Δυο σημαντικές εκδηλώσεις Γαστρονομίας ξεκινούν αυτή την εβδομάδα
Δύο σημαντικές Γαστρονομικές εκδηλώσεις θα γίνουν το μήνα Μάιο:

Η πρώτη, οι
Ημέρες Γαστρονομίας «Ονομασία Προέλευσης ελληνική» στο Μουσείο Μπενάκη από Παρασκευή 9 Μαΐου 2014έως και Κυριακή 11 Μαΐου 2014, θα συγκεντρώσει chefs, φορείς, Έλληνες και ξένους επισκέπτες, γευσιγνωστες, δημοσιογράφους, επιχειρηματιες κλπ., σε ένα ιδιαίτερο πολιτισμικό γεγονός.

Η δεύτερη, το ετήσιο Sani Gourmet Festival 2014 με θέμα τις κουζίνες του κόσμου μέσα από το πρίσμα του «Δρόμου του Μεταξιού» θα γίνει στη Χαλκιδική από 9-18 Μαΐου όπου επισκέπτης έχει την ευκαιρία να γευτεί δημιουργίες βραβευμένων Ελλήνων και διεθνών σεφ τιμημένων με αστέρια Michelin, και να αφεθεί σε ένα γευστικό ταξίδι με μυρωδιές της ελληνικής γης και κοσμοπολίτικο αέρα.
Βασικός στόχος των "Ημερών Γαστρονομίας"  που φιλοξενούνται στο Μουσείο Μπενάκη από  9 έως 11 Μαΐου 2014 είναι να αποτελέσει μια πρότυπη εστία συνεύρεσης των διαφορετικών στοιχείων που συγκροτούν τον ετερογενή καμβά της σύγχρονης ελληνικής γαστρονομίας (παραγωγών, δημιουργών, chefs, φορέων, κοινοτήτων, Ελλήνων και ξένων επισκεπτών, γευσιγνωστών, δημοσιογράφων, επιχειρηματιών, σχεδιαστών πολιτικής κλπ., η οποία αξίζει να ειδωθεί ως ένα ιδιαίτερο πολιτισμικό γεγονός, αλλά και ως ένα όχημα για την πολιτιστική και οικονομική αναγέννηση του τόπου.

Για τις φετινές Ημέρες Γαστρονομίας, οι διοργανωτές επέλεξαν ως τιμώμενο Γαστρονομικό Προορισμό, τις Κυκλάδες, ως πρεσβευτή της μεσογειακής δίαιτας αλλά και μια ανεξάντλητη πηγή έμπνευσης για τη σύγχρονη δημιουργική κουζίνα.

Ενδεικτικά το διαθεματικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει:
  • Αντιπροσωπευτική έκθεση προϊόντων από επιλεγμένους Έλληνες παραγωγούς.

  • Προγράμματα γευσιγνωσίας και μαγειρικής από δημοφιλείς chefs (Live cooking stage κ.α).

  • Εκδηλώσεις για την ανάδειξη των ελληνικών ποτών με βραβευμένους mixologists.

  • Θεματικά αφιερώματα με άξονα τη σχέση γαστρονομίας, αρχιτεκτονικής, τουρισμού και πολιτισμού.

  • Δράσεις υποστήριξης πρωτοβουλιών και μύησης στην ιδιαίτερη τοπική φυσιογνωμία περιοχών όπως η Λήμνος που φέτος αποτελεί τον τιμώμενο Γαστρονομικό Προορισμό.

  • Ειδική εκδήλωση για εκπροσώπους διεθνών οργανισμών, ξένων φορέων, κρατών και δημοσιογραφικών δικτύων με τη συμμετοχή της Επίτροπου Θαλασσίων Υποθέσεων και Αλιείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης κ. Μαρίας Δαμανάκη.

  • Παρουσιάσεις και ανοικτές συζητήσεις σχετικά με καλές πρακτικές αγροτικής παραγωγής, αξιοποίησης νέων τεχνολογιών, εξαγωγών κ.α.
Δείτε ολόκληρω το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης


Χρήσιμες Πληροφορίες

Πότε και πού θα πραγματοποιηθεί;
Οι Ημέρες Γαστρονομίας «Ονομασία Προέλευσης ελληνική» πραγματοποιούνται στο Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138 & Ανδρονίκου την Παρασκευή 9 Μαΐου 2014, Σάββατο 10 Μαΐου 2014 και Κυριακή 11 Μαΐου 2014

Όλες τις ημέρες θα λειτουργεί τις ίδιες ώρες;
Το Μουσείο Μπενάκη - Πειραιώς 138 θα ανοίγει τις πόρτες του για τις Ημέρες Γαστρονομίας από τις 11:00 ως τις 23:00.
Το εκθεσιακό σκέλος της διοργάνωσης θα λειτουργεί από τις 11:00 ως τις 21:00

Εισιτήρια / Προπώληση