Τα παράξενα, τα περίεργα, τα απίθανα κρασιά!
Οι καιροί είναι δύσκολοι για το κρασί όχι μόνο στην Ελλάδα λόγω της οικονομικής κρίσης, αλλά και στις ΗΠΑ και τον υπόλοιπο κόσμο, για τον ίδιο λόγο. Και όχι μόνο! Ο διεθνής ανταγωνισμός είναι εξοντωτικός. Για να διακριθεί ένα κρασί δεν φτάνει να είναι καλό. Πρέπει να προσελκύσει και τα φώτα της δημοσιότητας, με όποιον τρόπο μπορεί. Και ποιός είναι καλύτερος τρόπος από ένα ...πρωτότυπο όνομα!

Έτσι λοιπόν έχουν εμφανιστεί κρασιά αλλά και οινοποιεία με ονόματα παράξενα, τρομακτικά, αστεία μέχρι και αηδιαστικά! Γιατί οι ειδικοί του marketing πιστεύουν ότι σημασία έχει να γίνει κανείς διακριτός, με οποιονδήποτε τρόπο, καλό ή κακό!

Αν λοιπόν νομίζατε ότι μόνο εμείς έχουμε Άσπρους Λαγούς, Χελώνες, Μπλέ Αλεπούδες και τα σχετικά, κάνατε λάθος. Ψάξαμε λοιπόν και βρήκαμε τα ...παράξενα και περίεργα κρασιά, και σας τα παραθέτουμε εδώ...


Ασφαλώς το πιό διάσημο "παράξενο" οινοποιείο είναι το Vampire Vineyards, που παράγει τις σειρές κρασιών Dracula, Chateau du Vampire (Ανάκτορο  του Βρυκόλακα) και True Blood (αληθινό αίμα!). Μάλιστα κάποια κρασιά του έχουν αξιολογηθεί στα 92%. Τρομακτικό αλλά ...ελκυστικό, ο τρόμος φαίνεται δεν πουλάει μόνο στον κινηματογράφο ή στην τηλεόραση!