Αφρός και Φυσαλλίδες το Σάββατο στη Μ.Βρετανία

"Οι αφρώδεις οίνοι, η πιο δυναµικά ανερχόµενη κατηγορία κρασιών παγκοσμίως, έχουν εδώ και χρόνια στην Ελλάδα τη δική τους εκδήλωση: την «Αφρός και Φυσαλλίδες». Μια µοναδική ευκαιρία δοκιμής αφρωδών οίνων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, την οποία εκμεταλλεύονται δεόντως πολλοί οινόφιλοι.

Φέτος, η «Αφρός και Φυσαλλίδες» διεξάγεται στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, στην Αθήνα (πλατεία Συντάγματος), το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011 (13:00 – 20:00).

Όπως κάθε χρόνο, στην «Αφρός και Φυσαλλίδες» δεκάδες έλληνες και ξένοι παραγωγοί, αυτοπροσώπως ή δια των αντιπροσώπων τους, φέρνουν 100 περίπου αφρώδη κρασιά, από τις πιο σπουδαίες οινοπαραγωγικές περιοχές κρασιών αυτού του τύπου (όπως το Άστι της Ιταλίας, την Καµπανία της Γαλλίας και την Καταλονία της Ισπανίας). Λευκά, ροζέ και κόκκινα κρασιά διαφόρων επιπέδων γλυκύτητας, από εντελώς ξηρά έως πολύ γλυκά, πάντα όµως µε αφρό και εκρηκτικές φυσαλλίδες, αναµένουν να δοκιµαστούν και να αναζωογονήσουν τις αισθήσεις, µαζί µε τη –χαµένη στις µέρες μας– διάθεση. Ανάµεσά τους βρίσκονται και πολλές, σπάνιες και ακριβές σαμπάνιες, αφού η Καμπανία συνεχίζει να είναι σηµείο αναφοράς στο συγκεκριµένο αντικείµενο.

Στόχος της εκδήλωσης «Αφρός και Φυσαλλίδες» είναι να φέρει τον έλληνα καταναλωτή πιο κοντά στα αφρώδη κρασιά, καθιστώντας τα µέρος της καθηµερινότητάς του, όπως συµβαίνει στο εξωτερικό, όπου οι αφρώδεις οίνοι θεωρούνται ιδανικό απεριτίφ και κρασιά για κάθε περίπτωση, ειδικά όταν δεν σερβίρεται φαγητό. Είναι άλλωστε αξιοσηµείωτο πως τα ελληνικά αφρώδη κρασιά έχουν βρει σηµαντική διέξοδο στο εξωτερικό και μάλιστα σε αγορές µε µεγάλη παράδοση στην κατανάλωση κρασιών αυτού του τύπου, όπως είναι π.χ. η Γερµανία. Στην Ελλάδα αφρώδεις οίνοι παράγονται παραδοσιακά κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα (περιοχές Αµυνταίου και Ζίτσας), στην Αρκαδία και στη Ρόδο. Ωστόσο, πολλοί είναι οι έλληνες οινοποιοί, σε όλη τη χώρα, που εκτιµούν πως η τάση προς τα αφρώδη κρασιά είναι αυξητική και στην Ελλάδα και επενδύουν στο προϊόν αυτό µε ιδιαίτερη επιτυχία."

Η είσοδος είναι 10€, ενώ υπάρχει και φοιτητικό στα 5€.
Για τους επαγγελματίες του είδους, η είσοδος είναι δωρεάν, με την επίδειξη της ανάλογης ταυτότητας.

Τα παραπάνω μας λέει η εταιρεία που εδώ και 5 χρόνια διοργανώνει  με επιτυχία αυτή την εκδήλωση.

Το House of Wine είναι συνήθως επιφυλακτικό προς τις εκθέσεις που απευθύνονται στο ευρύ κοινό και απαιτούν εισιτήριο κατά την είσοδο, ιδιαίτερα αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Ένα ζευγάρι χρειάζεται να δώσει 20€, ποσό διόλου ευκαταφρόνητο σήμερα. Εντούτοις, σε αυτή την περίπτωση θα συμφωνήσουμε με τους διοργανωτές. Αν δεν υπήρχε εισιτήριο σε μια εκδήλωση με τόσο ακριβά προϊόντα, θα προσέλκυε όλους όσους θα ήθελαν απλά να πιούν σαμπάνια δωρεάν, που όμως σαφώς δεν είναι ο σκοπός της εκδήλωσης, όπως άλλωστε δεν είναι ο σκοπός οποιασδήποτε οινικής εκδήλωσης.

Επομένως, θα προτρέψουμε τους φίλους των αφρωδών κρασιών αλλά και τους οινόφιλους που μέχρι σήμερα δεν έχουν βάλει στον κατάλογο των κρασιών τους τα αφρώδη (ίσως νομίζοντας ότι είναι όλα ακριβά) να επισκεφθούν την έκθεση και να δοκιμάσουν τα αφρώδη και τις σαμπάνιες. Ιδιαίτερα να δοκιμάσουν τα ελληνικά αφρώδη, μερικά εκ των οποίων είναι εξαιρετικά και σε εξαιρετικά προσιτές τιμές.

Και μην ανησυχείτε για το αν θα βρείτε προσιτά αφρώδη για να γιορτάσετε τις δύσκολες αυτές μέρες τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά... Το House of Wine θα έχει μέσα στις Χριστουγεννιάτικες προσφορές του και τα απαραίτητα αφρώδη και τις σαμπάνιες σε εξαιρετικές τιμές.

Λίγη υπομονή... για να μπούμε στην περίοδο των εορτών!