Ευαγγελισμός: Μπακαλιάρος σκορδαλιά και τα κρασιά του"
Την ημέρα του Ευαγγελισμού, μια μεγάλη διπλή Εθνική αλλά και θρησκευτική γιορτή, η Σαρακοστή αναστέλλει προσωρινά την αυστηρότητά της όσον αφορά στη νηστεία, επιτρέποντας στους πιστούς να τρώνε ψάρι.

Εμείς στο House of Wine, προτρέπουμε τους φίλους μας -θρησκευόμενους ή όχι- να τηρούν τις γαστρονομικές μας παραδόσεις, γιατί απλούστατα η νηστήσιμη Ελληνική κουζίνα είναι από τις νοστιμότερες που υπάρχουν, αλλά και τις υγιεινότερες, και κυρίως, γιατί ταιριάζει εξαιρετικά με τα θαυμάσια Ελληνικά λευκά και ροζέ κρασιά.

Κατά παράδοση λοιπόν, το ψάρι που τρώμε του Ευαγγελισμού είναι ο μπακαλιάρος, ένα ψάρι εξαιρετικά διαδεδομένο σε όλο σχεδόν τον κόσμο, που επικράτησε από τα πολύ παλιά χρόνια για λόγους πρακτικούς και οικονομικούς, αφού εδώ και αιώνες η ενδοχώρα δεν μπορούσε εύκολα να προμηθευτεί νωπά ψάρια, όπως οι παράκτιες και οι νησιωτικές περιοχές (οπότε ο παστός μπακαλιάρος αποτελούσε ιδανική λύση), καθώς επίσης γιατί ήταν προσιτός σε όλα τα βαλάντια. Πρόκειται για ψάρι αγαπητό σε όλη την Ελλάδα και μαγειρεύεται με δεκάδες τρόπους