«Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις - Άνοιξη 2014» 9 με 11 Μαΐου στην «Τεχνόπολις» στο Γκάζι

Oταν η προσπάθεια του Αθηνοράματος ξεκίνησε την άνοιξη του 2013 στο Γκάζι, η έκπληξη ήταν καθολική: Κανείς -και εμείς επίσης- δεν περίμενε τη μεγάλη επιτυχία της έκθεσης. Κάποιοι κακοπροαίρετοι είπαν ότι οφειλόταν στον καλό καιρό και το Γκάζι... Oταν επανελήφθη μέσα στις Χριστουγεννιάτικες γιορτές του 2013 με ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία, καταλάβαμε ότι δεν ήταν κάτι περααστικό. Καταλάβαμε επίσης ότι η επιτυχία οφειλόταν στην εξαιρετικά προσεκτική διοργάνωση, αλλά και στους κανόνες της έκθεσης.

Τώρα, στην ανοιξιάτικη εκδήλωση στο Γκάζι, βέβαιοι πια για την επιτυχία, θα "μετρήσουμε " μόνο το μέγεθός της!

Αν λοιπόν τον Απρίλιο του 2013 γύρισε μια καινούργια σελίδα στο γευστικό τοπίο της Ελλάδας με το 1ο Φεστιβάλ «Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις» στην Τεχνόπολη, μερικούς μήνες αργότερα, λίγο πριν τα Χριστούγεννα 2013 (στο 2ο γιορτινό Φεστιβάλ), επιβεβαιώθηκε η ζωντάνια της σχέσης του ελληνικού κοινού με τους μικρούς παραγωγούς που καλλιεργούν μια νέα ελληνική γευστική ποιότητα.

Αυτή η ειλικρινής χαρά με την οποία αντέδρασε ο κόσμος δοκιμάζοντας εξαιρετικές γεύσεις που αποτίουν φόρο τιμής στην παράδοση και ταυτόχρονα καινοτομούν δημιουργώντας ένα νέο γαλανόλευκο ρεπερτόριο, τροφοδότησε σχέσεις αλληλοεκτίμησης, και εμπέδωσε την εμπιστοσύνη του κοινού στο δύσκολο αυτό εγχείρημα.

Στο ανοιξιάτικο Φεστιβάλ που θα διεξαχθεί από τις 9 μέχρι τις 11 Μαΐου 2014 στον εμβληματικό χώρο της Τεχνόπολης- Γκάζι αναμένονται θεαματικές εξελίξεις. Με σύμμαχο τον αθηναϊκό καιρό η νόστιμη ψυχαγωγική βόλτα μας θα είναι ακόμη πιο ενδιαφέρουσα. Επειδή πιστεύουμε ότι η γεύση δεν είναι απλώς θερμίδες, αλλά αποτελεί ζωντανό κομμάτι του ελληνικού πολιτισμού, το «Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις, Άνοιξη 2014» διευρύνει και ολοκληρώνει αυτόν τον χαρακτήρα με μια σειρά από πολιτιστικά χάπενινγκ.

Δύο από τους καλύτερους, διακεκριμένους και εξειδικευμένους στη γαστρονομίαφωτογράφους, ο Γιώργος Δρακόπουλος και ο Βαγγέλης Πατεράκης, θα εκθέσουν εξαιρετικά έργα τους στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του ατμοσφαιρικού κτιρίου των Παλαιών Φούρνων. Παράλληλα, τονίζοντας τον χαρούμενο, γιορταστικό χαρακτήρα του Φεστιβάλ, σε επιλεγμένα σημεία της Τεχνόπολις θα παρουσιάζονται θεατρικά δρώμενακαι μουσικά χάπενινγκ. Συγκροτήματα ταλαντούχων μουσικών θα παίζουν από κλασσική και τζαζ μέχρι ροκ αποδεικνύοντας ότι στον πολιτισμό της χώρας μας συνυπάρχουν αρμονικά η ύλη και το πνεύμα. Παράλληλα θα υπάρχουν και οι χώροι ξεκούρασης, στους οποίους θα μπορείτε να καθίσετε να φάτε, να πιείτε κάτι και να τα πείτε με τους φίλους σας. Το εστιατόριο θα στηθεί και πάλι γύρω από την σήμα-κατατεθέν υψικάμινο και το θέμα των εδεσμάτων του προβλέπεται άκρως ερεθιστικό! Συντονισμένο με τις ανερχόμενες γευστικές τάσεις του πλανήτη, το φαγητό στο Φεστιβάλ εστιάζει στο ψαγμένο street food.

Mαριναρισμένα κρέατα σε ψωμιά και πίτες, γύροι αλλιώτικοι κι απρόσμενοι, πρωτότυπα σουβλάκια με ψητές σαρδέλες αειφόρου αλιείας, ντοματοκεφτέδες με φάβα μέσα σε πίτα κυπριακή, είναι μερικές μόνο από τις λιχουδιές που θα σας προτείνει. Στην Πλατεία της Τεχνόπολης, στο επίκεντρό δηλαδή του Φεστιβάλ θα υπάρχουν ακόμα ζαχαροπλαστείο και κοκτέιλ μπαρ που θα διευρύνουν τις δυνατότητες της απόλαυσης και της ψυχαγωγίας σας.

Σώμα και καρδιά του Φεστιβάλ, θα είναι όπως πάντα 120 από τα πιο γνωστά ονόματα του ανερχόμενου κύματος των Ελλήνων Μικρών Παραγωγών που έχουν επιλεγεί, για την ποιότητα των προϊόντων τους από την γευσιγνωστική ομάδα του «Αθηνόραμα» και του www.athinoramaumami.gr

Η επίσκεψη στο Φεστιβάλ εκτός από την απόλαυση θα είναι μια ευκαιρία να κερδίσετε πλούσια δώρα ψηφίζοντας για το βραβείο κοινού τα προϊόντα που σας άρεσαν περισσότερο ανάμεσα σε όσα δοκιμάσατε. Παράλληλα θα ενημερωθείτε για τα πρωτοεμφανιζόμενα προϊόντα και ποια από αυτά τιμώνται με το βραβείο καινοτομίας. Τέλος, όπως κάθε φορά στη διάρκεια του Φεστιβάλ θα απονεμηθούν και τα βραβεία συσκευασίας.

Δείτε φωτογραφίες της έκθεσης του Δεκεμβρίου 2013