Τα πράσινα τα κόκκινα τα κίτρινα... τετραγωνάκια
Πράσινα, κόκκινα, κίτρινα τετραγωνάκια χρωματίζουν τα προιόντα του καταλόγου μας... αλλά, γνωρίζετε τι σημαίνουν, και -κυρίως- πως μπορούν να σας βοηθήσουν να επιταχύνετε τις αγορές σας;

Δεν είναι διακοσμητικά τα πολύχρωμα τετραγωνάκια δίπλα στα προιόντα μας. Όταν ξεκινήσαμε το House of Wine αποφασίσαμε ότι κάποιες "σταθερές" του marketing δεν είναι για εμάς... Έτσι, δεν ακολουθήσαμε τον γνωστό κανόνα που συμβουλεύει να μην δηλώνουμε στους υποψήφιους πελάτες μας τη διαθεσιμότητα των προϊόντων μας, γιατί αν παραγγείλουν κάτι και δεν υπάρχει... ε, κάτι άλλο θα τους πείσουμε να αγοράσουν! Με αυτό το ...σκεπτικό υπάρχουν sites με ...χιλιάδες ίσως προϊόντα που δεν υπάρχουν ή "θα τα φέρουν σύντομα"!

Εμείς αντίθετα, αποφασίσαμε να αντιμετωπίσουμε τους φίλους που τις ιστοσελίδες μας με απόλυτη ειλικρίνεια: Να δηλώσουμε ξεκάθαρα ποια προϊόντα διαθέτουμε, και μάλιστα ποιά για άμεση παράδοση (και όταν λέμε άμεση, εννοούμε ...άμεση), ποιά θα τα διαθέτουμε σε 2-3 ημέρες, και ποιά δεν υπάρχουν...

Έτσι, χρωματίσαμε τα προϊόντα μας με πράσινα, κίτρινα και κόκκινα τετραγωνάκια.

Τα πράσινα δηλώνουν ότι τα προϊόντα αυτά βρίσκονται στις αποθήκες του House of Wine και μπορούμε να σας τα παραδώσουμε άμεσα. Αν παραγγελθούν, μπορείτε να τα πάρετε και την ίδια ημέρα, με μια επιβάρυνση αποστολής, η να τα παραλάβετε οι ίδιοι χωρίς επιβάρυνση, αλλά και να σας τα στείλουμε όπου εσείς επιθυμείτε την επόμενη ημέρα.

Τα κίτρινα τετραγωνάκια δηλώνουν ότι τα αντίστοιχα προϊόντα δεν βρίσκονται μεν στις αποθήκες μας, αλλά εφ' όσον τα παραγγείλετε θα μπορέσουμε να σας τα παραδώσουμε μέσα σε 2-3 ημέρες. Είναι συνήθως προϊόντα που πουλήθηκαν και η επόμενη "παρτίδα" δεν έχει φθάσει στις αποθήκες μας.

Τα κόκκινα τετραγωνάκια έχουν διπλή σημασία: Η πρώτη είναι ότι δεν διατίθενται άμεσα και πρέπει να γίνει τηλεφωνική συνεννόηση με το House of Wine για την ημερομηνία διαθεσιμότητάς τους. Είναι συνήθως ακριβά προϊόντα με χαμηλή κίνηση που ο εισαγωγέας ή ο προμηθευτής μας δεν τα διαθέτει χωρίς συγκεκριμένη παραγγελία. Η δεύτερη σημασία του κόκκινου είναι ότι το προϊόν έχει τελειώσει, και θα επανέλθει στα ράφια μας συνήθως με την νέα σοδειά.

Ναι, κάποια κρασιά τελειώνουν πριν την ώρα τους, και τα περισσότερα δυστυχώς χωρίς να μας προειδοποιήσει ο παραγωγός ή ο εισαγωγέας. Αυτό συμβαίνει συνήθως όσο προχωρά το καλοκαίρι, και ο προγραμματισμός του παραγωγού έπεσε ...έξω, είτε λόγω μεγαλύτερης ζήτησης από αυτή που προβλέφθηκε αρχικά, είτε λόγω μικρής παραγωγής, ή και λόγω συνδυασμού και των δύο.

Το House of Wine κάνει ότι μπορεί για να εξασφαλίσει την ομαλή ροή όλων των κρασιών για τους φίλους πελάτες του. Συνεργάζεται για αυτό το σκοπό με παραγωγούς και εισαγωγείς, προαγοράζει και αποθηκεύει κρασιά για τα οποία ειδοποιείται ότι μπορεί να βρεθούν σε έλλειψη για να σας εξασφαλίσει τα κρασιά που προτιμάτε, όλο το καλοκαίρι! Αλλά υπάρχουν και παραγωγοί ή προμηθευτές που -μέσα στο φόρτο της δουλειάς- παραβλέπουν την ενημέρωση.

Σε κάθε περίπτωση η ευθύνη της ύπαρξης κόκκινων κωδικών δεν βαρύνει το House of Wine.

Βλέποντας λοιπόν με μια ματιά την "κατάσταση" του κρασιού που θέλετε να αγοράσετε, μπορείτε να το περιλάβετε στο καλάθι σας ή να το παρακάμψετε, χωρίς την ανάγκη τηλεφωνικής επικοινωνίας πριν την παραγγελία σας.

Εμείς, μέσα από την «Εβδομαδιαία Ενημέρωσή» σας, από το facebook, από την «Προσφορά της Πέμπτης» αλλά και από τις ιστοσελίδες μας θα σας πληροφορούμε -πάντα με συνέπεια και ειλικρίνεια- αν κάποιο προϊόν πρόκειται σύντομα να τελειώσει, και αν το υπάρχον stock μας δεν μπορεί να ανανεωθεί, ώστε να σας δώσουμε τη δυνατότητα να το εξασφαλίσετε πριν τελειώσει.

Αν διατρέξετε γρήγορα τα προϊόντα μας, θα δείτε ότι η συντριπτική τους πλειοψηφια είναι πράσινη, δηλαδή είναι άμεσα διαθέσιμα.

Εμείς πιστεύουμε ότι η ειλικρίνεια και οι καλοί ...λογαριασμοί μας έκαναν να έχουμε τόσους πολλούς και καλούς φίλους!