Νέα αξιολόγηση ελληνικών κρασιών από το eRobertParker.com
Τέλος Φεβρουαρίου δημοσιεύτηκαν στο site eRobertParker.com οι τελευταίες αξιολογήσεις του υπευθύνου για την Ελλάδα Mark Squires για ένα μεγάλο αριθμό Ελληνικών κρασιών, προπομπό της μεγάλης αξιολόγησης του Απριλίου.

Αν και το άστρο του Robert Parker -ιδρυτή του site και τώρα αρθρογράφου, μετά την πώλησή του- δεν είναι πια τόσο λαμπρό όσο ήταν κάποτε, αν και οι απόψεις του για το κρασί είναι κάπως παρωχημένες, εν τούτοις δεν παύει η ανακοίνωση των αξιολογήσεων του site να είναι ένα σημαντικό γεγονός.

Εδώ βλέπουμε να επαναλαμβάνεται η αγάπη του Μark Squires για τα ερυθρά κρασιά του κτήματος ΑΛΦΑ, που παίρνουν και τις ανώτερες βαθμολογίες και της Γαίας στα Λευκά και ροζέ.

Είναι χαρακτηριστική των προτιμήσεων του Parker η χαμηλή βαθμολογία της θαυμάσιας, φρουτώδους και ελαφριάς Λημνιώνας του Ζαφειράκη, αλλά και η κριτική του Mark για την "έλλειψη σώματος" του κρασιού, μια ιδιότητα που σήμερα βρίσκεται στις προτιμήσεις της διεθνούς κριτικής, που σαφώς στρέφεται προς τα ελαφρότερα κρασιά αντί των κρασιών με πυκνό σώμα, που καθιέρωσε εδώ και 30 χρόνια ο Robert Parker στις προτιμήσεις του παγκόσμιου κοινού.

Οι καιροί αλλάζουν....