Το WineFuture 2011 τον Νοέμβριο στο Hong Kong
Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει για το δεύτερη διοργάνωση του μεγαλύτερου Forum για την παγκόσμια αγορά Οίνου που θα γίνει στο Hong Kong, του WineFuture 2011.

Από τις 6 έως και τις 8 Νοεμβρίου 2011 το Hong Kong θα γίνει το επίκεντρο του παγκόσμιου Οίνου, με περισσότερους από 2000 συνέδρους από όλο τον κόσμο, και αναμένεται να ξεπεράσει την πρώτη διοργάνωση στην Rioja της Ισπανίας, που υπήρξε το μεγαλύτερο συνέδριο στην ιστορία της παγκόσμιας βιομηχανίας Οίνου.

Διοργανώτρια -όπως και στο πρώτο Forum το 2009- η Ακαδημία οίνου της Ισπανίας που ήδη 6 μήνες πριν την έναρξη έχει εξασφαλίσει την συμμετοχή των μεγαλυτέρων προσωπικότήτων του διεθνούς οινικού στερεώματος, με προεξάρχοντες τoν μεγαλύτερο σήμερα κριτικό οίνου, τον Ρobert Parker, την Jancis Robinson MW, συγγραφέα και κριτικό οίνου, που θα διευθύνουν μοναδικές δοκιμές κρασιών, καθώς και των σημαντικών κριτικών και συγγραφέων μεταξύ των οποίων οι Robert Joseph, Miguel Torres, Michel Rolland, Angelo Gaja, Pierre Lurton, Christian Seely, Randall Grahm, Steven Spurrier, και Nigel Greening.

Το συνέδριο θα επικεντρωθεί στις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που θα αντιμετωπίσει στα επόμενα χρόνια η παγκόσμια βιομηχανία του οίνου. Ιδιαίτερα να συζητηθεί η επιχειρηματική πλευρά της οινικής βιομηχανίας -πωλήσεις, επικοινωνία, marketing, τάσεις μεταξύ των περισσοτέρων από 1500 παραγωγών, Masters of Wine, οινολόγους, διανομείς, εισαγωγείς, αγοραστές, δημοσιογράφους και Sommeliers.

Ο Robert Parker θα διευθύνει μια σειρά γευστικών δοκιμών που θα συγκεντρώσει περισσότερα από 1000 άτομα, με κεντρικό θέμα 'The Magical 20' -μια παρουσίαση των 20 κρασιών Bordeaux που ο Parker θεωρεί ως τα πιο ενδιαφέροντα για το άμεσο μέλλον, και επικέντρωση στην ασιατική αγορά.

Η γνωστή αρθρογράφος Οίνου των Financial Times αλλά και συγγραφέας Jancis Robinson MW θα διευθύνει μια δοκιμή που θα έχει σαν στόχο να αναδείξει τα επερχόμενα στυλ αλλά και ποικιλίες καθώς και ανερχόμενες περιοχές που θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην διαμόρφωση των οινικών προτιμήσεών μας στο άμεσο μέλλον. Αντίστοιχα ο Πρόεδρος της διοργανώτριας Ακαδημίας Οίνου τυης Ισπανίας Pancho Campo θα επικεντρωθεί σε γευστική δοκιμή με θέμα "Την ποικιλία και το πάθος των Ισπανικών κρασιών" με παράλληλη προβολή video που θα περιηγηθεί στις σημαντικότερες οινικές περιοχές της Ισπανίας Rioja, Ribera del Duero, Jumilla, Priorat, Toro, Aragón, Penedès (Cava), και Jerez (Sherry).

Άλλα θέματα του Forum θα είναι η προσαρμογή στα νέα οικονομικά δεδομένα, το κρασί σαν επένδυση, οι προκλήσεις και ευκαιρίες για τον Νέο Κόσμο, οι περιοχές και ποικιλίες του μελλοντος, η ασιατική αγορά, οι στρατηγικές marketing, η εκπαίδευση σε θέματα οίνου, καθώς και η χρήση του Internet.

Παράλληλα με το Forum και στα πλαίσια της Asia World-Expo θα υπάρξει έκθεση Οίνου όπου θα συμμετάσχουν περίπου 300 οινοποιοί από περισσότεροι από 50 χώρες.