Το κρασί προστατεύει απο την παχυσαρκία! Από τον καταιγισμό των ειδήσεων για τις ευεργετικές επιδράσεις του κρασιού στον οργανισμό, η τελευταία αφορά σε ένα πολύ ενδιαφέρον -ιδιαίτερα για τις φίλες του House of Wine- θέμα: στην παχυσαρκία!

Σύμφωνα με τελευταία μελέτη που δημοσιεύθηκε στην Επιθεώρηση «Αrchives of Ιnternal Μedicine» φαίνεται να επιβεβαιώνεται ότι δεν υπάρχει σαφής σύνδεση ανάμεσα στην κατανάλωση αλκοόλ και την πρόσληψη βάρους! Τα ευρήματα αυτά που προέκυψαν από την μελέτη αυτή που έγινε σε ένα τεράστιο δείγμα 19.000 γυναικών, ανατρέπουν τις κρατούσες θεωρίες ότι το κρασί παχαίνει, λόγω του αλκοολ που περιέχει. Οι αμερικανοί επιστήμονες που πραγματοποίησαν τη μελέτη υποστηρίζουν ότι οι θερμίδες από το αλκοόλ έχουν λιγότερες συνέπειες στο βάρος σε σχέση με τις θερμίδες άλλων τροφίμων.
Επισημαίνουν επίσης ότι ο τρόπος με τον οποίο ο οργανισμός αφομοιώνει το αλκοόλ είναι πιο σύνθετος από οτι πιστεύαμε έως τώρα. Έτσι, το συκώτι αυτών που πίνουν τακτικά κρασί αναπτύσσει μια διαφορετική οδό μεταβολισμού για να διασπάσει το αλκοόλ, με την επιπλέον ενέργεια που απορρέει απο την διάσπαση αυτή να μετατρέπεται κυρίως σε θερμότητα και να αποβάλλεται απο τον οργανισμό άμεσα!

Διαπιστώθηκε ακόμα ότι οι γυναίκες που πίνουν κόκκινο κρασί παχαίνουν πολύ λιγότερο από τις γυναίκες που προτιμούν την μπίρα και τα λοιπά οινοπνευματώδη.

Χαράς ευαγγέλια λοιπόν για τις οινόφιλες! Μπορούν πλέον χωρίς ενοχές να απολαμβάνουν τα κρασιά που προτιμούν. Το House of Wine σας προμηθεύει λοιπόν το είδος εκείνο που θεραπεύει "πάσαν νόσον", όπως μας βεβαιώνουν οι τόσες έρευνες σε όλο τον κόσμο:

Το κρασί!

Στην υγειά σας (κυριολεκτικά!) λοιπόν!