3 μπράβο, κρασί, ένα πλατύ χαμόγελο και πολύ ...πετάλι!

Το πρώτο "μπράβο":

"6 το πρωί μαζεύω το σκηνάκι , ετοιμάζω το ποδήλατο και ανηφορίζω για το οινοποιείο της Στροφιλιάς στο οροπέδιο της Στυμφαλίας. Έχω την ψευδαίσθηση ότι έτσι προσφέρω κάτι στη γιορτή του κρασιού της Νεμέας. Στην ανηφόρα ο ήλιος καίει : η αλαζονεία εξατμίζεται.
Φτάνοντας, έχω συνειδητοποιήσει ότι αυτό είναι ένα προσωπικό trip και αποφασίζω να περάσω από το εγώ στο εμείς. ... Να δοκιμάσουν οι παλαίμαχοι ποδηλάτες, πού έχουν την πολυτέλεια, αφού δεν κάνουν πρωταθλητισμό, και να μυηθούν στον κόσμο του καλού κρασιού, όσοι θελήσουν. Να κάνω δώρο τον κόσμο του κρασιού στον κόσμο του ποδηλάτου και ανάποδα...

Το συζητάω με τους οινοποιούς και τους ποδηλάτες της ΠΕΠΑ ( Ποδηλατική Ένωση Παλαιμάχων Αθλητών ) Θυμηδία. Μετά, θερμή αποδοχή. Αλλά φίλε, όχι αγώνα, θα βάλουμε τα κεφάλια κάτω και θα τρέχουμε. Ένα κυκλικό γύρο 50 χλμ., ούτε λίγο ούτε πολύ ,με 3-4 στάσεις για κρασί. Καλό κρασί. ...Διαδίδεται, στόμα με στόμα, site by site.

Έτσι γεννήθηκε το cycling4wine.gr. Με στόχο να γίνει θεσμός. Οι ποδηλάτες θα επισκέπτονται κάθε χρόνο 3-5 διαφορετικά οινοποιεία της περιοχής σε μια διαδρομή 50-60 χλμ. θα δοκιμάζουν τα κρασιά και θα μυούνται στον κόσμο του καλού κρασιού.
"

Αυτή είναι η προσωπική "κατάθεση" του Θεμιστοκλή Νικολετόπουλου... έτσι δημιουργήθηκε το θαυμάσιο Cycling For Wine με ψυχή τον ίδιο, έτσι έγινε θεσμός η πρώτη προσπάθεια στην Ελλάδα να συνδυάσει τον αθλητισμό, την περιήγηση με ποδήλατο, με το καλό κρασί!

Πολλές οι εκδηλώσεις, πολλοί οι "γύροι" των οινοποιείων με ποδήλατο, πολλοί και οι φίλοι του ποδηλάτου και του κρασιού που συμμετείχαν!

Τώρα λοιπόν, το με το σύνθημα-ερώτημα και στην πράξη προτροπή συμμετοχής: "βάζουμε το κρασί και ένα πλατύ χαμόγελο, βάζετε το πετάλι;" το cycling4wine.gr καλεί τους φίλους της ποδηλασίας να συμμετάσχουν στον 5ο Ποδηλατικό Γύρο της Νεμέας την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013.

Αλλά ας αφήσουμε το Θεμιστοκλή Νικολετόπουλο να τα πει με 'δικά του" λόγια... τα λέει καλύτερα από εμάς!

"Επί τέλους καταλήξαμε στα οινοποιεία της 5ης χρονιάς. Ήθελα να κάνω κάτι διαφορετικό, αλλά δε μου βγήκε. Έχουμε ένα νέο οινοποιείο, άρτι αφιχθέν , του Κ. Γκόφα και το Κτήμα Νέμειον, του γνωστού μας από την Αττική Γιώργου Βασιλείου, στη Νεμέα, τον πατριάρχη Παπαϊωάννου και τον Παλυβό στην Αρχαία Νεμέα και ψηλά στο λόφο, το οινοποιείο της Σεμέλης που επισκεφθήκαμε πέρσι και έγινε η σφαγή των αμνών.

Γιατί ξανά λοιπόν;

Επειδή δεν έγινε κανονική γευσιγνωσία πέρσι, λόγω κακής συνεννόησης και επειδή είναι υπέροχο οινοποιείο με καταπληκτική θέα. Όσο για την ανηφόρα, έχουμε ανέβει άλλες δυό φορές, πέραν της περσινής, ακόμα και υπό βροχήν και δε διαμαρτυρήθηκε κανείς και καμμία. Απλά πέρσι η ανάβαση ήταν μετά από 50 σκληρά, για αστικούς ποδηλάτες, χιλιόμετρα, ενώ φέτος θα είναι μετά από 30 και για τους υπόλοιπους που θέλουμε να τεντώσουμε τα πόδια μας λίγο παραπάνω μετά από 41 και πιστέψτε με, με 5 στάσεις, ούτε που θα το καταλάβετε. Όπως υποσχέθηκα πέρσι, θα υπάρχουν δύο διαδρομές. Η μικρή διαδρομή είναι 44,8χλμ με 698 υψομετρικό ( το άθροισμα από τις ανηφόρες) και η κανονική 55,1 χλμ με 944 υψομετρικό. Παρ’ όλα αυτά οι διαδρομές μας δεν είναι ποτέ για ανθρώπους που δεν έχουν κάνει ποτέ πάνω από 20-30 χιλιόμετρα. Είναι για ποδηλάτες, όχι για χρήστες ποδηλάτου, εξηγούμαι. Για αυτούς και αυτές που τους αρέσει μια ποδηλατάδα να τα έχει όλα, και τις ανηφοριές της και τις κατηφοριές και τα παίρνουν όλα με πείσμα και αγάπη και ένα πλατύ χαμόγελο. Για το χαμόγελό σας αυτό τα κάνω όλα αυτά, όχι για τη γκρίνια των άλλων, ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Το γεύμα φέτος δεν θα έχει πειραματισμούς, θα είναι η κλασσική γουρνοπούλα και ο κόκορας με ταλιατέλες και οι χορτοφαγικές μερίδες για όσους και όσες. Μας ταΐζει το γνωστό Κτήμα Βασιλείου που μας έχει ξαναταΐσει με επιτυχία στο παρελθόν. Δεν θα υπάρχει μπλουζάκι ή δεν θα είναι υποχρεωτικό. Υποκλίνομαι σε κάποιων τη γκρίνια. Άν, θα ανακοινωθεί με το άνοιγμα των συμμετοχών
."

Αν και η επιτυχία είναι εξασφαλισμένη, εμείς από το House of Wine που μπορεί ποδηλάτες να μην είμαστε αλλά αγαπούμε και την ποδηλασία αλλά και το κρασί (ίσως λίγο περισσότερο!) θα ευχηθούμε καλή επιτυχία, καλή διασκέδαση με τα καλά κρασιά στο τσιμπούσι που ακολουθεί την προσπάθεια!

Τέλος, σας υποσχεθήκαμε 3 μπράβο, και έχουμε δώσει μόνο το ένα. Λοιπόν, το δεύτερο πηγαίνει στο Δήμο Νεμέας που είναι χορηγός της όλης εκδήλωσης, και το τρίτο μας μπράβο το μοιράζονται ισάξια τα οινοποιεία που φιλοξενούν την εκδήλωση: Κτήμα Παπαιωάννου, κτήμα Παλυβού, κτήμα Νέμειον, κτήμα Γκόφα και Σεμέλη Οινοποιητική...