Κόκκινο κρασί: Το καλύτερο αντιγηραντικό! Σκεφθήκαμε να ξεκινήσουμε το 2011 με μια καλή είδηση! Και ποια καλύτερη είδηση για τους φίλους του κρασιού από ένα νέο που όχι μόνο επιβεβαιώνει την επίδραση του κρασιού στην υγεία, αλλά και στην ...ομορφιά!

Το τελευταίο λοιπόν "όπλο" στον πόλεμο κατά της γήρανσης δεν είναι κάποια θαυματουργή ένεση ή αντιγηραντική κρέμα, ούτε κάποια νέα επέμβαση, "τράβηγμα" κλπ.

Ένα ποτήρι κόκκινο κρασί την ημέρα για τις γυναίκες και δύο ποτήρια για τους άνδρες εξασφαλίζουν καλύτερη εμφάνιση, λαμπερό δέρμα αλλά και τουλάχιστον πέντε χρόνια ζωής περισσότερα από όσους και όσες δεν πίνουν κόκκινο κρασί!

"Το να πίνετε ένα ή δύο ποτήρια κόκκινο κρασί την ημέρα είναι ότι καλύτερο για την αντιμετώπιση των επιδράσεων του γήρατος μετά την διακοπή του καπνίσματος!" Αυτά τονίζει ο Richard A. Baxter, MD, πλαστικός χειρουργός στο Seattle και συγγραφέας του βιβλίου "Age Gets Better with Wine". Υπάρχουν σημαντικές μελέτες που αποδεικνύουν πέρα από κάθε αμφιβολία ότι όσοι πίνουν τακτικά κόκκινο κρασί έχουν πολύ λιγότερες προκαρκινικές φθορές στο δέρμα τους, σημαντικά μειωμένες πιθανότητες να εμφανίσουν Αλτσχάιμερ, καρκίνο, διαβήτη και όλα τα δυσάρεστα που συνοδεύουν συνήθως την γήρανση. Πολλοί θεωρούν ότι το το κρασί μειώνει την διανοητική ικανότητα με την παροδο της ηλικίας. Εντούτοις είναι πιά αποδεδειγμένο ότι όσοι τακτικά καταναλώνουν κρασί έχουν 80% λιγότερο κίνδυνο να εμφανίσουν την νόσο Αλτσχάιμερ!

Ο μηχανισμός της αντιγήρανσης ενεργοποιείται από τις αντιοξειδωτικές ουσίες, τις πολυφαινόλες, που βρίσκονται στο κόκκινο κρασί, όπως η ουσία ρεζερβατρόλη (reservatrol), που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες που είναι ο βασ