Τα ΒορΟΙνα έρχονται στην Αθήνα
«Τα ΒορΟινά», μία από τις πιο σημαντικές οινικές εκδηλώσεις στην Ελλάδα και η πρώτη του 2013, επιστρέφει για ένατη χρονιά στην Αθήνα, τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου, φέρνοντας και πάλι τους οινόφιλους σε επαφή με τους οινοπαραγωγούς της Βόρειας Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι λάτρεις του κρασιού ταξιδεύουν στις γεύσεις κρασιών και αμπελοοινικών αποσταγμάτων περιοχών της Βόρειας Ελλάδας, που είναι από τις πιο σημαντικές οινοπαραγωγικές ζώνες της χώρας. Με τους 34 οινοπαραγωγούς της «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» να συμμετέχουν στην εκδήλωση, οι επισκέπτες θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για την τεράστια ποικιλία των κρασιών που θα δοκιμάσουν: Ετικέτες γηγενών και ξενόφερτων ποικιλιών από όλο τον βορειοελλαδίτικο αμπελώνα, λευκές, ροζέ και ερυθρές, νέες σοδειές και παλαιωμένοι οίνοι, αφρώδεις, γλυκείς αλλά και αποστάγματα, θα είναι στη διάθεση του κοινού για γευστική δοκιμή.

Παράλληλα με τη γευστική δοκιμή θα πραγματοποιηθούν δύο ακόμη εκδηλώσεις οινικού ενδιαφέροντος: Σεμινάριο με γευσιγνωσία γηγενών ποικιλιών που καλλιεργούνται στη Βόρεια Ελλάδα, διάρκειας 1,5 ώρας (15:30-17:00) και διαγωνισμός γευσιγνωσίας για το κοινό, μονοποικιλιακών κρασιών των μελών της «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» (18:00-20:00).

Εμείς θα σας συστήσουμε να παρευρεθείτε οπωσδήποτε. Θα δοκιμάσετε εκλεκτά κρασιά του Αμπελώνα της Βόρειας Ελλάδας, θα γνωρίσετε σημαντικούς οινοπαραγωγούς, αλλά και θα δοκιμάσετε το ...ταλέντο σας στην Οινογνωσία και γευσιγνωσία στον διαγωνισμό που θα γίνει για το κοινό!

Από την πλευρά μας τώρα, να συγχαρούμε τους διοργανωτές που ξεχωρίζουν τις ώρες των επισκέψεων των επαγγελματιών του Οίνου από το κοινό των οινόφιλων, και να τους ευχηθούμε καλή επιτυχία!Ξενοδοχείο Grande Bretagne

Αίθουσα Grand Ballroom
Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013
Ώρες λειτουργίας: 12.00-18.00 για επαγγελματίες & 18.00-22.00 για το οινόφιλο κοινό
Είσοδος : 5 ευρώ