Η Οινοποιία Παπαντώνη επίσημος πάροχος κρασιών του Διεθνούς Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών‏

Και πάλι το κρασί στο προσκήνιο μιας μεγάλης διοργάνωσης!

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Οινοποιία Παπαντώνη εντάσσεται στο πρόγραμμα εμπορίας αυθεντικών προϊόντων του Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών.

Ο 29ος Κλασικός Μαραθώνιος Αθηνών που θα πραγματοποιηθεί στις 13 Νοεμβρίου 2011 γιορτάζει τα 2.501 χρόνια αυτού του σπουδαίου αθλητικού και πολιτιστικού γεγονότος. Η Οινοποιία Παπαντώνη για άλλη μια χρονιά διατελεί ως επίσημος φορέας/ πάροχος των κρασιών της διοργάνωσης. Σε αυτό το πλαίσιο η εμφάνιση των δυο ετικετών του Οινοποιείου θα εμπλουτιστεί με το νέο ειδικό λογότυπο για τα 2.501 χρόνια, το οποίο απεικονίζει το θρυλικό οπλίτη ημεροδρόμο και εμπεριέχει όλους τους συμβολισμούς του Μαραθωνίου δρόμου πιστοποιώντας ταυτόχρονα και την αυθεντικότητα τους ως προϊόντα της διοργάνωσης.

Οι δύο διακεκριμένες ετικέτες της Οινοποιίας Παπαντώνη είναι το «Μηδέν Άγαν», από την ποικιλία Αγιωργίτικο, με χρώμα ρουμπινιού, φρουτώδες άρωμα, βελούδινη γεύση και μακρά επίγευση καθώς και το λευκό ξηρό «Μέτρον Άριστον» από τις ποικιλίες Ροδίτη και Chardonnay με λεπτή φινετσάτη γεύση και τα φρέσκα αρώματα λάιμ, αχλαδιού και ροδάκινου. (Οι ρήσεις Μηδέν Άγαν και Μέτρον Άριστον αποδίδονται στον Χείλωνα το Λακεδαιμόνιο και στον Κλεόβουλο το Ρόδιο αντίστοιχα, δυο από τους επτά σοφούς του Αρχαίου Κόσμου).

Η Οινοποιία Παπαντώνη ιδρύθηκε το 1992. Διαθέτει ένα κτήμα έκτασης 70 στρεμμάτων και ένα Οινοποιείο δυναμικότητας 50.000 φιαλών ετησίως. Το αμπέλι του κτήματος βρίσκεται στο Μαλανδρένι Αργολίδος και αποτελεί έναν άριστο συνδυασμό οικολογικού περιβάλλοντος και ποικιλίας αμπελιού, η οποία φέρει στη γενετική της σύνθεση αμπελοοινικά χαρακτηριστικά υψηλής ποιότητας.

Η οινοποιεία Παπαντώνη θα σας περιμένει να την γνωρίσετε από κοντά στις 13 Νοεμβρίου στον προαύλιο χώρο απέναντι από το Καλλιμάρμαρο Στάδιο και να δοκιμάσετε το εξαιρετικό κόκκινο και λευκό κρασί τους σε αυτή τη μεγάλη γιορτή για τον αθλητισμό και την πολιτιστική μας κληρονομιά.

Εμείς από το House of Wine προσυπογράφουμε ανεπιφύλακτα! Και μπορούμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι τα κρασιά του Αντώνη Παπαντώνη είναι άξια να αποτελέσουν το "οινικό έμβλημα" μιας τόσο σπουδαίας διεθνούς ογάνωσης.