300 οι Μasters of Wine σε όλο τον κόσμο! Έχουμε γράψει και στο παρελθόν για τους Masters of Wine. Στο άρθρο μας της 30ης Ιουλίου 2011 με τίτλο "Dοug Frost: Ενας Πρέσβης με διαπιστευτήρια!" αναφέραμε για τα διαπιστευτήρια του Doug Frost, που είναι δύο και ...ακαταμάχητα: Ακόμα και σήμερα, μετά από 20 χρόνια αφότου απόκτησε τον τίτλο του Master Sommelier και 18 από τότε που έγινε ο όγδοος αμερικανός Master of Wine, είναι ο ένας από τους (μόνο!) 3 ανθρώπους που έχουν αποκτήσει και τις δύο περίφημες αλλά και περιζήτητες στον χώρο του οίνου διακρίσεις!

Στο άρθρο λοιπόν αυτό μπορείτε να διαβάσετε για το τι αντιπροσωπεύει ένας Master of Wine, για τις τεράστιες δυσκολίες που έχει το να χαρακτηριστεί κάποιος σαν MW, αλλά και για τον ελάχιστο αριθμό των Masters of Wine που υπάρχει στον κόσμο. Το άρθρο έγραφε για 280, αλλά αυτό άλλαξε!

Με ανακοίνωσή του της 6ης Σεπτεμβρίου 2011 το Institute of Masters of Wine που απονέμει τους αντιστοίχους τίτλους, ανακοίνωσε μέσω της προέδρου του Lynne Sherriff MW ότι ο συνολικός αριθμός των κατόχων του μεγαλύτερου τίτλου στο κρασί ανέρχεται πλέον στους 300 σε 23 συνολικά χώρες του κόσμου!

Μετά τις εξετάσεις του Ιουνίου 11 νέοι Μasters of Wine προστέθηκαν στους 2 Masters of Wine των οποίων εγκρίθηκαν οι διατριβές το Μάιο. Οι ετήσιες εξετάσεις είναι εξαιρετικά δύσκολες, τόσο στην θεωρία όσο και στην πράξη, και οι υποψήφιοι εκπονούν και μια διατριβή 10.000 λέξεων για να αποκτήσουν εν τέλει τον τόσο ποθητό τίτλο.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Ελλάδα έχει μόνο ένα Master of Wine, τον Κωνσταντίνο Λαζαράκη MW, και -παρά τις ελπίδες του - ότι σύντομα θα αποκτούσαμε και δεύτερο, αυτό δυστυχώς δεν συνέβη.

Οι 13 νέοι Masters of Wine είναι οι παρακάτω:

- Michele Anderson MW (Australian living in USA)
- Christy Canterbury MW (USA national and resident)
- Sam Caporn MW (UK national and resident)
- Mary Gorman-McAdams MW (Irish living in USA) - Andy Howard MW (UK national and resident)
- Emma Jenkins MW (New Zealand national and resident) - Richard Kershaw MW (British living in South Africa)
- Paul Liversedge MW (British living in Switzerland)
- Caro Maurer MW (German national and resident)
- Mai Tanaka MW (Japanese living in UK)
- Clem Yates MW (UK national and resident)
- Antony Moss MW (UK national and resident)
- Dr. Liz Thach MW (USA national and resident)