Οι φίλοι μας που τους
Οι φίλοι μας που τους "αρέσουμε" στο facebook είναι πολλές χιλιάδες... για την ακρίβεια τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές είναι... 31.190 !!.

 Ανάμεσά τους λοιπόν, προχθές την Δευτέρα 1η Σεπτεμβρίου κάναμε στο facebook ένα mini διαγωνισμό: Τους καλέσαμε να ταιριάξουν ένα πολύ απλό, αλλά ...προκλητικό πιάτο με το κρασί που τους αρέσει! Ήταν ο γαύρος της φωτογραφίας, φρεσκοτηγανισμένος, τραγανός, με το λεμονάκι του και την ντοματοσαλάτα... ένα καθημερινό, νοστιμότατο πιάτο της καθημερινής ελληνικής κουζίνας.

Η πρόσκληση έλεγε: "Φρέσκος, τραγανός τηγανητός γαύρος με λεμονάκι και ντοματοσαλάτα... Κάντε Like και προτείνετε το κρασί που του ταιριάζει, και θα μετάσχετε στην κλήρωση για 2 φιάλες Μαντινεία Τσέλεπου σε συσκευασία δώρου! Μέχρι αύριο βράδυ στις 10 μ.μ!"

Είχαμε γύρω στις 50 προτάσεις-συνδιασμούς. Όλες σχεδόν ήσαν ταιριαστές με το το γαύρο... Τα κρασιά που προτάθηκαν ήσαν τα παρακάτω:


Γιαυτούς που τους αρέσουν τα στατιστικά, να πούμε τα εξής:
  • "Νικητής" με την έννοια των προτιμήσεων, βγήκε το Ασύρτικο, με 12 προτιμησεις

  • Δεύτερο με "βραχεία κεφαλή" το Μοσχοφίλερο, με 10 προτιμησεις

  • Τρίτο (με ισοβαθμία με το δέυτερο) η Ρετσίνα, με 10 προτιμησεις

  • Από τα κρασιά, τι περισσότερες προτιμήσεις πήρε η Μαντινεία Τσέλεπου
Να πούμε εδώ ότι το κρασί που συνόδευσε στην πράξη τον τηγανητό γαύρο ήταν o Θαλασσίτης της Γαίας... αλλά αυτό δεν έχει σημασία. Όλες οι επιλογές -όπως είπαμε- ήσαν ταιριαστές και σχεδόν καμία απαράδεκτη. Πο σημαίνει ότι οι φίλοι μας έχουν τη αίσθηση της συμβατότητας κρασιού και φαγητού αρκετά ανεπτυγμένη.

Αν ακούτε ξαφνικά ...τύμπανα, είναι γιατί προαναγγέλλουν τον νικητή της κλήρωσής μας.... Λοιπόν:

...and the winner is...

H κα Ελένη Γραμματα !!!

...που θα απολαύσει τις δύο θαυμάσιες φιάλες της κορυφαίας Μαντινεία Τσέλεπου!!! Συγχαρητήρια για τη νίκη σας!!

Οι υπόλοιποι φίλοι που δεν κέρδισαν αυτή τη φορά, θα κερδίσουν σε κάποια επόμενη... παρακολουθείτε μας στο facebook και δεν θα ...χάσετε!!!