4 κορυφαία καλοκαιρινά μπέρμπον κοκτέιλ
Οι φίλοι του αμερικάνικού ουίσκυ, του γνωστού μας Bourbon (μπέρμπον) δεν είναι πολλοί στην Ελλάδα. Είναι όμως φανατικοί του αγαπημένου τους ποτού, και το House of Wine είναι σε θέση να το γνωρίζει από πρώτο χέρι!

Δεν χρειάζεται όμως να είστε φίλος του Bourbon για τα απολαύσετε τα καταπληκτικά καλοκαιρινά κοκτέιλ που γίνονται με βάση αυτό. Ή, μπορεί να έχετε και εσείς την εσφαλμένη αντίληψη ότι το Bourbon είναι καλύτερο για το χειμώνα.

Αν ναι, ήρθε η ώρα να ενημερώσετε τη λίστα των καλοκαιρινών σας ποτών. Σας δίνουμε σήμερα 4 γευστικά και δροσιστικά κοκτέιλ, που χρησιμοποιούν το παλιό κλασσικό Bourbon σαν βάση.


LiberTea

Για 1 κανάτα

4 φλιτζάνια νερό
4 φλιτζάνια λεμονάδα
4 φακελάκια μαύρο τσάι
1 φλιτζάνι φρέσκα φύλλα βασιλικού
½ φλιτζάνι Bourbon
½ φλιτζάνι Μέλι αραιωμένο σε ½ φλυτζάνι νερό


Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, βράζουμε 2 φλιτζάνια νερό.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα 4 σακουλάκια μαύρο
τσάι. Το αφήνουμε για 8 λεπτά, ανακατέυοντας τακτικά. Αφαιρούμε τα σακουλάκια τσαία. Προσθέτουμε 2 φλιτζάνια κρύο νερό και λεμονάδα Μεταφέρουμε στην κανάτα και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει.
Προσθέστε τα φρέσκα φύλλα βασιλικού. Χρησιμοποιώντας ένα ξύλινο κουτάλι, ανακατεύουμε πιέζοντας το βασιλικό μέχρι να "σπάσουν" και να διαλυθούν τα φύλλα.
Ανακατεύοντας προσθέτουμε το Bourbon και το αραιωμένο μέλι.
Σερβίρεται με πάγο.


Patriot tea

Για 1 κανάτα

4 φλιτζάνια νερό
½ φλιτζάνι Bourbon
½ φλιτζάνι ζάχαρη
8 φακελάκια μαύρο τσάι
1 λεμόνι, κομμένο σε 8 φέτες
½ φλιτζάνι φρέσκα φύλλα μέντας
2 φλιτζάνια αραιωμένο μέλι


Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, βράζουμε 4 φλιτζάνια νερό. Προσθέτουμε 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη. Ανακατεύουμε για να διαλυθεί. Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε τα 8 φακελάκια μαύρο τσάι. Το αφήνουμε 10 λεπτά ανακατεύοντας τακτικά. Βγάζουμε τα σακουλάκια τσάι. Προσθέτουμε 4 φλιτζάνια κρύο νερό και μεταφέρουμε το μείγμα σε κανάτα και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει. Προσθέτουμε τις φέτες του λεμονιού στην κανάτα.
Προσθέτουμε 1/2 φλιτζάνι φρέσκα φύλλα μέντας. Ανακατεύουμε και πιέζουμε τα φύλλα χρησιμοποιώντας ένα ξύλινο κουτάλι, μέχρι να "σπάσουν" και να διαλυθούν. Προσθέτουμε 2 φλιτζάνια αραιωμένο μέλι, και το Bourbon ανακατεύοντας συνέχεια.
Σερβίρεται με πάγο.


Bourbon Delight

2 ½ ουγγιά Bourbon
3 κλωναράκια μέντας ή δυόσμου (έξι έως οκτώ μέτρια έως μεγάλα φύλλα)
1 ½ κουταλάκι μαύρη ζάχαρη
½ φλιτζάνι θρυμματισμένο πάγο

Σε ένα φλιτζάνι ανακατεύουμε δύο κλαδάκια μέντας με την μαύρη ζάχαρη και μία ουγγιά bourbon για λίγα λεπτά, και λειώνουμε τα
φύλλα μέντας με ένα κουτάλι. Προσθέτουμε τον τριμμένο πάγο, το υπόλοιπο bourbon, και γαρνίρουμε με ένα κλαδάκι μέντας .




Manhattan 101

1 3/4 ουγκιές Bourbon
1/3 ουγκιάς ξηρό βερμούτ
1/3 ουγκιάς γλυκό βερμούτ
1 λεπτή φέτα φρέσκο τζίντζερ
3 φύλλα μέντας
1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη άχνη



Ανακατεύουμε το τζίντζερ, τη μέντα, τη ζάχαρη άχνη σε ένα σέικερ. Προσθέτουμε το Bourbon, το βερμούτ και τον πάγο. Ανακατεύουμε και στραγγίζουμε το μείγμα σε ένα παγωμένο ποτήρι.
.