Η ακριβότερη πώληση Οινοποιείου στο Μπορντώ. Ένα μικρό Château στο Μπορντώ πωλήθηκε στην μεγαλύτερη τιμή/εκτάριο όλων των εποχών για Οινοποιείο. Το περιοδικό Decanter αναφέρει στην ιστοσελίδα του ότι το Château Carmes Haut-Brion πουλήθηκε για 18 εκατομμύρια Ευρώ!

Τα αμπέλια καλύπτουν μια έκταση 4.7 εκταρίων, και επιπλέον υπάρχουν 3 εκτάρια πάρκου, μέσα στο οποίο βρίσκεται το ομώνυμο Château του 19ου αιώνα. Ο αμπελώνας βρίσκεται πολύ κοντά στο πολύ πιο διάσημο Château Haut Brion. Η μέση τιμή μιας φιάλης του 2009 ανέρχεται σε περίπου 50 Ευρώ.

Η τιμή που δόθηκε είναι εξαιρετικά υψηλή, και ανέρχεται σε 3.8 εκ. Ευρώ/εκτάριο. Η συνήθης τιμή πώλησης αμπελώνων στο Μπορντώ και μάλιστα στις πολύ διάσημες περιοχές του Pauillac ή του St Emilion είναι περίπου 1 εκ. Ευρώ/εκτάριο, και σε σπάνιες περιπτώσεις 1,5 εκ. Οι μέσες τιμές πώλησης αμπελώνων στο Pessac-Leognan ήσαν στα επίπεδα των 140.000 Ευρώ/εκτάριο, πολύ χαμηλότερες της τιμής που δόθηκε για το Château Carmes Haut-Brion.

Ο νέος ιδιοκτήτης είναι ο Patrice Pichet, επικεφαλής του ομίλου Groupe Pichet με αντικείμενο το real estate. To Château Carmes Haut-Brion είναι το πρώτο οινοποιείο που αγοράζει ο Pichet, και ορισμένοι θέτουν το ερώτημα αν ο Pichet πραγματικά ενδιαφέρεται για το Οινοποιείο ή απλά για την γη, δεδομένου ότι η έκταση βρίσκεται πολύ κοντά στην πόλη του Μπορντώ και αποτελεί πραγματικό "φιλέτο" για οικιστική αξιοποίηση. Ο ίδιος ο Pichet το αρνείται, και δήλωσε ότι ενδιαφέρεται για το κρασί, και ότι σκοπός του είναι να επενδύσει στην αναβάθμιση του οινοποιείου αλλά και η δημιουργία νέων εγκαταστάσεων οινοποίησης. .