Το κτήμα Βογιατζή στην έκθεση τέχνης Ρω στη Θεσσαλονίκη
Είναι γνωστή η ευαισθησία του House of Wine σε θέματα τέχνης και οίνου... Με την δράση μας "Δίπλα στην Τέχνη" προσπαθούμε να προβάλλουμε καλλιτεχνικές εκθέσεις αλλά και να γίνουμε χορηγοί σε καλλιτεχνικά γεγονότα, θεατρικές παραστάσεις και άλλες εκδηλώσεις που άπτονται της τέχνης.

Έτσι, βλέπουμε πολύ θετικά εκδηλώσεις οινοποιών σε σχέση με την Τέχνη.

"πριν ανοιχτεί ένα μπουκάλι κρασί" είναι ο τίτλος της έκθεσης που παρουσιάζει το Κτήμα Βογιατζή στην αίθουσα τέχνης ΡΩ, στον πεζόδρομο Ρωμανού 5 στην περιοχή του Λευκού Πύργου στη Θεσσαλονίκη, από 7-14 Δεκεμβρίου 2013.

Η έκθεση βασίζεται στο γεγονός ότι πίσω και γύρω από μια φιάλη κρασιού, πριν να φθάσει να ανοιχτεί για να γευτούμε το περιεχόμενο, υπάρχει συμμετοχή και έργο πολλών. Έργο που έχει χαρακτηριστικά δημιουργίας και συνθέτει το τελικό αποτέλεσμα. Πιστεύουμε ότι μια φιάλη κρασιού είναι ένα αντικείμενο με αισθητική αξία, το οποίο διεγείρει τις σκέψεις, τη φαντασία, τα συναισθήματα και τις αισθήσεις μας.

Η δημιουργία ενός κρασιού, από την επιλογή του αμπελότοπου και των ποικιλιών σταφυλιού μέχρι την παραγωγική διαδικασία της οινοποίησης και της παλαίωσης εμπλέκει και το φαντασιακό, όχι μόνο την νόηση, την καθαρή ρεαλιστική σκέψη, την επιστήμη και την τεχνολογία. Οι χώροι παραγωγής και παρουσίασης, η ετικέτα και όλες οι ενέργειες επικοινωνίας προς τον καταναλωτή, συμμετέχουν μαζί με το περιεχόμενο, τον οίνο, στην σύνθεση της πραγματικότητας που προηγείται του ανοίγματος της φιάλης. Αυτό το έργο θέλει το κτήμα Βογιατζή να παρουσιάσει στην έκθεση στη ΡΩ, συμπληρώνοντας την τελική εικόνα ‘αφού ανοιχτεί ένα μπουκάλι κρασί’.

Σας προσκαλει λοιπόν σε μια ξεχωριστή έκθεση φωτογραφίας και ετικετών, να δοκιμάσετε τα γνωστά κρασιά του Κτήματος Βογιατζή αλλά και τα νέα Λευκοτσικνιάς και Νεαρός Τσαπουρνάκος, στο περιβάλλον της έκθεσης.

Την επιμέλεια έκθεσης έχει η Ελένη - Μαρία Τσούκα, οι φωτογραφίες είναι του Πάρι Πετρίδη και η δημιουργία ετικετών της Red Creative του Σίμου Σαλτιέλ.

Το House of Wine εύχεται στο Γιάννη Βογιατζή και στο ομώνυμο κτήμα καλή επιτυχία στην έκθεσή του, και συνιστούμε σε όλους τους Θεσσαλονικείς φίλους μας αλλά και γενικά στους φίλους του οίνου να την επισκεφθούν και να δοκιμάσουν τα θαυμάσια κρασιά ενός πολύ σημαντικού παραγωγού αλλά και ανθρώπου του κρασιού γενικότερα, που υπήρξε "υπεύθυνος" για σημαντικές οινικές δημιουργίες...