Οι πωλήσεις των σκωτσέζικων ουίσκι σε όλο τον κόσμο για το 2012.

Δημοσιεύτηκαν πρόσφατα τα στοιχεία των πωλήσεων των σκωτσέζικων ουίσκι σε όλο τον κόσμο για το έτος 2012.

Από την πρώτη εμφάνισή του στη Σκωτία, το σκωτσέζικο ουίσκι έχει καταφέρει να εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο και να γίνει ένα από τα πιο δημοφιλή ποτά , κρατώντας τη θέση του απέναντι στο κρασί και μπύρα . Δημιουργήθηκε στις ψυχρές βόρειες περιοχές με πλούσια παραγωγή σιτηρών , και σύντομα έγινε εθνικό ποτό της Σκωτίας και μια από τις πιο επικερδείς εξαγωγές της . Το ουίσκι παράγεται στη Σκωτία για πάνω από 500 χρόνια . Υπάρχουν τώρα περισσότερα από 102 αποστακτήρια malt ουίσκι στη Σκωτία και 7 αποστακτήρια grain ουίσκι .

Για ένα πάρει ένα ουίσκι το χαρακτηρισμό «Scotch Whisky» πρέπει να παράγεται και να ωριμάζει στη Σκωτία για τουλάχιστον τρία χρόνια . Στη Σκωτία , περίπου 41.000 θέσεις εργασίας άμεσα ή έμμεσα βασίζονται στη βιομηχανία του σκοτσέζικου ουίσκι .

Η παραγωγή σκοτσέζικου ουίσκι κυριαρχείται από έναν αριθμό μεγάλων πολυεθνικών ομίλων - συμπεριλαμβανομένων των Diageo , Pernod Ricard , William Grant & Son και του Ομίλου Edrington . Αυτές οι τέσσερις εταιρείες κατέχουν το 62% του δυναμικού απόσταξης για malt ουίσκι και το 85% του δυναμικού απόσταξης για grain ουίσκι .

Σύμφωνα με το Scotch Whisky Association , οι εξαγωγές σκωτσέζικου ουίσκι αυξήθηκαν σημαντικά κατά το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους , καθώς η ζήτηση αυξήθηκε τόσο στις ώριμες όσο και στις αναδυόμενες αγορές .

Ακολουθούν τα στοιχεία των πωλήσεων των 5 μεγαλυτέρων εταιρειών για το 2012:

1 . Johnnie Walker
2012 Πωλήσεις κιβωτίων: 19,7εκ.
2011 Πωλήσεις κιβωτίων: 18εκ.
Αύξηση/Μείωση το 2012 : 9 %


Η Johnnie Walker κάνει ακόμα άλματα μπροστά από τον ανταγωνισμό , και έχει αποδείξει φέτος γιατί της αξίζει να είναι η μεγαλύτερη μάρκα Scotch ουίσκι στον κόσμο. Επιπλέον πωλήσεις 1,7 εκατ. Κιβωτίων το 2012 έχουν προωθήσει την εταιρεία –ιδιοκτησίας της Diageo ακόμη πιο μπροστά από τον πλησιέστερο ανταγωνιστή της, το Chivas Regal , το οποίο υστερεί κατά 5,8 εκ. πωλήσεις κιβωτίων.

2 . Ballantine’s
2012 Πωλήσεις κιβωτίων: 5.8εκ.
2011 Πωλήσεις κιβωτίων: 6.5εκ.
Αύξηση/Μείωση το 2012 : -11 %


Οι πωλήσεις έχουν μειωθεί δραστικά για την Pernod Ricard στην οποία ανήκει μάρκα το 2012 , αν και η Ballantine εξακολουθεί να είναι ένα εκατομμύριο κιβώτια μπροστά από τον πλησιέστερο αντίπαλό του Ballantine, που είναι επίσης ιδιοκτησίας Pernod .


3 . Chivas Regal
2012 Πωλήσεις κιβωτίων: 4.8εκ.
2011 Πωλήσεις κιβωτίων: 4.9εκ.
Αύξηση/Μείωση το 2012 : -2 %


Η Chivas Regal συνέχισε να αποδείκνύει την αξία της ως μια πραγματικά παγκόσμια μάρκα , παρά την πρώτη πτώση στις πωλήσεις της από την έναρξη της ύφεσης το 2008 .

Σε ηγετική θέση στην αγορά άνω των άνω των 12 ετών ουίσκυ τόσο στην Ευρώπη όσο και την Ασία, η Chivas Regal παραμένει πάντα μόνο τόσο λίγο μπροστά από το J & B Rare στον κατάλογο των μεγαλύτερων εμπορικών εταιρειών Scotch ουίσκι στον κόσμο , παρά την κατάκτηση της τρίτης θέσης από την William Grant φέτος .

4 . J & B Rare
2012 Πωλήσεις κιβωτίων: 4.6εκ.
2011 Πωλήσεις κιβωτίων: 4.8εκ.
Αύξηση/Μείωση το 2012 : -4 %


Μια μικρή πτώση για το J & B Rare blended ουίσκι ιδιοκτησίας της Diageo , που μετρά τις ΗΠΑ ως μία από τις μεγαλύτερες αγορές της, μαζί με τη Νοτιοανατολική Ασία και τη Νότια Ευρώπη , ιδίως την Ισπανία , τη Γαλλία και την Πορτογαλία .


5 . William Grant’s
2012 Πωλήσεις κιβωτίων: 4.5εκ.
2011 Πωλήσεις κιβωτίων: 5εκ.
Αύξηση/Μείωση το 2012 : -10 %


Μια βαριά πτώση για το ομώνυμο blended ουίσκι της William Grant & Sons, το οποίο έπεσε κατά 500.000 πωλήσεις κιβωτίων τους τελευταίους 12 μήνες. Ωστόσο, το μεγάλο χάσμα των πωλήσεών της από τους πλησιέστερους ανταγωνιστές της Dewar και του The Famous Grouse έχουν εξασφαλίσει στην William Grant τη θέση της σαν η πέμπτη μεγαλύτερη μάρκα σκωτσέζικου ουίσκι στον κόσμο.