Η ProWein ανοίγει τις πόρτες της στην Κίνα
Μια νέα έκθεση ανοίγει τις πόρτες της στη μεγαλύτερη χώρα του κόσμου, αλλά ταυτόχρονα μπορεί να ανοίξει και τις πύλες της μεγαλύτερης ίσως αγοράς οίνου τα επόμενα χρόνια: Η έκθεση ProWine China ξεκινά για πρώτη φορά εφέτος από τις 13 έως τις 15 Νοεμβρίου 2013 στο New International Expo Centre (SNIEC) της Σαγκάης.

Το όνομα ProWine βέβαια είναι γνωστό: Είναι η μεγάλη έκθεση κρασιού που γίνεται την άνοιξη κάθε χρόνο στο Düsseldorf της Γερμανίας, και η ProWine China είναι το "παιδί" της, σε συνεργασία με την China International Exhibitions. Μια συνεργασία που άρχισε πέρυσι στην FHC China 2012, με την εξαιρετικά επιτυχημένη ProWine Tasting Zone.

Η νέα έκθεση θα πραγματοποιείται κάθε χρόνο, πάντα παράλληλα με την FHC China, τη μεγαλύτερη έκθεση Τροφίμων, Ποτών Και Φιλοξενείας της Κίνας όσον αφορά στις ημερομηνίες και στον χώρο διεξαγωγής, και αποσκοπεί να προσελκύσει εμπορικούς επισκέπτες από όλη την Κίνα. Στόχος των διοργανωτών η δημιουργία της μεγαλύτερης έκθεσης οίνων στην Κίνα, με την επιτυχημένη "συνταγή" της ProWine Düsseldorf.

Είναι προφανής η σημασία μιας τέτοιας έκθεσης. Αν και σήμερα η αγορά οίνου της Κίνας είναι σχετικά μικρή (σε σύγκριση πάντα με το μέγεθος της χώρας) αλλά και προσανατολισμένη στην εγχώρια παραγωγή, εντούτοις αναπτύσσεται με εκρηκτικούς ρυθμούς και αποτελεί τον στόχο αλλά και το "όνειρο" κάθε οινοποιού στον κόσμο! Η ProWine China θα είναι ασφαλώς το πρώτο "βήμα" των παραγωγών οίνου όλου του κόσμου προς την κατάκτηση της τεράστιας κινεζικής αγοράς.

Η έκθεση όμως στοχεύει επίσης και προς την αντίθετη κατεύθυνση: Να γνωρίσουν οι διεθνείς έμποροι και εισαγωγείς οίνου τα επιτεύγματα των κινέζων οινοποιών, και να ανοίξει ένας εμπορικός "διάδρομος" για τα κρασιά της Κίνας προς τις χώρες του υπόλοιπου κόσμου.

Θα έχει η έκθεση επιτυχία; Εμείς δεν αμφιβάλλουμε, και οι ενδείξεις λένε ότι θα αποτελέσει μια από τις μεγαλύτερες εμπορικές εκθέσεις στον κόσμο.

Η ημερομηνίες είναι κοντά, και σύντομα θα είμαστε μαζί σας με εντυπώσεις από την Έκθεση.