Ο Ιησούς μετέτρεψε το νερό σε κρασί...γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε το ίδιο;
Φίλοι του φυσικού κρασιού, αγαπητοί "ειδικοί", οινοποιοί και έμποροι οίνου, σας πληροφορούμε ότι ο χειρότερος εφιάλτης σας έχει ήδη γίνει πραγματικότητα: Είστε απηρχαιωμένοι, η επιστήμη σας ξεπέρασε!

Γνωρίστε την "Θαυματουργή Μηχανή"...

H "Θαυματουργή Μηχανή" -The Miracle Μachine- είναι το πνευματικό τέκνο των δύο βετεράνων της βιομηχανίας οίνου: του Kevin Boyer και του Philip James. Ήρθε μετά από πάρα πολλά ποτήρια κρασί σε δείπνα και ξενύχτια, και μια περιστασιακή παρατήρηση από τον Philip ότι «ο Ιησούς μετέτρεψε το νερό σε κρασί... Με όλη την τεχνολογία που έχουμε στη διάθεσή μας σήμερα, γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε το ίδιο;" Πολύ γέλιο ακολούθησε, αλλά ήξεραν ότι είχαν κάτι στα χέρια τους, όταν εξακολούθησαν το επόμενο πρωί να θεωρούν ότι ήταν μια καλή ιδέα ...

Το ερώτημα ήταν το εξής: Θα μπορούσαν να φέρουν ένα υψηλότερο επίπεδο επιστήμης στην οινοποίηση; Θα μπορούσε η βιομηχανία του οίνου να εκσυγχρονιστεί και να συντονιστεί με την σύγχρονη τεχνολογία όπως και πολλές άλλες βιομηχανίες έχουν ήδη κάνει; Η οινοποίηση εξακολουθεί να θεωρείται από τους περισσότερους σαν τέχνη. Τα μυστικά που την αφορούν είναι καλά φυλαγμένα. Σαν αποτέλεσμα, η τιμή μιας φιάλης καλού κρασιού εξακολουθεί να είναι υψηλή . Έτσι, ο Kevin και ο Philip μίλησαν με τους φίλους τους στη Silicon Valley. Διερεύνησαν τη δυνατότητα της επιτάχυνσης της διαδικασίας οινοποίησης, χρησιμοποιώντας μια μικρή ποσότητα θερμότητας και ελεγχόμενο από υπολογιστή περιβάλλον

Επίσης, εξέτασαν την ακριβή χημική ανάλυση ορισμένων από τα καλύτερα κρασιά στον κόσμο και συνειδητοποίησα ότι ακριβώς όπως η βιομηχανία των αρωμάτων είναι σε θέση να προσομοιώνει τα αρώματα, είναι δυνατόν να αναπαράγουν τις λεπτές γεύσεις των ιδιαίτερα επιτυχημένων εσοδειών.

Μετά από 12 μήνες και πολλά πειράματα, η "Θαυματουργή Μηχανή" έγινε πραγματικότητα...

Στην καρδιά του μηχανήματος-θαύμα βρίσκεται ο θάλαμος ζύμωσης. Χωρίς προφανώς να αποκαλύψουν τα μυστικά της εφεύρεσής τους, μας πληροφορούν ότι ο θάλαμος χρησιμοποιεί μια σειρά από ηλεκτρικούς αισθητήρες, μετατροπείς, θερμαντικά σώματα και αντλίες για να παρέχει ένα ελεγχόμενο περιβάλλον για την πρωτογενή και, όπως απαιτείται, τη δευτερογενή ζύμωση.

Ο καταναλωτής-"οινοποιός" θα πρέπει να αγοράσει τη "Θαυματουργή Μηχανή" και την εφαρμογή που την ελέγχει, που "τρέχει" σε Apple iphone ή Android. θα μπορεί να αγοράσει το συμπυκνωμένο χυμό σταφυλιού και τα απαραίτητα συστατικά σε ένα kit από το site της εταιρείας ή το Amazon. Θα υπάρχουν διαθέσιμα kits για διαφορετικούς τύπους κρασιού, αρχικά 6 τύποι: ένα δυνατό Cabernet Sauvignon, ένα πλούσιο Chardonnay, ένα Pinot Noir ένα παλαιωμένο Ιταλικό Blend από την Τοσκάνη, ένα Sauvignon Blanc και ένα κομψό ερυθρό από τη Βουργουνδία. Το κόστος των υλικών για μια φιάλη κρασί που στο "ραφι" κοστίζει 20+$ θα είναι μόλις 2$ !! Σημειώστε ότι δεν χρειάζεται (αλλά και δεν μπορείτε) να αποθηκεύσετε το κρασί για παλαίωση, αφού η γεύση του θα είναι -αν το θέλεται -παλαιωμένου κρασιού, και η ζωή του περιορισμένη σε 2 εβδομάδες!!

Αν όλα αυτά σας φαίνονται σαν κάποια ιστορία φρίκης και τρόμου που υπάρχει σε κάποιο μακρινό μέλλον, θα σας απογοητεύσουμε: Η συσκευή ήδη φτιάχνει κρασί, και οι εφευρέτες περιμένουν την χρηματοδότησή τους που -προφανώς- δεν θα αργήσει να έλθει!

Αν έχετε ανατριχιάσει, δεν είστε οι μόνοι…