με τα λόγια ψυχής του συγγραφέα, άγγιξε τις  καρδιές όλων. Αποσπάσματα απο το βιβλίο ακούσαμε απο τους ηθοποιούς Βάσω Λασκαράκη, Δημήτρη Χαβρέ και Ανδρέα Κοντόπουλο και αναπολήσαμε στιγμές προσωπικές, γεμάτες συναίσθημα και αλλοι ονειρευόμασταν και άλλοι αναρωτιόμασταν και άλλοι γίναμε σχεδόν αυτόματα πιο δυνατοί και άλλοι πιο ευαίσθητοι ....

«Το Αγγιμα» μας άγγιξε όλους ... Στην υγεία σου Εκτορα Δέλτα !!!!!!