Μην χάσετε τις Μεγάλες μέρες της Νεμέας 2012

Η σελίδα αυτή έχει σκοπό την ενημέρωση κι βοήθεια των φίλων του Οίνου που θα επισκεφθούν τις "Μεγάλες Ημέρες της Νεμέας". Το House of Wine προσπάθησε να συγκεντρώσει όσα στοιχεία ήσαν διαθέσιμα, και θα ενημερώνει αυτή τη σελίδα ανάλογα με τα στοιχεία που θα γίνονται σταδιακά διαθέσιμα. Πάρακολουθείτε την σελίδα αυτή για να έχετε τις τελευταίες πληροφορίες σχετικά με τις εκδηλώσεις.

 
Οι οινικές εκδηλώσεις του Φθινοπώρου είναι και πολλές και σημαντικές. Εκθέσεις, παρουσιάσεις οίνων, εκδηλώσεις παραγωγών και εισαγωγέων.

Το Φθινόπωρο είναι η ευκαιρία για όλους να ενημερωθούν για το τι έγινε και τι πρόκειται να γίνει σχετικά με το κρασί.

Στις 31 Αυγούστου, 1 και 2 Σεπτεμβρίου πραγματοποιούνται και φέτος οι ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΝΕΜΕΑΣ 2012 ένας σημαντικός θεσμός που είναι αφιερωμένος στην προβολή του οινικού πλούτου της περιοχής και στη φημισμένη ποικιλία Αγιωργίτικο, μια από τις καλύτερες και πιο δυναμικές ερυθρές ποικιλίες κρασιού στον κόσμο. Φέτος οι εκδηλώσεις είναι αφιερωμένες στο περιβάλλον με στόχο να αναδείξουν την αξία του, σε συνδυασμό με την Αμπελουργική Ζώνη Νεμέας, για την ανάπτυξη της περιοχής,  

Πιο συγκεκριμένα οι εκδηλώσεις επικεντρώνονται:
  • στην προβολή του αμπελώνα, στο ευρύ κοινό ως ελκυστικό φυσικό τοπίο, σε σχέση με την επισκεψιμότητα και τον οινοτουρισμό.
  • στην ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης στους παραγωγούς και στους οινοποιούς και τους κατοίκουςτης περιοχής σε σχέση με τη διαχείριση και την προστασία του προϊόντος.
  • στην ενίσχυση μεθόδων καλλιέργειας και οινοποίησης φιλικών με το περιβάλλον.
  • στη συζήτηση για δημιουργία φακέλλου και των προϋποθέσεων για την ανάδειξη της αμπελουργικής ζώνης Νεμέας, του μεγαλύτερου αμπελώνα των Βαλκανιών σε φυσικό μνημείο εξαιρετικής ομορφιάς.
Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν τους αμπελώνες, και τα οινοποιεία που θα παραμείνουν ανοιχτά όλο το τριήμερο, να δοκιμάσουν τα φημισμένα κρασιά των οινοπαραγωγών της περιοχής και να γνωρίσουν τον τρόπο οινοποίησής τους. Ακόμα θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και την ίδια την πόλη μέσα από πολιτιστικές εκδηλώσεις που θα έχουν άξονα τον πολιτισμό του κρασιού αλλά και τη σπουδαία αρχαιολογική παράδοση της περιοχής.

Οι γιορτές διοργανώνοναι από τον Δήμο Νεμέας και τον Σύνδεσμο Οινοποιών Νεμέας
 
Πιστεύουμε ότι όλοι οι οινόφιλοι θα πρέπει να αφιερώσουν κάποια από τις 3 ημέρες (ή και τις τρείς!) στις εκδηλώσεις στη Νεμέα. Γιατί έτσι ενισχύουν τις προσπάθειες των οινοποιών μας αυτή τη δύσκολη περίοδο, αλλά και για την δική τους απόλαυση!

 H ταυτότητα των Εκδηλώσεων
 
Διοργάνωση:   Δήμος Νεμέας και  Σύνδεσμος Οινοποιών Νεμέας.
Γενικές
Πληροφορίες
  Στα τηλέφωνα του Δήμου Νεμέας 2746 360132 και 2746360118
Συμμετοχή:   20 Οινοποιεία της ευρύτερης περιοχής της Νεμέας, ο Δήμος Νεμέας. Δείτε όλα τα οινοποιεία που συμμετέχουν στις "Μεγάλες Ημέρες της Νεμέας" (αρχείο PDF). Ο κατάλογος περιέχει Web Site, Διεύθυνση και τηλέφωνα κάθε Οινοποιείου
Απόσταση:    Από Αθήνα 110 χλμ. μέσω Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών-Τριπόλεως
Διάρκεια:   Παρασκευή 31 Αυγούστου, Σάββατο 1 και Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012
Ώρες επισκέψεων:   Για όσα οινοποιεία υπάρχουν πληροφορίες, αναγράφονται στο Ημερολόγιο Εκδηλώσεων που ακολουθεί αναφέρονται οι ώρες επισκέψεων. Για τα υπόλοιπα ασφαλής προσέλευση είναι η 10η πρωινή.
Καταλύματα:   Δεν υπάρχουν καταλύματα στην Πόλη της Νεμέας. Τα πλησιέστερα ξενοδοχεία ή ξενώνες βρίσκονται στο Άργος (32 χλμ από Νεμέα), Ναύπλιο (41 χλμ), Κόρινθο.
Φαγητό-Εστιατόρια   Υπάρχει 1 εστιατόριο στην Νεμέα. Εντούτοις πολλά οινοποιεία, μαζί με το κρασί προσφέρουν και φαγητό ή μεζέδες. Συνήθως το φαγητό δεν είναι πρόβλημα.
     
 Χάρτης Οινοποιείων
 
 
 
Δείτε τα Οινοποιεία της Νεμέας σε μεγαλύτερο χάρτη


Τα Δελτία Τύπου που ακολουθούν εστάλλησαν από τους ενδιαφερόμενους (οινοποιεία) και περιλαμβάνουν τις εκδηλώσεις του κάθε οινοποιείου. Οι συγκεκριμμένες εκδηλώσεις περιλαμβάνονται συνοπτικά στο ημερολόγιο που ακολουθεί.

 Δελτία Τύπου
 
  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ «ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΕΡΕΣ της ΝΕΜΕΑΣ» στο «ΚΤΗΜΑ ΝΕΜΕΙΟΝ»
   
 Ημερολόγιο Εκδηλώσεων
 
 
  Eκθέσεις-Καλλιτεχνικές εκδηλώσεις   Γευσιγvωσίες - Ξεναγήσεις οινοποιείων   Μουσικές
Εκδηλώσεις
  Ημερίδες-Διαλέξεις
Παρασκευή 31 Αυγούστου
19:00 ΝΕΜΕΑ, ΑΓΙΩΡΓΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
(Εναρκτήρια εκδήλωση)
Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων - Δημαρχείο Νεμέας
22:30 ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΑΜΠΗ ΓΚΟΛΕ Προαύλιο Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Νεμέας
     
Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου
15:00  Οινογευσία με τον master of wine Κωνσταντίνο Λαζαράκη Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων - Δημαρχείο Νεμέας
19:00 Ο οινικός πλούτος της Νεμέας. Παρουσίαση από τον μοναδικό Έλληνα master of wine κ.Κωνσταντίνο Λαζαράκη και την ομάδα του. Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων - Δημαρχείο Νεμέας
22:00- ΜΟΥΣΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ, Λαϊκές ορχήστρες στη Δερβενακίων   Στους κεντρικούς δρόμους της πόλης
22:00- ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΤΕΤΡΑΗΧΟ
;Ελληνικές και ξένες διασκευές
Moon child
 
Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου
10:00  Οινογευσία με τον master of wine Κωνσταντίνο Λαζαράκη Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων - Δημαρχείο Νεμέας
19:00 Ο οινικός πλούτος της Νεμέας. Παρουσίαση από τον μοναδικό Έλληνα master of wine κ.Κωνσταντίνο Λαζαράκη και την ομάδα του.