Κυκλοφόρησε ο Πασχαλινός "Οινοχόος"
Κυκλοφόρησε την Πέμπτη 26/4 ο "Οινοχόος", το πιο παλαιό περιοδικό Οίνου στην Ελλάδα, που είχαμε συνηθίσει να το παίρνουμε τακτικά σαν ένθετο στην Σαββατιάτικη Καθημερινή, και που τώρα ακολουθεί το δικό του, ανεξάρτητο δρόμο ...

Το τεύχος αυτό, πριν από το Πάσχα, αξίζει να υπάρχει κοντά σας, γιατί έχει αρκετά θέματα που άπτονται της Πασχαλινής ευωχίας... γευστική δοκιμή των περισσοτέρων Ξινόμαυρων, μενού "degustation" με "πρωταγωνιστή το αρνάκι", οδηγό αγοράς με "58 κρασιά για κάθε γούστο". Υπάρχουν επίσης συνεντεύξεις του Βαγγέλη Γεροβασιλείου "Εφ' όλης της ύλης" και tού γνωστoύ Ιταλoύ οινοπαραγωγό Roberto Bava... Εκτός όμως από το κρασί, όσοι αγαπάτε τη μπίρα θα βρείτε ένα αφιέρωμα στις Ελληνικές μικροζυθοποιίες, καθώς και συνταγές ειδικά για μπίρα.

Στο έξτρα τεύχος υπάρχει το αφιέρωμα στο κρασί της Σαντορίνης. Ο αμπελώνας, οι ποικιλίες, τα οινοποιεία, οι ετικέτες.

Τα θέματα του "Οινοχόου" είναι πολλά, και οι φίλοι του κρασιού θα πρέπει να τον διαβάσουν... Θα λέγαμε και κάτι περισσότερο: Σήμερα που όλα χάνονται σιγά σιγά, μέσα στη λαίλαπα της κρίσης, είναι καθήκον πιστεύουμε κάθε οινόφιλου να συμβάλλει να παραμείνουν κοντά μας ιστορικά περιοδικά, που ουσιαστικά ξεκίνησαν την δημοσιογραφική κάλυψη στη χώρα μας του εμφιαλωμένου κρασιού... Ο "Οινοχόος" παραμένει ένας σταθμός, ένα σημείο αναφοράς, και είναι σήμερα ένα από τα δύο περιοδικά που είναι αποκλειστικά αφιερωμένα στο κρασί...

Οι Έλληνες οινόφιλοι δεν έχουν μόνο απαιτήσεις... έχουν και υποχρεώσεις, και πιστεύουμε εμείς στο House of Wine ότι είναι μια κοινότητα υπεύθυνη, που συμβάλλει και σήμερα στην ενίσχυση του εμφιαλωμένου κρασιού, με την σημαντικότερη "δύναμη" που υπάρχει: με την αγοραστική τους δυνατότητα, με την ενίσχυση των αξιόλογων προσπαθειών και την επιβράβευση εκείνων που προσπαθούν για την επιβίωση του καλού, ποιοτικού ελληνικού κρασιού. Στο House of Wine γνωρίζουμε πολύ καλά αυτή την υποστήριξη, και ευχαριστούμε τους φίλους μας για αυτή. Ο "Οινοχόος" αξίζει την αντίστοιχη υποστήριξη, για να συνεχίσει να μας δίνει μια έγκυρη, σφαιρική εικόνα του ελληνικού εμφιαλωμένου κρασιού, που τόσο την έχουμε ανάγκη σήμερα...