Μία φιάλη (κρασιού) την ημέρα το γιατρό τον κάνει πέρα!
Αν δεν μπορείτε να περιοριστείτε σε ένα ποτήρι κρασί, τότε αυτό είναι το νέο που περιμένατε! Γιατί σύμφωνα με έναν εξέχοντα επιστήμονα -και ιδιαίτερα έμπειρο σε τέτοια θέματα- το να πίνεται λίγο περισσότερο από μια φιάλη κρασί την ημέρα δεν πρόκειται να βλάψει την υγεία σας!

Ο Δρ. Kari Poikolainen, που δούλευε χρόνια στο Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας σαν ειδικός για το αλκοόλ, έχει εξετάσει κυριολεκτικά δεκαετίες ερευνών στις επιδράσεις του αλκοόλ στον ανθρώπινο οργανισμό. Κατά τις "συμβατικές" οδηγίες υγείας, ένας άνδρας μπορεί να καταναλώσει τέσσερις "μονάδες" αλκοόλ την ημέρα, ενώ οι γυναίκες τρείς, που αντιστοιχεί περίπου σε ένα μεγάλο ποτήρι κρασί.

Μια φιάλη κρασιού αντιστοιχεί σε 10 "μονάδες"... Και εδώ έρχεται ο καλός μας Δρ. Poikolainen να μας διαβεβαιώσει ότι το ποτό γίνεται επιβλαβές για την υγεία μόνο αν καταναλώνουμε περίπου 13 "μονάδες" την ημέρα-κάτι δηλαδή περισσότερο από μια φιάλη θαυμάσιας Fleva Σκούρα ή Αβαντίς Syrah!!

Αλλά ο Δρ.Poikolainen μας βεβαιώνει και για κάτι ακόμα: Το να πίνουμε λίγο παραπάνω από μία φιάλη κρασί την ημέρα μας εξασφαλίζει ότι θα ζήσουμε περισσότερo από αυτούς που δεν πίνουν καθόλου!

Ο Δρ.Poikolainen λέει: "Η πλειονότητα των ενδείξεων μας δείχνει ότι η συνετή κατανάλωση αλκοόλ είναι καλύτερη από την πλήρη αποχή από αυτό, και ότι η μεγάλη κατανάλωση είναι χειρότερη από την αποχή", αλλά... "οι ποσότητες που χαρακτηρίζονται "συνετή κατανάλωση" είναι ΠΟΛΥ μεγαλύτερες από αυτές που νομίζαμε μέχρι τώρα!"

Αλλά η Julia Manning, από το think-tank 2020Health, μας λέει: "Αυτή είναι μια άποψη που δεν συνεισφέρει καθόλου στη συζήτηση για το αλκοόλ. Περιλαμβάνει ισχυρισμούς γαι τους οποίους δεν υπάρχουν υποστηρικτικά δεδομένα." Και προσθέτει: "Το αλκοόλ είναι τοξίνη... και οι κίνδυνοι υπερκαλύπτουν τα οφέλη".

Ποιόν θα πιστέψετε;

Εμείς θα πούμε ...εξαρτάται. Όταν μιλάμε στα παιδιά μας για το αλκοόλ, μάλλον θα υποστηρίξουμε την κα Manning. Το ίδιο βράδυ όμως που θα επισκεφθούμε το αγαπημένο μας Wine Bar, σίγουρα στο πίσω μέρος του μυαλού μας θα έχουμε τις θεωρίες του αγαπητού Δρ.Poikolainen... Μην ξεχνάμε ότι τη θεωρία της ...σχετικότητας ανάπτυξε ο μεγαλύτερος ίσως επιστήμονας του περασμένου αιώνα...

Στην υγειά σας!
<