Η συλλογή Διεθνών βραβείων καλά κρατεί...
Η συλλογή Διεθνών βραβείων καλά κρατεί για το Ελληνικό κρασί....

Μαζί σχεδόν με την ανακοίνωση των βραβείων του Διεθνούς Διαγωνισμού Vinalies Internationales 2011 έχουμε και την ανακοίνωση των βραβείων του Διαγωνισμού Challenge International du Vin, στον οποίο επίσης τα Ελληνικά κρασιά διακρίθηκαν με 12 χρυσά μετάλλια, 13 αργυρά και 11 χάλκινα. Συνολικά 36 βραβεία απενεμήθησαν στις ελληνικές συμμετοχές, έναντι 35 πέρυσι.

Ο διαγωνισμός έγινε για 35η χρονιά στην Bourg του Bordeaux στις 8 και 9 Απριλίου 2011. Κατά την διάρκεια του διαγωνισμού 4.624 κρασιά όλων των κατηγοριών από 35 χώρες δοκιμάστηκαν από 768 οινογνώστες που προέρχονταν από την βιομηχανία του Οίνου αλλά και από ενώσεις καταναλωτών και φίλων του Οίνου. Ο επίσημος κατάλογος των βραβείων ανακοινώθηκε στις 15 Απριλίου από τον Bernard Donèche, πρόεδρο του Διαγωνισμού.

Ανάμεσα στα Χρυσά βραβεία ο Μεγάλος Λόφος 2010 του Λυραράκη,  το Σαντορίνη Ασύρτικο Grand Reserve 2008 της SantoWines, το Ήδυσμα Δρυός Chardonnay 2009 του Κτήματος Τέχνη Οίνου,  το πανταχού παρόν σε βραβεία Διεθνών διαγωνισμών Κτήμα Κ.Λαζαρίδη με 3 κρασιά του, το Chateau Julia Merlot 2008, Chateau Julia Refosco Άγιωργίτικο 2007 και το απόσταγμα Μέθεξις Chardonnay, η Κάβα Μερκούρη 2003.

Μπορείτε να δείτε όλα τα ελληνικά κρασιά που βραβεύτηκαν στην ειδική σελίδα του House of Wine

Από εμάς και πάλι συγχαρητήρια σε όλους όσους βραβεύτηκαν, συγχαρητήρια και στο ελληνικό κρασί που μέσα στις τόσο αντίξοες συνθήκες καταφέρνει να ανεβάζει την εθνική αυτοπεποίθηση αποδείχνοντας ότι πέρα από την Ελλάδα της κατάθλιψης υπάρχει και η Ελλάδα των επιτυχιών και της ελπίδας.