Το Μοσχοφίλερο Σκούρα Wine of The Day από το Robert Parker Την 20η Ιουλίου 2012 ένα ελληνικό κρασί, το Μοσχοφίλερο Σκούρα  τιμήθηκε από τον Guru των οινοκριτικών, το διάσημο Robert Parker, σαν "Κρασί της Ημέρας" (Wine of the Day).

Τα "Κρασιά της Ημέρας" είναι μια κατηγορία εξαιρετικά τιμητική στο Site του Robert Parker, το erobertparker.com, όπου καθημερινά προβάλλεται ένα αξιόλογο -σε παγκόσμια κλίμακα- κρασί, που ουσιαστικά αποτελεί την πρόταση της ημέρας προς τους εκατοντάδες χιλιάδες αναγνώστες του Site.

Κολακευτικές είναι επίσης οι γευσιγνωστικές σημειώσεις για το κρασί του συνεργάτη του Robert Parker για τα κρασιά της Ελλάδας, του γνωστού οινοκριτικού Mark Squires.

Γράφει o Mark για το κρασί:

"Το Μοσχοφίλερο του Σκούρα (με τη μετάφραση του οινοποιείου, είναι γραμμένο σαν Moscofilero στην ετικέτα και όχι Moschofilero) είναι όμορφο αυτή τη χρονιά, διάφανο και τραγανό, με εξαιρετικό βάθος στη νεότητά του και ένα ευδιάκριτο πυρήνα φρούτων που είναι απολαυστικός.

Με μια σοβαρή χροιά λεμονιού νωρίς στο τελείωμα , είναι λίγο κλειστό αυτή τη στιγμή και εξακολουθεί να χρειάζεται κάποιο χρόνο για να εξελιχθεί. Αφού το αφήσαμε ανοιχτό για περίπου 90 λεπτά, τελικά εξελίχθηκε, εμφανίζοντας ένα παρατεταμένη φινίρισμα και λεπτή ισορροπία. Θα πρέπει να είναι καταπληκτικό αυτό το καλοκαίρι, ένα δροσιστικό, ελαφρύτερου στυλ λευκό (12% αλκοόλ), που εξακολουθεί να είναι επίμονο, αλλά ταυτόχρονα είναι και ευκολόπιοτο.

Αν και είχα πρόσφατα κάποιες πρόσθετες αποδείξεις ότι μπορεί να κρατήσει πολύ καλά για μερικά χρόνια, πραγματικά δεν βελτιώνεται πολύ ή και καθόλου από τη στιγμή που μπαίνει στη φιάλη, και έτσι δεν υπάρχει πραγματικά νόημα να το κρατάει κανείς πάνω από ένα χρόνο ή δύο. Επιπλέον, εξακολουθεί να είναι το είδος του κρασιού που απαιτεί φρεσκάδα για να είναι στα καλύτερά του, έτσι λοιπόν να είστε συντηρητικοί και καλό είναι να προγραμματίστε να το πιείτε κατά τα επόμενα ένα ή δύο χρόνια. Να εύχεστε για το καλύτερο, αν το κρατήσετε περισσότερο.

Πίνεται τώρα έως το 2014.

Το κρασί αυτό είναι μια πολύ ωραία σύνθεση από το Σκούρα...
"

Συγχαίρουμε προσωπικά το Γιώργο Σκούρα και τους συνεργάτες του για μια ακόμα επιτυχία που προστίθεται στις τόσες που έχει μέχρι σήμερα, και ευχόμαστε οι διεθνείς αναγνωρίσεις των κρασιών του να συνεχίσουν να αυξάνονται!