Οι Μεγάλες Μέρες της Νεμέας στο Κτήμα Παλυβού.
Πλησιάζουν οι Μεγάλες Ημέρες της Νεμέας, και μαζί με αυτές ξεκινά και η -καθιερωμένη πια- ετήσια γκρίνια μας για το οινικό αυτό γεγονός που θα ...μπορούσε να είναι σημαντικό.

Όπως λοιπόν κάθε χρονιά, έτσι και εφέτος, οι Μεγάλες Ημέρες της Νεμέας είναι σίγουρα το πιο ...καλοφυλαγμένο οινικό μυστικό: Κανείς δεν μιλάει για αυτές (με ελάχιστες φωτεινές εξαιρέσεις) δύο εβδομάδες πριν από την έναρξή τους! Και κανείς βέβαια δεν ξέρει τι θα γίνει τις μεγάλες αυτές Ημέρες…

Ο συνδιοργανωτής Δήμος της Νεμέας (μαζί με την Ένωση Οινοπαραγωγών και Αμπελουργών Νεμέας-ΕΟΑΝ) στις ιστοσελίδες του έχει αναφορά στο γεγονός του ...2005 (!!) -όπως αποδεικνύεται τόσο από τον τίτλο της ιστοσελίδας ("http://www.nemea.gr/giorti2005.php"), όσο και από τη φράση "Από φέτος και κάθε χρόνο το πρώτο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου θα είναι αφιερωμένο στα ξακουστά κρασιά της Νεμέας." Χωρίς βέβαια πληροφόρηση για το τι θα γίνει εφέτος, ποιά οινοποιεία θα έχουν "ανοιχτές τις πόρτες τους" κλπ. κλπ.

Από την άλλη, ο άλλος συνδιοργανωτής ΕΟΑΝ έχει μείνει σε κάποια ...παρελθούσα χρονιά, αφού στη σχετική σελίδα μας πληροφορεί ότι το πρώτο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου είναι στις ... 1-2-3 Σεπτέμβρη(!). Ευτυχώς βέβαια, γιατί έτσι ο επισκέπτης μπορεί να καταλάβει ότι κάτι δεν πάει καλά, και να μην λάβει υπ’ όψη τις λανθασμένες πληροφορίες του παρελθόντος που του δίνονται στη συνέχεια.

Θα μας πουν και πάλι βέβαια ότι ...είναι νωρίς ακόμα! Σωστά... εξ’ άλλου στην Ελλάδα γενικά για τα πάντα είναι …νωρίς. Αλλά όταν με το καλό έρθει η ώρα των γιορταστικών εκδηλώσεων, θα είναι βέβαια …αργά. Όπως πάντα, όπως κάθε χρόνο!

Φωτεινή εξαίρεση -όπως πάντα, όπως κάθε χρόνο- ο Γιώργος Παλυβός!

Ο μόνος σχεδόν νεμεάτης οινοπαραγωγός που ενημερώνει έγκαιρα τους φίλους του για τις τόσες εκδηλώσεις που γίνονται όλο το χρόνο στο οινοποιείο του!

Έτσι λοιπόν, από το Γιώργο Παλυβό μαθαίνουμε ότι οι Μεγάλες Ημέρες της Νεμέας θα γίνουν το ...σωστό τριήμερο, δηλαδή στις 6, 7 και 8 Σεπτεμβρίου, μας πληροφορεί επίσης για τις ωραίες εκδηλώσεις που θα γίνουν στο οινοποιείο του.

Μπράβο Γιώργο Παλυβέ, κρίμα που δυστυχώς ένα κούκος δεν φέρνει την Άνοιξη στο χειμώνα της καημένης της Νεμέας...

Συνιστούμε σε όλους –όπως πάντα, όπως κάθε χρόνο- να επισκεφθούν το Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου τη Νεμέα, παρά την έλλειψη πληροφόρησης. Και βέβαια, οπωσδήποτε να επισκεφθούν το φιλόξενο κτήμα Παλυβού, να γνωρίσουν τους αμπελώνες με την καλύτερη θέα της Νεμέας και να γευθούν τα θαυμάσια κρασιά του.ΚΤΗΜΑ ΠΑΛΥΒΟΥ — ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΝΕΜΕΑΣ 06-07-08 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013

ΤΟ ΚΤΗΜΑ ΠΑΛΥΒΟΥ ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΜΕ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΤΟΥ ΑΓΙΩΡΓΙΤΙΚΟΥ

06-07-08 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013…

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ-ΣΑΒΒΑΤΟ-ΚΥΡΙΑΚΗ:

Ολοήμερες γευσιγνωσίες και όμορφες φθινοπωρινές βόλτες στον αμπελώνα του Κτήματος.
Έκθεση ζωγραφικής , γλυπτικής με τίτλο<TEXNOXΩΡΟΣ ΕΦΡΑΙΝΕΙ ΚΑΡΔΙΑΝ> σε συνεργασία με την gallery ΤΕΧΝΟΧΩΡΟΣ(info:www.technohoros.org)
Εκθεση-bazaar βιβλίου επιμέλεια εκδοτικός οίκος ΜΕΤAIΧΜΙΟ.


ΣΑΒΒΑΤΟ 7 Σεπτεμβρίου 2013


12:00-2:00 Ο chef Αλέξανδρος Παπανδρέου μαγειρεύει για εσάς μικρές λιχουδιές με θέμα το αμπέλι & το κρασί χρησιμοποιώντας υλικά της περιοχής. Συγχρόνως ο γνωστός σε όλους μας για την αισθητική του στο φαγητό και το κρασί Δημοσιογράφος Θοδωρής Λέλεκας θα μας μυήσει στα μυστικά του μαριναρίσματος με κρασί και μυρωδικά.

3:00-4:00 Παρασκευή αγνών σπιτικών σαπουνιών από την Ευαγγελία Παλυβού οινολόγο του κτήματος με βάση το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο αρωματισμένα από διάφορα έλαια και στέμφυλα Αγιωργίτικου & Μαλαγουζιάς.

6:00-7:00 Γευσιγνωσία των 2 νέων ερυθρών κρασιών του Κτήματος απευθείας από τα βαρέλια καθώς και τον κάτοχο του ΜΕΓΑΛΟΥ ΧΡΥΣΟΥ μεταλλείου στον διεθνή διαγωνισμό Θεσσαλονίκης 2013 <<ΝΟΗΜΑ>>. —(απαιτείται δήλωση συμμετοχής στο info@palivos.gr )

7:30-8:30 Ο παραγωγός του ΒΗΜΑfm Νίκος Θρασυβούλου παρουσιάζει το νέο βιβλίο της χημικού-οινολόγου & συγγραφέα Μαρίας Τζίτζη με τίτλο ”ΣΑΝ ΚΡΑΣΙ” ένα μυθιστόρημα γεμάτο δράση που λαμβάνει χώρα σε ένα αμπέλι και ένα οινοποιείο. (info:www.mariatzitzi.blogspot.gr)

9:00-??? Ένα ντουέτο ΚΡΑΣΙ & ΜΟΥΣΙΚΗ… Όπως κάθε χρόνο αυτή η μέρα κλείνει με μια όμορφη μουσική συνδυασμένη με καλό κρασί. Φέτος το party ανοίγουν οι VANILA SWING σε ρυθμούς Rock n’ Roll & Swing (info:www.facebook.com/vanilaswing.liveband) στην συνεχεία παίρνουν την σκυτάλη ο Μιχάλης Ζέης και οι συνεργάτες του έρχονται να μας καταπλήξουν και να φτάσουν τη διασκέδαση στα ύψη με πιο POP διάθεση.


ΚΥΡΙΑΚΗ 8 Σεπτεμβρίου 2013


Η μέρα είναι αφιερωμένη στους μικρούς μας φίλους και τους γονείς τους…

11:00 Ελάτε μαζί με τούς μικρούς μας φίλους να κάνουμε τρύγο. Το αγι