«ΟΙΝΟΙ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ... ΦΥΣΙΚΑ» με μεγάλη επιτυχία

Χθές, Κυριακή 6 Νοεμβρίου, στο Hilton Αθηνών από την 1:00 το μεσημέρι μέχρι και τις 8 το βράδυ, είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε τα κρασιά 30 πελοποννησίων παραγωγών οίνου, στην έκθεση «ΟΙΝΟΙ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ... ΦΥΣΙΚΑ».

Η εκδήλωση αυτή της Ένωσης Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Πελοποννήσου (ΕΝΟΑΠ) ήταν εξαιρετικά επιτυχημένη. Από τη 1:00 το μεσημέρι μέχρι και τις 8:00 που έκλεινε η εκδήλωση, η αίθουσα ήταν ασφυκτικά γεμάτη από τους φίλους του κρασιού που ήρθαν να δοκιμάσουν τα κρασιά των 30 περίπου πελοποννησίων οινοπαραγωγών. Και πράγματι δοκίμασαν -στην πλειοψηφία τους- πολύ ενδιαφέροντα έως και εξαιρετικά κρασιά. Πολλοί από αυτούς νέοι, κάτι πολύ ευχάριστο, που το έχουμε ήδη επισημάνει σε πολλές εκθέσεις οίνου, και που συνεχίζεται με όλο και μεγαλύτερη δυναμική.

Δυστυχώς, ελάχιστα ήσαν τα φρέσκα κρασιά, εκείνα δηλαδή του 2011. Ο καθυστερημένος σε πολλές περιοχές τρύγος μας εμπόδισε να τα δοκιμάσουμε. Τα μόνα φρέσκα που επισημάναμε ήταν αυτά του κτήματος Πυργάκη καθώς και του κτήματος Θεοδωρακάκου.

Κατά τα λοιπά, ήσαν εκεί σχεδόν όλοι: Μερικά από τα "μεγάλα" ονόματα της Νεμέας, το κτήμα Σκούρα με το Γιώργο Σκούρα παρόντα και όλα τα εκλεκτά κρασιά του, το Κτήμα Παλυβού με το Γιώργο Παλυβό, το Κτήμα Παπαιωάννου, η Σεμέλη και το κτήμα Δρυόπη, η Γαία με τον, ο Μπουτάρης με πλήρες επιτελείο και όλα τα πελοποννησιακά κρασιά του... Ακόμα, από το Άργος η οινοποιεία Παπαντώνη με τον Αντώνη Παπαντώνη, από την Μαντινεία το Κτήμα Τσέλεπου με το Γιάννη Τσέλεπο και με όλα τα διαμάντια