Ευχαριστούμε, Μανώλη... μας έκανες το καλύτερο δώρο!
Στα δυόμιση χρόνια λειτουργίας του House of Wine, έχουμε πάρει πολλά emails που λένε καλά λόγια για εμάς, για την προσπάθεια του House of Wine στο κρασί. Σήμερα όμως πήραμε το μεγαλύτερο και καλύτερο δώρο που μας έκαναν μέχρι σήμερα: Ένα απλό email, από ένα έλληνα  πρόσφατα μετανάστη έφτασε σε εμάς, και μας γέμισε συγκίνηση αλλά και περηφάνια. Και γι' αυτό θέλουμε να το μοιραστούμε με όλους: Συνεργάτες, φίλους, πελάτες.

Περηφάνια για το νέο μετανάστη, τον έλληνα που ξεκίνησε να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα στη μακρινή Αμερική, ένα όνειρο που η πατρίδα μας δεν του το επιτρέπει πια. Περηφάνια για το κουράγιο του, για την επιμονή του, για την αρχή της επιτυχίας. Και λίγη περηφάνια για εμάς, που τον βοηθήσαμε, που βάλαμε ένα μικρό λιθαράκι στην επιτυχία του, όπως μας λέει.

Και συγκίνηση... Συγκίνηση για τα καλά του λόγια, για τα όσα μας αναγνωρίζει, για αυτά που μας ευχαριστεί.

Δεν θα γράψουμε τίποτα περισσότερο... Διαβάστε το γράμμα του. Είναι η μικρή ιστορία του διαχρονικού Έλληνα «εκτός των συνόρων»: Αυτού που προσπαθεί, αγωνίζεται, τολμά και πετυχαίνει. . Νομίζουμε ότι τα λέει όλα, πιστεύουμε ότι θα καταλάβετε.

"Καλησπέρα σε όλους από Αμερική.

Συγχαρητήρια για την πολλή καλή δουλειά που κάνετε! Είμαι εδώ και 18 μήνες μετανάστης. Ήρθα στην μακρινή Αμερική να ανοίξω εστιατόριο όπου ήταν το όνειρο της γυναίκας μου. Έχουμε ανοίξει εδώ και 6 μήνες και όλα πάνε πολύ καλά!

Αυτό που θα ήθελα να τονίσω είναι η πολύ σημαντική βοήθεια που μας έχετε προσφέρει. Εγώ 6 μήνες πριν, δεν είχα ιδέα για το τι σημαίνει κρασί. Σαν αθλητής όπου ήμουν το θεωρούσα απλά αλκοόλ. Τίποτα παραπάνω από έναν τρόπο να σου φτιάξει την διάθεση(!!). Όταν ανοίξαμε όμως το εστιατόριο, και άρχισα να ψάχνω και να διαβάζω περί κρασιού, διαπίστωσα με μεγάλη μου έκπληξη ότι δεν είναι έτσι. Επειδή έχω το "ελάττωμα" με ότι καταπιάνομαι να προσπαθώ να εμβαθύνω, άρχισα να διαβάζω όλο και πιο πολύ για αυτόν τον καινούργιο κόσμο όπου ανοιγόταν μπροστά μου. Μιλώντας με τους προμηθευτές μου, ανακάλυψα ότι δεν είχαν ιδέα, και ούτε είχαν σε εκτίμηση το Ελληνικό κρασί, γι’ αυτό και αποφάσισα να μην εμπιστευτώ κανέναν και να φτιάξω μόνος μου τη λίστα κρασιών. Κάπου εδώ βρήκα και το site σας όπου αποτέλεσε το κέντρο της γνώσης για μένα!

Αυτή τη στιγμή, 4 μήνες μετά από την πρώτη μου δοκιμή, έχω δοκιμάσει 10 φορές πιο πολλά κρασιά από ότι είχα δοκιμάσει σε όλη μου την ζωή!! Προσπαθώντας να φτάσω στο επίπεδο της Chef γυναίκας μου, ώστε να μπορέσω να προσφέρω ένα πιο ολοκληρωμένο επίπεδο ευχαρίστησης στους πελάτες μου, μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι έχω ανακαλύψει ένα καινούριο κόσμο αισθήσεων, όπου πολλοί αγνοούν. Ακόμα βέβαια δεν μπορώ να ξεχωρίσω βασικά χαρακτηριστικά στο κρασί, και ειδικά όλα αυτά τα ίχνη φρούτων, ανθέων και ένα σωρό άλλων όπου διαβάζω στις κριτικές, αλλά ελπίζω σιγά σιγά να αρχίσω να ανακαλύπτω κάποια!

Στις 3 Μαϊου επιτέλους θα φιλοξενήσω το πρώτο μου Wine - Dinner όπου μετά από πολύ κόπο καταφέραμε να ταιριάξουμε. Ομολογώ ότι ήταν πιο δύσκολο από ότι φανταζόμουν, αλλά το αποτέλεσμα μας δικαιώνει. Φυσικά να τονίσω ότι σαν Έλληνας, προσφέρω αποκλειστικά Ελληνικά κρασιά, προσπαθώντας να προωθήσω όσο μπορώ, και να βοηθήσω τους Έλληνες παραγωγούς. Ίσως είναι λίγο αγενές προς τους πελάτες μου, αλλά τα σχόλια και οι κριτικές τους δικαιώνουν αυτή την τολμηρή επιλογή μου!!

Ευχαριστώ και πάλι για την προσφορά σας!!!

Καραμουσαδάκης Εμμανουήλ
"

Σε ευχαριστούμε Μανώλη Καραμουσαδάκη... Γιατί μας έκανες ένα μεγάλο δώρο. Μας έκανες να πιστέψουμε ότι αυτά τα δυόμιση χρόνια, κάτι προσφέραμε, κάτι καταφέραμε, κάτι πέρα και πάνω από την εμπορική ή επιχειρηματική επιτυχία.