Τα "Οινοπνεύματα" 2011 την Κυριακή 11/12 Καιρός ήταν... κάποια από τα πιό αγαπητά ποτά των ελλήνων, με παραδοσιακή προέλευση αιώνων, που έχουν συνοδεύσει γλέντια, πανηγύρια, χαρές και λύπες, να αποκτήσουν και αυτά την έκθεσή τους και να μην συνυπάρχουν σαν τους "φτωχούς συγγενείς" μόνο στις εκθέσεις οίνου.

Έτσι λοιπόν, η πρώτη έκθεση για τα εμφιαλωμένα τσίπουρα, αποστάγματα σταφυλής, μπράντι κ.ά., θα γίνει την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου στην Αίγλη Ζαππείου, από τις 12.00 μέχρι τις 20.00.Για πρώτη φορά τα πατροπαράδοτα ελληνικά αποστάγματα σταφυλιού αλλά και τα ευρωπαϊκά του είδους βρίσκουν την αντιπροσωπευτική τους εκδήλωση και μάλιστα στο κέντρο της Αθήνας, στην Αίγλη του Ζαππείου.

Τα «Οινοπνεύματα 2011» απευθύνονται σε καταναλωτές και επαγγελματίες με στόχο την εκπαίδευσή τους στην ιδιαιτερότητα των αποσταγμάτων που προέρχονται από το σταφύλι, ανάλογα με τον τύπο του καθενός.

Στην έκθεση θα μπορέσετε να δοκιμάσετε τσικουδιά, τσίπουρα (με γλυκάνισο ή χωρίς), αποστάγματα σταφυλής (φρέσκα και παλαιωμένα), καθώς και κάθε άλλο προϊόν απόσταξης αμπελοοινικής προέλευσης, όπως το κονιάκ και το αρμανιάκ από τη Γαλλία και η γκράπα από την Ιταλία.

Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν τα προϊόντα και να γνωρίσουν από κοντά τους ίδιους τους δημιουργούς τους, αλλά και να συνοδέψουν τα αποστάγματα που θα δοκιμάζουν, με παραδοσιακές γεύσεις της ελληνικής επαρχίας όπως αυγοτάραχο, βουβαλίσιο καβουρμά, διάφορα τυριά, σύγκλινο, αρτοποιήματα κ.ά. που θα προσφέρουν επιλεγμένες εταιρείες-χορηγοί γεύσης που επίσης θα συμμετέχουν.

Εμείς από το House of Wine θα βρισκόμαστε εκεί. Σας συνιστούμε να επισκεφθείτε την έκθεση. Αφ' ενός με γιατί είναι η πρώτη έκθεση του είδους σε ππροιόντα πολύ αγαπητά στους Έλληνες, αφ' ετέρου γιατι η διοργανώτρια εταιρεία με την πείρα που έχει αλλά και με το επίπεδο των προσφάτων εκθέσεων που διοργάνωσε (τελευταία η "Αφρός και Φυσαλίδες") εγγυάται και το επίπεδο αυτής της έκθεσης.

«Οινοπνεύματα 2011» λοιπόν, με προσοχή και μέτρο! Και καλό είναι να αφήσετε το ΙΧ στο σπίτι...