Όλοι μας πιστεύουμε ότι ο φελλός μιας φιάλης είναι κάτι που δεν έχει άλλες χρήσεις και αφού απολαύσουμε το περιεχόμενο της φιάλης, τον πετάμε στα σκουπίδια ή το πολύ-πολύ το βάζουμε σε γυάλινο βάζο για να ...μετράμε και να θυμόμαστε τα κατορθώματά μας.

Είναι όμως έτσι; Φαίνεται πως όχι!

Δεν το λέμε εμείς, μας το αποδεικνύει με τα έργα τέχνης του ο Scott Gundersen, καλλιτέχνης πορτρέτων που τα δημιουργεί από χρησιμοποιημένους φελλούς φιαλών κρασιού. Μάλιστα χρησιμοποιεί φελλούς με διαφορετικά "αποτυπώματα" κρασιού έτσι ώστε με τα ποικίλα χρώματά τους να δώσει τις φωτοσκιάσεις και τις αποχρώσεις του δέρματος στα συνήθως τεράστια πορτρέτα του!


Τα πορτραίτα ξεκινούν από μεγάλες φωτογραφίες των θεμάτων του που παίρνει ο Gundersen. Οι φωτογραφίες στη συνέχεια χρησιμοποιούνται ως σημείο αναφοράς, για να μεταφέρει το πρόσωποβμε μολύβι στον καμβά του. Αφού το ζωγραφίσει και φωτοσκιάσει το θέμα του, είναι έτοιμος για τους φελλούς!

Για το τελευταίο έργο του "Τρίσα", χρειάστηκαν 3.621 φελλοί για να ολοκληρωθεί, αλλά σε άλλα έργα του έχουν απαιτηθεί πάνω από 9.000 (!).

Παρακολουθήστε το βίντεο για να δείτε πώς ο Scott δημιουργεί τα θαυμάσια πορτρέτα του με τους φελλούς, δείχνοντάς μας ότι η καλλιτεχνική έκφραση μπορεί να επιτευχθεί με οποιοδήποτε υλικό, αρκεί να υπάρχει το ταλέντο.