10.000 κρασιά σε δημοπρασία από τον Ferran Adria Ο γνωστός κορυφαίος σεφ Ferran Adria πρόκειται να πουλήσει περισσότερα από 10.000 μπουκάλια κρασί από την κάβα του θρυλικού εστιατορίου elBulli στην Ισπανία, που έχει πια κλείσει.

Η πώληση θα γίνεται από οίκο δημοπρασιών Sotheby και θα περιλαμβάνει περίπου 1.600 διαφορετικές ετικέτες κρασιού.

Από ότι φαίνεται εξετάζοντας τη λίστα των προς πώληση κρασιών του μεγάλου σεφ, φαίνεται ότι το κρασί στο κελάρι του ήταν εξίσου προκλητικό όσο και το μενού γευσιγνωσίας του elBulli. Ο κατάλογος των κρασιών, εκτείνεται σε 139 σελίδες και περιλαμβάνει κρασιά από τις κλασικές περιφέρειες της Γαλλίας, όπως το Μπορντό, η Βουργουνδίας, Καλιφόρνέζικα κρασιά, σπάνια σέρι και μεγάλα ισπανικά κρασιά όπως L'Ermita, Pingus, Vega Sicilia και Unico.

Οι φιάλες κυμαίνονται από $ 26.00 (Enate 2008 Chardonnay 234) μέχρι και $ 6000 (1999 Domaine de la Romanée-Conti).

Είναι δύσκολο να προβλέψουμε την αξία της συλλογής - ή αν το γεγονός ότι κάποτε στεγαζόταν στην παγκοσμίως γνωστή κάβα elBulli θα προσθέσει αξία. Στη Sotherby τα χείλη είναι ερμητικά κλειστά για το πότε θα διεξαχθεί η δημοπρασία.

Αν αναρωτιέστε αν υπάρχει κάποιο ελληνικό κρασί στην περίφημη αυτή λίστα, θα σας απαντήσουμε ...Ναι, μόνο ένα: Το Σάμος Νέκταρ, με τιμή 64 Ευρώ!

Μπορείτε να δείτε τη λίστα των προς πώληση κρασιών εδώ.

Διαβάστε όλα τα σχετικά με τον Ferran Adria και το μυθικό πλέον εστιατόριό του elBulli στο άρθρο μας "Το τελευταίο Δείπνο. Αφιέρωμα στο σημαντικότερο εστιατόριο του κόσμου"