"Ελλάδα, Γιορτή-Γεύσεις / Χριστούγεννα 2013", στο κτίριο Helexpo Palace
Μετά τη μεγάλη επιτυχία του φεστιβάλ «Ελλάδα, Γιορτή -Γεύσεις» στην Τεχνόπολη στο Γκάζι τον περασμένο Απρίλιο δημιουργήθηκε ουσιαστικά ένας νέος εκθεσιακός "πόλος" έλξης παραγωγών και καταναλωτών. Το "Αθηνόραμα" που διοργάνωσε την έκθεση του Απριλίου, καθιερώνει πια την έκθεση αυτή με τη χειμερινή-εορταστική της μορφή με τίτλο «Ελλάδα, Γιορτή - Γεύσεις / Χριστούγεννα 2013», στο κτίριο Helexpo Palace από τις 29 Νοεμβρίου μέχρι και την 1η Δεκεμβρίου.

Η έκθεση αυτή έχει πολλές πρωτοτυπίες... περιλαμβάνει μόνο ελληνικά προιόντα μικρών παραγωγών, προσεκτικά επιλεγμένων και ...δοκιμασμένων από επιτροπή της έκθεσης. Περίπτερα μικρά, λιτά ώστε να μην παρασύρεται ο επισκέπτης από το "περιτύλιγμα", αλλά να αφιερώνεται στο περιεχόμενο. Για να αποτυπωθεί ο χριστουγεννιάτικος χαρακτήρας του φεστιβάλ, που θα σφραγίζει τη συμμετοχή 150 επίλεκτων μικρών παραγωγών, θα υπάρχουν πολύ σπέσιαλ πράγματα. Πρώτο και καλύτερο το εστιατόριο. Στην "πλατεία" του χώρου της Helexpo θα στηθεί ένα μοναδικό γευσιγνωστικό χάπενινγκ. Πέντε διάσημοι και αγαπημένοι σεφ ξεφυλλίζουν παλιά τετράδια συνταγών, θυμούνται χαρούμενα οικογενειακά τραπέζια και προτείνουν τα προσωπικά τους χριστουγεννιάτικα πιάτα για να χαρούμε τις γιορτές μαζί τους. Ο Λευτέρης Λαζάρου θυμάται τη γέμιση γαλοπούλας­ του πατέρα του, ο Έκτορας Μποτρίνι αναπολεί την πορκέτα κουνελιού­ της Ιταλίδας νόνας του, στο χριστουγεννιάτικο πιάτο του Δημήτρη Σκαρμούτσου αποτυπώνεται το οικογενειακό του ...δέντρο, και το ζαχαροπλαστείο του Φεστιβάλ που θα το τρέχει ο «Κωνσταντινίδης», το γνωστό του μιλφέιγ θα έχει την τιμητική του!

Πολύ πρωτότυπο θα είναι, τέλος, το cocktail bar όπου ο mixologist της εταιρείας Καρούλιας Άρης Χατζηαντωνίου θα ετοιμάζει καινοτομίες δημιουργώντας εξαιρετικά ποτά αποκλειστικά με ελληνικά αποστάγματα και κρασιά.

Και το κρασί; Ναι, περίπου 30 μικροί ως επί το πλείστον παραγωγοί θα εκθέτουν τα κρασιά τους στο κοινό της έκθεσης.

Παράλληλα με αυτά, μαθήματα μαγειρικής, ζυμώματος και ζαχαροπλαστικής, σεμινάρια δοκιμής κρασιού και μπύρας, διάσημοι γευσιγνώστες, αγαπημένοι συγγραφείς μαγειρικών βιβλίων, γιορτινές αγορές delicatessen για το τραπέζι των γιορτών, ελεύθερες γευσιγνωσίες ποτών και της αφρόκρεμας των ελληνικών προϊόντων από 150 μικρούς παραγωγούς θα συμπληρώνουν την εικόνα υπηρετώντας την «παιδεία» και την ανακάλυψη. "Όλα, μιλούν για ποιοτική απόλαυση, καινούργιες παραγωγικές προσπάθειες, και μια τεράστια προσφορά στην αναβάθμιση της ελληνικής διατροφής με διαλεχτά προϊόντα από όλα της σημεία της χώρας. Όλα μαζί αποτελούν ένα δεύτερο εξίσου σημαντικό λόγο που θα κάνει το Φεστιβάλ «Ελλάδα Γιορτή –Γεύσεις Χριστούγεννα 2013», απολύτως ξεχωριστό"... μας λένε οι διοργανωτές.

Θα γίνουν όλα αυτά που υπόσχονται οι υπέυθυνοι της έκθεσης;

Ναι, είναι πάρα πολλά, με κίνδυνο να "εξανεμιστούν" σε μικρά και ασήμαντα γεγονότα. Αλλά υπάρχει το προηγούμενο της πραγματικά τεράστιας επιτυχίας της προηγούμενης έκθεσης. Υπάρχει και η οργάνωση αλλά και η δύναμη προβολής του "Αθηνοράματος", υπάρχει κέφι, όρεξη...

Εμείς ελπίζουμε να πετύχει, και το ευχόμαστε θερμά στους διοργανωτές, γιατί υπάρχει ανάγκη μιας νέας, "φρέσκιας" και δημιουργικής ματιάς στον τομέα των εκθέσεων τροφίμων και ποτών.

Θα τα καταφέρουν να υλοποιήσουν όσα υπόσχονται; Ο μόνος τρόπος να το διαπιστώσετε, είναι να πάτε στην έκθεση:
Φεστιβάλ: «Ελλάδα, Γιορτή-Γεύσεις/ Χριστούγεννα 2013» Helexpo Palace, Λεωφ. Κηφισίας 39, Μαρούσι
Παρ. 29/11: 4-9 μ.μ., Σάβ. 30/11 και Κυρ. 1/12: 10 π.μ.-9 μ.μ

Εμείς πάντως θα την επισκεφθούμε, και την επόμενη Δευτέρα στο εορταστικό Newsletter του Δεκεμβρίου, θα έχετε την άποψή μας...