Η πιο ακριβή φιάλη του κόσμου... προλάβετε!
Δεν ξέρουμε αν προλαβαίνετε... μάλλον οι τρεις φιάλες θα έχουν πωληθεί. Εμείς όμως σας ενημερώνουμε, καλού-κακού.

Ένα κατάστημα Οίνου στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντουμπάι πωλεί -όπως δηλώνουν στο δελτίο τύπου- "το πιο ακριβό μπουκάλι κόκκινου κρασιού του κόσμου που βρέθηκε ποτέ να πωλείται λιανικά." Το κατάστημα οίνου Le Clos στο Terminal 3 διαθέτει προς πώληση τρεις φιάλες Balthazar (των 12 λίτρων ) του Château Margaux 2009 στην τιμή των $195,000 την κάθε μία. Αυτή είναι η πρώτη φορά που οι διάσημοι παραγωγοί κρασιού του Bordeaux έχουν εμφιαλώσει ποτέ φιάλη Balthazar, και είναι εσοδείας 2009, μιας από τις καλύτερες και με "θαυμάσια συγκέντρωση , φινέτσα , ισορροπία και φρεσκάδα." Το Château Margaux εμφιάλωσε έξι Balthazars συνολικά , από τις οποίες μόνο τρεις θα διατεθούν προς πώληση , και οι τρεις από το Le Clos.

Μαζί με τα 12 λίτρα κρασιού συσκευασμένα σε ένα πολυτελές δρύινο κουτί, οι αγοραστές των τριών Balthazar θα πάρουν επίσης μια πτήση πρώτης θέσης για τη Γαλλία για να επισκεφθούν το Château Margaux . Το ταξίδι θα περιλαμβάνει περιοδεία στους αμπελώνες και επίσκεψη στα κελλάρια, και ένα δείπνο που θα παραθέσει ο διευθύνων σύμβουλος του Château Margaux Paul Pontallier.
Ο Pontallier λέει στο Reuters στο βίντεο που ακολουθεί ότι "οι Balthazars ... επιτρέπουν στο κρασί να κρατήσει σχεδόν για πάντα. Σίγουρα δεν θα επαναλάβουμε μια τέτοια εμφιάλωση συχνά. Θέλουμε να το κρατήσουμε σαν κάτι πολύ- πολύ ιδιαίτερο." Ενώ αυτή είναι η υψηλότερη τιμή φιάλης στο λιανικό εμπόριο, υπάρχουν εντούτοις αρκετά κρασιά που έχουν πωληθεί σε πολύ υψηλότερες τιμές σε δημοπρασίες.

Απολαύστε το video της παραγωγής της πιο ακριβής φιάλης του κόσμου!


Προστέθηκε στη κατηγορία Ο Οίνος στην Ελλάδα και τον Κόσμο By

House of Wine