"Ανοιχτές Πόρτες 2013": Με το ποδήλατό σας στο Κτήμα Κυρ-Γιάννη
Το Κτήμα Κυρ-Γιάννη είναι ένα από τα κτήματα που αξίζει να επισκεφθείτε στις "Ανοιχτές Πόρτες 2013".

Με κεντρικό θέμα για τις "Ανοικτές Πόρτες" την ποδηλασία στο ύπαιθρο, το Κτήμα Κυρ-Γιάννη θα σας υποδεχτεί -έστω και χωρίς το ποδήλατό σας!- για να δοκιμάσετε τα θαυμάσια κρασιά του, να ξεναγηθείτε στους χώρους του οινοποιείου και στους αμπελώνες του κτήματος, και να γνωρίσετε από κοντά ένα από τα σημαντικότερα κτήματα της Ελλάδας!. Το House of Wine σας συνιστά ανεπιφύλακτα να επισκεφτείτε το Κυρ-Γιάννη, που έχει αποδείξει διαχρονικά τη συνέπειά του στην φιλοξενία των επισκεπτών του.

 
Στις 25 και 26 Μαΐου, τα οινοποιεία όλης της χώρας γιορτάζουν με «Ανοιχτές Πόρτες» και υποδέχονται τους φίλους τους, σε μια ετήσια εκδήλωση που έχει γίνει σημείο αναφοράς για το ελληνικό κρασί. Το Κτήμα Κυρ-Γιάννη συμμετέχει όπως πάντα, αυτή τη φορά προσφέροντας στους επισκέπτες του τη δυνατότητα να απολαύσουν, εκτός από τα κρασιά του Κτήματος, και άφθονη δράση. Φέτος, την τιμητική τους θα έχουν η ύπαιθρος και η τοπική γαστρονομία της Νάουσας.

Με κεντρικό θέμα το ποδήλατο και σε συνεργασία με την εκπομπή Ποδηλατοδράσεις, αλλά και τοπικούς επιχειρηματίες και παραγωγούς, σκοπός των εκδηλώσεων είναι η προσέλκυση όσο το δυνατόν περισσότερων επισκεπτών και η ανάδειξη της δυνατότητας που έχει η Νάουσα να καταστεί ένας προνομιακός προορισμός εναλλακτικού τουρισμού.

H κύρια δράση του διημέρου, ένας αγώνας ορεινής ποδηλασίας διάρκειας 4 ωρών, απευθύνεται σε ομάδες των δύο ή μεμονωμένους αθλητές ηλικίας άνω των 16 ετών. Τρέχοντας ανάμεσα στους αμπελώνες του Κτήματος Κυρ-Γιάννη, οι συμμετέχοντες θα διαγωνιστούν σε μια διαδρομή συνολικού μήκους 5 χιλιομέτρων, σχεδιασμένη από τον κ. Θωμά Μήττα, υπεύθυνο εγκατάστασης ορεινής ποδηλασίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.

Για τους τρεις πρώτους θα υπάρχουν χρηματικά έπαθλα, ενώ το ποσό που θα συγκεντρωθεί από τις συμμετοχές θα διπλασιαστεί από το Κτήμα Κυρ-Γιάννη και θα δοθεί για την ενίσχυση του Σχολείου Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης Νάουσας. Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές αποκλειστικά μέχρι και τις 16 Μαΐου στη διεύθυνση info@cyclingspot.gr.

Παράλληλα με τον αγώνα, και σε συνεργασία με την εκπομπή Ποδηλατοδράσεις του ΣΚΑΙ, θα πραγματοποιούνται δράσεις για μικρούς και μεγάλους, με θέμα πάντα το ποδήλατο: Έκθεση φωτογραφίας, σεμινάρια με θέματα όπως αστική μετακίνηση και βιώσιμες πόλεις, ποδήλατο και υγεία, ποδήλατο και διατροφή, αλλά και μαθήματα ποδηλάτου, παιχνίδια και διαγωνισμοί είναι ενδεικτικά κάποιες από αυτές.

Επειδή όμως η πλούσια γαστρονομική παράδοση της Νάουσας εκτός από καλό κρασί διαθέτει και καλό φαγητό, εστιατόρια και επιχειρήσεις της περιοχής θα προσφέρουν στους επισκέπτες τη δυνατότητα να δοκιμάσουν παραδοσιακά πιάτα και προϊόντα.

Φυσικά, καθ’ όλη τη διάρκεια του διημέρου, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν τα κρασιά του Κτήματος, να περπατήσουν στα αμπελοτόπια όπου αυτά παράγονται και να απολαύσουν την ομορφιά του τοπίου της Νάουσας. Τέλος, για όσους δε θα έχουν τη δυνατότητα να βρεθούν κοντά μας, οι Ποδηλατοδράσεις θα καλύψουν τηλεοπτικά την εκδήλωση στο Κτήμα Κυρ-Γιάννη μέσα από μια ειδικά αφιερωμένη εκπομπή.


Γνωρίστε τα κρασιά του Κτήματος Κυρ-Γιάννη
Μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε τη "ναυαρχίδα" των κρασιών του κτήματος, τη θαυμάσια Μπλε Αλεπου 2010, αποκλειστικά διαθέσιμη από το House of Wine!!