Κτήμα Αργυρού: Διάκριση στο ...τετράγωνο! Υπάρχει διάκριση μέσα σε διάκριση;

Βεβαίως! Κάτι σαν ...διάκριση στο τετράγωνο!

Αυτή είναι η διάκριση που μας χάρισε το Κτήμα Αργυρου: Και τα δύο κρασιά του που βραβεύτηκαν στο διαγωνισμό του περιοδικού Decanter 2011, ξαναδιακρίθηκαν ...στον ίδιο διαγωνισμό!

Το χρυσό βραβείο που πήρε για το Ασύρτικο Βαρέλι (παλαιωμένο) ήταν το πρώτο σε βαθμολογία ανάμεσα στα κρασιά της κατηγορίας "Ποικιλίες Νέου Κύματος" (Top 10 New Wave (indigenous) grape varieties). Δηλαδή, χρυσό των χρυσών!

Και το βραβείο ήταν διπλό, βέβαια. Βραβείο στον Αργυρό, που με την οινοποίησή του κατάφερε να δώσει στο Ασύρτικο μια διεθνή πρωτιά, και παράλληλα βραβείο στον βασιλιά των ελληνικών ποικιλιών, το Ασύρτικο, που ήρθε πρώτο ανάμεσα στις λεγόμενες "εξωτικές" τοπικές ποικιλίες!

Αλλά το Κτήμα Αργυρού δεν σταματά εδώ τα ...μαθηματικά: Τετραγώνισε τις επιτυχίες του ερχόμενο 7ο ανάμεσα στα 10 πρώτα γλυκά κρασιά που πήραν χρυσό μετάλλιο στον ίδιο διαγωνισμό με το θαυμάσιο παλαιωμένο για 20 χρόνια Vinsanto του.

Τα 10 πρώτα σε βαθμολογία χρυσά στην κατηγορία "Top 10 New Wave grape varieties" ήσαν:

1 .Estate Argyros, French Oak Fermented Assyrtiko, Santorini, Aegean Islands 2010 - Assyrtiko
2. Argento, Bonarda, Mendoza 2010, - Bonarda
3. Tokajicum, Darázskö Furmint, Tokaj-Hegyalja 2009, - Furmint
4. Szent István Korona, Irsai Olivér, Etyek-Buda 2010, - Irsai Oliver
5. Kavaklidere Saraplari, Tatli Sert Narince, Central Anatolia Region 2000, -Narince
6. Dveri – Pax, Sipon - Slamnato Vino, Radgona-Kapela, Podravje 2009, - Sipon
7. Terrazas de los Andes, Selection Torrontés, Salta 2010, - Torrontes
8. Bodegas Chivite, Baluarte Verdejo, Rueda 2010, - Verdejo
9. Beato Bartolomeo Breganze, Torcolato, Breganze, Veneto 2007, - Vespaiola
10. Heinrichm, Zweigelt, Burgenland 2009, - Zweigelt

Δίνουμε και πάλι μέσα σε λίγες μέρες συγχαρητήρια στο Κτήμα Αργυρού. Και βέβαια, πιστεύουμε ότι θα του ξαναδώσουμε συγχαρητήρια πολύ σύντομα. Γιατί, εμείς τουλάχιστον, δεν θα σταματήσουμε να συγχαίρουμε τα οινοποιεία που αποδεικνύουν ότι η ελληνική οινοποιία έχει κάνει μεγάλα, τεράστια βήματα στην διεθνή αρένα, και ότι η Ελλάδα μπορεί.

Όταν θέλει, βέβαια, όταν αγωνίζεται και όταν δεν το βάζει κάτω!