Κτήμα Γεροβασιλείου: Γιαπωνέζικη λογοτεχνία και κουζίνα.

Το Κτήμα Γεροβασιλείου είναι ασφαλώς το υπόδειγμα ενός κοινωνικά και πολιτιστικά προσανατολισμένου κτήματος. Με πάρα πολλές εκδηλώσεις πολιτισμού και τέχνης κάθε χρόνο, με ένα εξαιρετικό Μουσείο Οίνου ανοικτό σε εκπαιδευτικά προγράμματα και ξεναγήσεις, δείχνει το δρόμο σε κάθε επιχείρηση -και όχι μόνο στα οινοποιεία- για τη σχέση που μπορεί να έχει με τον κοινωνικό της περίγυρο και την προσφορά σε αυτόν.

Έτσι λοιπόν είναι χαρά μας να προβάλλουμε τις δραστηριότητες του κτήματος και του Μουσείου. Και οι εκδηλώσεις για την 3η Νοεμβρίου που είναι η Ημέρα Κουλτούρας της Ιαπωνίαςείναι πραγματικά εμπνευσμένες.

Επισυνάπτουμε το Δελτίο Τύπου του κτήματος και συγχαίρουμε -για μια ακόμα φορά- τους υπεύθυνους του Μουσείου και προσωπικά τον Βαγγέλη Γεροβασιλείου για τις δράσεις τους στον πολιτισμό και την τέχνη


Μουσείο Οίνου Γεροβασιλείου: Σημείο συνάντησης πολιτισμών

Το Μουσείο Οίνου Γεροβασιλείου έχει τη χαρά και τιμή να φιλοξενεί στις 5 και 6 Νοεμβρίου 2011 ένα διήμερο εκδηλώσεων αφιερωμένο στον πολιτισμό της Ιαπωνίας, μέσα από τη γιαπωνέζικη λογοτεχνία και κουζίνα.

Η 3η Νοεμβρίου είναι η Ημέρα Κουλτούρας της Ιαπωνίας, μία εθνική γιορτή για την προώθηση του πολιτισμού και της αγάπης για την ελευθερία και την ειρήνη.

Το Σάββατο, 5 Νοεμβρίου 2011, ο δισέγγονος του -ελληνικής καταγωγής- εθνικού ποιητή της Ιαπωνίας Λευκάδιου Χερν ή Γιακούμο Κοϊζούμι θα δώσει μία διάλεξη για το ανοιχτό μυαλό του Λευκάδιου Χερν και το ελληνικό του πνεύμα. Ο κ. Μπον Κοϊζούμι, καθηγητής Πανεπιστημίου στην Ιαπωνία, θα μιλήσει για τον προπάππου του, τον συγγραφέα που λάτρεψαν οι Ιάπωνες, χάρη στο έργο του οποίου έγινε ευρύτερα γνωστή στον δυτικό κόσμο η γιαπωνέζικη λογοτεχνία.

Ο Λευκάδιος Χερν (1850-1904) γεννήθηκε στη Λευκάδα από Ελληνίδα μητέρα και Ιρλανδό πατέρα. Ταξίδεψε σε όλον τον κόσμο, έζησε μία έντονη ζωή, τα έργα του θεωρούνται η πιο ενδιαφέρουσα προσέγγιση της γιαπωνέζικης κοινωνίας από ευρωπαίο συγγραφέα και έγινε ο ορισμός της προσωπικότητας που γεφυρώνει συμπληρωματικούς πολιτισμούς.   

Την Κυριακή, 6 Νοεμβρίου 2011, η κουζίνα του κορυφαίου Ιάπωνα chef Νομπουγιούκι Ματσουχίσα θα δημιουργήσει στο Κτήμα Γεροβασιλείου ένα δείπνο υψηλής γαστρονομίας για 50 λάτρεις της γιαπωνέζικης κουζίνας, συνδυασμένης με το ελληνικό κρασί.

Ο γνωστός «Νόμπου» ενσωματώνει  στην παραδοσιακή γιαπωνέζικη κουζίνα τις επιρροές, τη γνώση και την εμπειρία από όλα τα μέρη του κόσμου στα οποία έχει δουλέψει. Είναι ένας σταρ της μαγειρικής διεθνώς.

Ο Πρέσβης της Ιαπωνίας, κος. Hiroshi Toda, είναι επίσημος προσκεκλημένος της εκδήλωσης.


Πρόγραμμα

  • Σάββατο, 5 Νοεμβρίου 2011

«Το ανοιχτό μυαλό του Λευκάδιου Χερν και το ελληνικό του πνεύμα»

Διάλεξη με τον καθηγητή Πανεπιστημίου και δισέγγονο του Λευκάδιου Χερν, Μπον Κοϊζούμι
Ώρα έναρξης: 7.00μμ
Είσοδος: Ελεύθερη

  • Κυριακή, 6 Νοεμβρίου 2011

Ο Νόμπου δημιουργεί στην κουζίνα του Κτήματος Γεροβασιλείου

Η κουζίνα του διάσημου chef Νομπουγιούκι Ματσουχίσα δημιουργεί ένα δείπνο αφιερωμένο στη γιαπωνέζικη κουζίνα και το ελληνικό κρασί.
Ώρα έναρξης: 8.00μμ
Είσοδος: Δηλώσεις συμμετοχής – τρόπος πληρωμής στο Κτήμα Γεροβασιλείου έως τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011 (Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2392044567, Δήμητρα Μπαζάκα). Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.