Και νέα ...θαύματα του κόκκινου κρασιού!

Το κόκκινο κρασί- και μέσω αυτού η αντιοξειδωτική ουσία Ρεσβερατρόλη που περιέχει, φαίνεται ότι τελικά θεραπεύει "πάσαν νόσον"... Αυτό τουλάχιστον πιστεύουν οι Γάλοι ερευνητές που απέδειξαν ότι η ρεσβερατρόλη εμποδίζει την απώλεια οστικής μάζας και την ατροφία των μυών που ταλαιπωρούν τους ...αστροναύτες και όσους περνούν τη ζωή τους στον καναπέ!

Οι Γάλλοι ερευνητές πειραματίστηκαν σε ποντικούς σε σε περιβάλλον που προσομοίωνε την έλλειψη βαρύτητας. Πως το έκαναν; Ε... κρεμώντας τους ποντικούς απ' την ουρά! Μια ομάδα ποντικών πήρε υψηλές δόσεις ρεσβερατρόλης, η άλλη δεν πήρε τίποτα. Μετά από ...κρέμασμα αρκετών εβδομάδων, η δεύτερη ομάδα έχασε οστική μάζα, η μυϊκή της πυκνότητα μειώθηκα και ανέπτυξε αντίσταση στην ινσουλίνη. Η πρώτη ομάδα -αυτή που πήρε την ρεσβερατρόλη- δεν παρουσίασε καμιά μεταβολή.

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας "η ρεσβερατρόλη μπορεί να μην είναι υποκατάστατο της άσκησης, αλλά ασφαλώς μπορεί να προλάβει τέτοιου είδους εκφυλιστικά φαινόμενα, μέχρις ότου κάποιος -κατάκοιτος ή τραυματίας- μπορεί να αρχίσει να κινείται και πάλι".

Οι αστροναύτες είτε στους διαστημικούς σταθμούς είτε σε κάποιο μελλοντικό ταξείδι στον Άρη θα μπορούν να παίρνουν πρόσθετα ρεσβερατρόλης... Όχι, δεν θα πίνουν κόκκιινο κρασί! Γιατί τότε το διαστημόπλοιο δεν θα ...απογειωνόταν! Θα χρειάζονταν εκατομμύρια φιάλες για όλο το ταξίδι, αφού χρειάζονται κάποιες ...εκατοντάδες ημερησίως για να εξασφαλίσουν την απαραίτητη δόση που δίνει τα ευεργετικά αποτελέσματα!

Τώρα βέβαια... εμείς οι οινόφιλοι μπορούμε να βάλουμε λίγο... νερό στο κρασί μας και να πεισθούμε ότι ακόμα και μερικά ποτήρια από το αγαπημένο μας κόκκινο, θα δώσουν αποτελέσματα. Μπορεί όχι αυτά των φαρμακευτικών δόσεων της ρεσβερατρόλης αλλά... το να πίνει κανείς κρασί αντί χάπια είναι σίγουρα πιο ευχάριστο, και φτιάχνει το κέφι... ΠΟΛΥ σημαντικό και αυτό, μην το παραβλέπετε εσείς οι ερευνητές!