Εκδήλωση:Τα ΒορΟΙνά στην Αθήνα σας περιμένουν .
Μια σημαντική εκδήλωση για τους φίλους του Οίνου επαναλαμβάνεται για 8η φορά: Τα Βοροινά, η παρουσίαση των Οίνων 37 σημαντικών οινοπαραγωγών, μελών της Ένωσης Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Βορείου Ελλάδος ανοίγει για επαγγελματίες και κοινό την επόμενη Δευτέρα στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία. Λεπτομέρειες της εκδήλωσης θα βρείτε στο επισυναπτόμενο δελτίο Τύπου της Ένωσης.

Εμείς θα σας συστήσουμε να παρευρεθείτε οπωσδήποτε. Θα δοκιμάσετε εκλεκτά κρασιά του Αμπελώνα της Βόρειας Ελλάδας, θα γνωρίσετε σημαντικούς οινοπαραγωγούς, αλλά και θα δοκιμάσετε το ...ταλέντο σας στην Οινογνωσία και γευσιγνωσία στον διαγωνισμό που θα γίνει για το κοινό!

Από την πλευρά μας τώρα, να συγχαρούμε τους διοργανωτές που ξεχωρίζουν τις ώρες των επισκέψεων των επαγγελματιών του Οίνου από το κοινό των οινόφιλων, και να τους ευχηθούμε καλή επιτυχία!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

"Για όγδοη χρονιά, τα μέλη της Οίνοι Βορείου Ελλάδος πραγματοποιούν την ετήσια εορταστική τους θεσμοθετημένη εκδήλωση στην Αθήνα «Τα ΒορΟινά», σε μια προσπάθεια να επικοινωνήσουν άμεσα με τους φίλους του κρασιού, επαγγελματίες και καταναλωτές, όχι μόνο από την πρωτεύουσα, αλλά και από την υπόλοιπη Ελλάδα.

Πρόκειται για εκδήλωση γνωριμίας και γευσιγνωσίας με κρασιά και αποστάγματα του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα, όπου συμμετέχουν τα 37 μέλη της Ένωσης Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Βορείου Ελλάδος, με το διακριτικό τίτλο Οίνοι Βορείου Ελλάδος. Οι επισκέπτες, θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τους οινοπαραγωγούς της Βόρειας Ελλάδας και να γευτούν σε κάθετη και οριζόντια γευσιγνωσία, λευκούς, ροζέ και ερυθρούς οίνους, παλαιωμένες αλλά και πειραματικές ετικέτες, νέες σοδειές, τα αποτελέσματα του τρύγου 2011, καθώς και αμπελοοινικά αποστάγματα.

Παράλληλα, θα μπορέσουν να ενημερωθούν για τα επισκέψιμα οινοποιεία του δικτύου «Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος» για να προγραμματίσουν μελλοντικά κάποιο οινοτουριστικό ταξίδι στη Βόρεια Ελλάδα.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012, στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, στην Πλατεία Συντάγματος.

Πρόγραμμα εκδήλωσης:
Αίθουσα «Grand Ballroom»
12:00-18:00 Για επαγγελματίες (είσοδος με πρόσκληση)
18:00-22:00 Για το οινόφιλο κοινό (είσοδος 5€)

Αίθουσα «Royal Room»
18:00 - 20:00 Διαγωνισμός γευσιγνωσίας μονοποικιλιακών κρασιών των μελών της Οίνοι Βορείου Ελλάδος για το κοινό.

Θα ακολουθήσει τελετή βράβευσης για τους διακριθέντες, με βραβείο μεγάλες συσκευασίες κρασιών των μελών της Οίνοι Βορείου Ελλάδος.

Πληροφορίες: Οίνοι Βορείου Ελλάδος
Tηλ. 2310 281 617 & 2310 281632
Email: info@wineroads.gr"