Περιμένοντας τα φετινά βραβεία του Decanter World Wine Awards...
Τη Δευτέρα 28 Απριλίου, ο γνωστός Βρετανός οινοκριτικός Steven Spurrier, πρόεδρος του Διαγωνισμού, ξεκίνησε την κρίση των 15.000 κρασιών του διαγωνισμού Decanter World Wine Awards 2014 στο νέο 'σπίτι" του διαγωνισμού, το Tobacco Dock στο Λονδίνο, με μια ομιλία του προς τους 200 κριτές από όλο τον κόσμο: "Ρωτήστε τον εαυτό σας αν είναι ένα καλό κρασί , και όχι αν σας αρέσει το κρασί" τους συμβούλεψε ο Spurrier...

O Steven Spurrier μιλώντας στους κριτές
Περιμένουμε σε λίγες ημέρες να δούμε κατά πόσο οι κριτές θα "ακούσουν" τη συμβουλή του.

Χιλιάδες κρασιών κρίθηκαν αυτή την εβδομάδα από ειδικούς γευσιγνώστες από όλο τον κόσμο, για τα βραβεία του περιοδικού Decanter, που ξεκίνησε στο Λονδίνο το πρωί της Δευτέρας 28 Απριλίου 2014 και έχει ήδη λήξει. Χάλκινα , αργυρά και χρυσά μετάλλια , καθώς και τα πολυπόθητα περιφερειακά και διεθνή τρόπαια έχουν ήδη απονεμηθεί, και το μόνο που απομένει είναι να ανακοινωθούν.

Με περισσότερες από 15.000 συμμετοχές από δεκάδες χώρες, ο φετινός διαγωνισμός για τα βραβεία του περιοδικού Decanter ( DWWA ) έχει χαιρετιστεί σαν «έτος ορόσημο » από τη διευθύντρια εκδόσεων του Decanter Sarah Kemp: « Σηματοδοτεί μια ηχηρή ψήφο εμπιστοσύνης από το διεθνές εμπόριο οίνου για τον επαγγελματισμό του διαγωνισμού», είπε στην εναρκτήρια ομιλία της προς τους κριτές. «Είμαστε τώρα στο 11ο έτος μας , και κάθε χρόνο έχουμε δει μια αύξηση στις εγγραφές. Κατανοούμε ότι κάθε κρασί που δοκιμάζεται αποτελεί μια χρονιά εργασίας κάποιου παραγωγού. Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι και φροντίσαμε να διασφαλιστεί ότι έχουμε προσλάβει τους πιο έμπειρους και καλύτερους κριτές στον κόσμο , και ότι θα τους δοθεί επαρκής χρόνος και χώρος ώστε να γίνει μια εμπεριστατωμένη εκτίμηση των κρασιών»

Είναι όμως πράγματι έτσι;

Την περασμένη χρονιά οι υπεύθυνοι του Διαγωνισμού Decanter αγνόησαν πλήρως τις εντονότατες αντιρρήσεις για τα αποτελέσματα του Διαγωνισμού από αρκετούς Έλληνες παραγωγούς, με κορυφαίο τον Πάρι Σιγάλα που με επιστολή του στο House of Wine αμφισβήτησε ευθέως την ορθή κρίση της επιτροπής που επέλεξε τα ελληνικά βραβεία, με επικεφαλής τον Νίκο Μάνεση. Στο House of Wine, στη συνέχεια, φιλοξενήθηκε μεγάλη συζήτηση για το θέμα αυτό.
Η επιτροπή κρίσης των Ελληνικών κρασιών επι το έργον...
Περιμένουμε και φέτος να δούμε τα βραβεία του Διαγωνισμού, ιδιαίτερα τα ελληνικά. Έχουν άραγε γίνει τα περυσινά "παθήματα" μαθήματα σε κάποιους, ή η ...μακρά παράδοση προτιμήσεων σε συγκεκριμένο στυλ -ή και παραγωγούς, όπως κατήγγειλαν πέρυσι οι διαμαρτυρόμενοι Έλληνες οινοποιοί- θα συνεχιστεί και φέτος;