Πλησιάζουν τα γενέθλιά μας!

Στις 21 Σεπτεμβρίου γινόμαστε 1 έτους!

Είναι φυσικό, όταν πλησιάζει το "πλήρωμα του χρόνου", στην κυριολεξία του ενός χρόνου ζωής, να κοιτάζουμε πίσω. Να θυμόμαστε την ημέρα εκείνη, την 21η Σεπτεμβρίου του 2009, όταν για πρώτη φορά το House of Wine βγήκε στον "αέρα" του Διαδικτύου. Να θυμόμαστε την αγωνία, το άγχος, την κούραση από τα τόσα ξενύχτια, τις διορθώσεις της τελευταίας στιγμής, τον πανικό των λαθών που ασφαλώς υπήρχαν... την δουλειά των 9 μηνών που είχε προηγηθεί. Αλλά και να αναλογιζόμαστε τι κάναμε έναν ολόκληρο χρόνο: Πετύχαμε τους αρχικούς μας στόχους; Βρισκόμαστε, ένα χρόνο μετά, στον "δρόμο" που θέλαμε τότε να βρεθούμε, ή παραστρατήσαμε; Δώσαμε κάτι διαφορετικό, κάτι νέο, σύγχρονο στον χώρο του οίνου και του ποτού;

Αν θέλουμε να κάνουμε τον απολογισμό της χρονιάς που πέρασε, μπορούμε να βασιστούμε σε πολλές κατηγορίες πληροφοριών: Ποσοτικές πληροφορίες, όπως επισκέψεις, προβολές ιστοσελίδων, εγγεγραμμένοι φίλοι, αριθμός πελατών και παραγγελιών και τόσα άλλα μετρήσιμα... Ας δούμε μερικά από αυτά, ας κάνουμε ένα ποσοτικό απολογισμό.

Στο χρόνο λοιπόν που πέρασε:

 • Είχαμε πάνω από 2.000.000 προβολές σελίδων στο διαδίκτυο
 • Έχουμε περισσότερους από 2.500 οικειοθελώς εγγεγραμμένους παραλήπτες των Newsletter μας και των ενημερώσεών μας, στους οποίους έχουμε στείλει περισσότερα από 190 πληροφοριακά δελτία με περίπου 72.000 (!) επιστολές. Και καθημερινά νέοι φίλοι εγγράφονται στα δελτία των νέων μας!
 • Έχουμε περισσότερους από 9.000 φίλους στο Facebook.
 • Έχουμε "γυρίσει" περισσότερα από 40 video γευσιγνωσίας, μια πρωτοποριακή δουλειά για την χώρα μας που μόνο από το House of Wine γίνεται μέχρι σήμερα!
 • Έχουμε φωτογραφίσει όλα σχεδόν τα κρασιά και ποτά των καταλόγων μας στα ιδιόκτητα εργαστήριά μας και έχουμε επεξεργαστεί περισσότερες από 2400 φωτογραφίες.
 • Έχουμε δημιουργήσει περίπου 240 Flash Banners.
 • Έχουμε δημοσιεύσει περισσότερα από 100 άρθρα για όλα σχεδόν τα θέματα τα σχετικά με τον οίνο.
 • Έχουμε απαντήσει σε εκατοντάδες ερωτήσεις σας μέσα από την ενότητα «Ρωτήστε μας για το κρασί»
 • Έχουμε δοκιμάσει εκατοντάδες κρασιά, και οι συνεργάτες μας ειδικοί γευσιγνώστες έχουν γράψει περισσότερες από 1800 περιγραφές και εκτιμήσεις κρασιών και ποτών!
 • Έχουμε καταφέρει να έχουμε χιλιάδες πελάτες σε όλα τα πλάτη και τα μήκη της ελληνικής επικράτειας, από την Θράκη μέχρι το Καστελλόριζο!
 • Έχουμε παραδώσει χιλιάδες προϊόντα, με επτά (7) μόνο προβληματικές παραδόσεις, και αυτές χωρίς δική μας ευθύνη!

Αλλά πέρα από την (προφανή) τεράστια προσπάθεια, τι μας λέει ο ποσοτικός απολογισμός; Σε τι απαντά από τα ερωτήματα που δημιουργούνται όσο πλησιάζουν τα πρώτα μας γενέθλια; Απαντούν στο αν πετύχαμε, αν βρισκόμαστε στο δρόμο που θέλαμε να βρεθούμε, αν καλύψαμε μέρος έστω των αρχικών μας στόχων;

Ασφαλώς όχι!

Γιατί αυτά, τα ποιοτικά ερωτήματα, τα ερωτήματα που δεν έχουν να κάνουν με αριθμούς, παραγγελίες, πωλήσεις, δεν μπορούμε να τα απαντήσουν οι αριθμοί, ούτε εμείς...

Μόνο εσείς μπορείτε να τα απαντήσετε!

Και είναι πραγματική μας χαρά, οι τόσο θετικές απαντήσεις σας της έρευνας που κάναμε στο τέλος του περασμένου χρόνου , όταν ζητήσαμε τη γνώμη σας, να επιβεβαιώνονται και σήμερα με τις απαντήσεις σας στην παράκλησή μας να γράψετε την γνώμη σας με την ευκαιρία των γενεθλίων μας.

Μας λέτε ότι πετύχαμε! Μας λέτε ότι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο! Με υπερθετικούς χαρακτηρισμούς, επιβραβεύετε και δικαιώνετε την ποσοτική μας προσπάθεια... της δίνετε και την ποιότητα που αναζητούσαμε, και σε εμάς την ικανοποίηση ότι κάτι πετύχαμε, ότι κάτι καταφέραμε. Ότι πετύχαμε μέχρι σήμερα τον βασικό, τον πρώτο μας στόχο: Να έχουμε ικανοποιημένους πελάτες και φίλους, να προσφέρουμε υπηρεσίες πρωτοποριακές σε εσάς, να δώσουμε κάτι που μέχρι σήμερα δεν υπήρχε στο ελληνικό διαδίκτυο όσον αφορά στον Οίνο και τα ποτά.

Τον χρόνο που πέρασε σας ακούσαμε, εξελιχθήκαμε και δεν θα σταματήσουμε ποτέ να προσπαθούμε για να σας προσφέρουμε ακόμα καλύτερη εξυπηρέτηση, ακόμα περισσότερες επιλογές σε ακόμα καλύτερες τιμές.

Σας ακούσαμε και μειώσαμε το κόστος των μεταφορικών, σας ακούσαμε και δημιουργήσαμε την «Προσφορά της Πέμπτης» ώστε να σας δώσουμε την ευκαιρία να δοκιμάσετε αξιόλογα κρασιά σε εξαιρετικές τιμές, σας ακούσαμε όταν ζητούσατε κάτι διαφορετικό, κάτι αποκλειστικό, ψάξαμε την Ελλάδα και σας το φέραμε στη πόρτα σας: Τα «Οινοποιεία Boutique του Ελληνικού Αμπελώνα» είναι πραγματικότητα, και από σήμερα τα εξαιρετικά τους κρασιά είναι διαθέσιμα αποκλειστικά στους φίλους μας, αποκλειστικά από το House of Wine! Δημιουργήσαμε την ενότητα "Γνωρίστε τα Οινοποιεία του Ελληνικού Αμπελώνα", όπου παρουσιάζουμε τα οινοποιεία εκείνα που διαμόρφωσαν και διαμορφώνουν την ιστορία του οίνου στην Ελλάδα.

Μας δίνετε και το κουράγιο να συνεχίσουμε. Να διορθώσουμε τα -πολλά ασφαλώς- λάθη μας, που έχετε την υπομονή να μας επισημαίνετε. Και υποσχόμαστε ότι θα συνεχ