Το Argyros Santorini Assyrtiko στις 20 επιλογές των New York Times! Υπάρχει ένα Ελληνικό κρασί που παίρνει εξαιρετικές κριτικές στις ΗΠΑ (μια πολύ δύσκολη αγορά) και εντούτοις... δεν κυκλοφορεί στην Ελλάδα!

Ναι, η εξωστρέφεια και η ζήτηση στις αγορές του εξωτερικού των κρασιών κάποιων οινοποιών μας είναι τόση που η παραγωγή τους δεν φτάνει να εξυπηρετήσει και την Ελληνική αγορά!

Ποιό το κρασί; Το Argyros Santorini Assyrtiko 2010 του κτήματος Αργυρού στη Σαντορίνη, ένα Ασύρτικο που -αντίθετα με όλα τα υπόλοιπα Ασύρτικα του Αργυρού δεν έχει περάσει καθόλου από βαρέλι...

Όλη η παραγωγή του Argyros Santorini Assyrtiko εξάγεται στις ΗΠΑ, και η τελευταία πολύ τιμητική αναφορά προέρχεται από τον πολύ σημαντικό αρθογράφο οίνου των New York Times Eric Asimov, με τεράστια επιρροή στις προτιμήσεις και επιλογές των Αμερικανών καταναλωτών.

Σε άρθρο του λοιπον στη στήλη του οίνου των New York Times με τίτλο "Wine’s Sweet Spot Is a $20 Bill" ο Asimov αναφέρει τα πιο αξιομνημόνευτα κρασιά στα 20 δολάρια. Ανάμεσά τους και το Argyros Santorini Assyrtiko 2010, για το οποίο η κριτική του είναι εξαιρετική. Γράφει ο Asimov:

"Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών έχω ερωτευτεί τα ξηρά κρασιά από ασύρτικο από την ελληνικό νησί της Σαντορίνης. Αυτά τα κρασιά, που παράγονται από σταφύλια που έχουν "εκπαιδευτεί" να αγκαλιάζουν τα ηφαιστειογενή εδάφη, για προστασία από τους σφοδρούς θαλασσινούς ανέμους , προσφέρουν μια σχεδόν απτή αίσθηση που κεντρίζουν το στόμα, σαν το υγρό να προέρχεται από τη συμπύκνωση εκατομμυρίων μικροσκοπικών βότσαλων της θάλασσας. Το κρασί είναι φρέσκο και αρωματικό, με μια ιδέα γεύσης εσπεριδοειδών και τροπικών φρούτων. "

Θα δοκιμάσουμε στην Ελλάδα αυτό το εξαιρετικό κρασί... Ίσως.

Παρακολουθείστε μας και μπορεί σύντομα να βρείτε την ευκαιρία να το απολαύσετε, χωρίς να ταξιδέψετε στην Αμερική...